# #

9 Ιουλ 2011

Μ αεροπλανα και βαπορια.....Με ελικόπτερα και πλοία!!! Συνταγμα, χτες !!!


Τελικά, αγόρασα ένα ελικόπτερο, για να μπορώ να έρχομαι από τη Νίσυρο στο Σύνταγμα. Είναι φτηνά τα ελικόπτερα αυτήν την εποχή γιατί οι ξεπεσμένοι μεγιστάνες τα πουλάνε κοψοχρονιά. Τώρα θέλω να αγοράσω ένα μεγάλο πλοίο, για να βάλω μέσα όλους τους φίλους μου από το Σύνταγμα και να τους πάω μια κρουαζιέρα γιατί τους αγαπάω.
Στην κρουαζιέρα που θα πάμε, θα περάσουμε και από τη Γάζα. Η χτεσινή μου μέρα ξεκίνησε με μια επίσκεψη στους Ισπανούς ακτιβιστές που έχουν κάνει κατάληψη -για τους γνωστούς λόγους- στην ισπανική πρεσβεία...

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.



Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής...

πολιτικής τους και....

ΠΑΣΟΚρατορία ή Χρεωκοπία ;




ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ...http://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_8534.html

Η "παγκαλοποιηση " του ΠΑΣΟΚ...

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση των περιστατικών αποδοκιμασίας πολιτικών εξαπολύει ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι «χάνει την σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς» και σημειώνει ότι η επικοινωνιακή του πολιτική έχει «παγκαλοποιηθεί» πλήρως.
«Η κυβέρνηση έχει ρίξει 3000 δακρυγόνα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, έχει ρίξει ξύλο σε παιδιά, ηλικιωμένους και περαστικούς, και τώρα φωνάζουν ότι είναι θύματα βίας. Όταν λοιπόν φτάνουν ως εκεί, για να μπορέσουν να κατεδαφίσουν την κοινωνία, ας μην παριστάνουν τους ...

Η "ΠΛΑΤΕΙΑ" ΑΛΛΑΖΕΙ...βιντεο

Συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιεί το Κίνημα των Αγανακτισμένων στη Δράμα, οι οποίοι πλέον, εδώ και αρκετές εβδομάδες, έχουν μετεξελιχθεί σε "Αποφασισμένους" !

Οι Αγανακτισμένοι της πόλης στις 06 Ιουλίου διοργάνωσαν Παζάρι Ανταλλαγής στην Πλατεία της Δράμας ενώ, την Κυριακή 10 Ιουλίου προγραμμάτισαν Ρεμπέτικη Βραδιά. Οι Κυριακάτικες πορείες παραμένουν από τις μεγαλύτερες για επαρχιακή πόλη, καθώς η Δράμα βρίσκεται σε "Εθνικό Μνημόνιο" από το 1990, με όλα τα δεινά που.....
βιώνει η υπόλοιπη Ελλάδα του Μνημονίου σήμερα.

Ήδη το Κίνημα αρχίζει να προβληματίζεται και για την πολιτική του υπόσταση, κάτι που σημαίνει πως αργά ή γρήγορα οι Αγανακτισμένοι αντιλαμβάνονται ότι μόνον με αυτό τον τρόπο, (διαλαμβάνοντας η Κίνησή τους πολιτικό χαρακτήρα), θα πετύχει τους στόχους του που είναι:

πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ ..."δεδομένης της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια στροφή στις συνομιλίες για το όνομα".

“Ξεχασμένη χώρα” κινδυνεύει κατά τον Σλοβένο πρωθυπουργό να γίνει η ΠΓΔΜ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να αφιερώσει περισσότερη προσοχή για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, ενώ ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, προειδοποίησε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να καταστεί μία «ξεχασμένη χώρα» αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
Σε ομιλία του στην διάσκεψη "Croatia Summit" που διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μπορούτ Πάχορ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εκκρεμότητα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό για την ΠΓΔΜ να βρει μία συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα για το θέμα αυτό, για να μην καταστεί μία...

Στρατηγέ Νετανιάχου, ιδού ο στόλος σας!!!


Η άρχουσα τάξη αυτής της χώρας δεν είχε ποτέ ανεπτυγμένη εθνική συνείδηση. Από τον 19ο αιώνα με το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο και το ρωσόφιλο κόμμα, μέχρι τη γερμανική κατοχή, όταν η μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών της εκπροσώπων την κοπάνησε στην Αίγυπτο. Όταν η εξουσία της κλυδωνίζεται, η ξενοδουλεία χτυπάει κόκκινο. Στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, ακόμη και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, από τους πιο φωτισμένους αστούς πολιτικούς, δεν δίστασε να καλωσορίσει τον Αμερικανό στρατιωτικό Βαν Φλιτ με μια φράση που έμεινε ιστορική: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας».
Τις τελευταίες μέρες, σύσσωμη η διεθνής προοδευτική κοινή γνώμη παρακολουθεί την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό «Ψεκασμού του Πολίτη» να συναγωνίζονται τον Κανελλόπουλο, με αφορμή τις προσπάθειες του «Στόλου της Ελευθερίας» ν αποπλεύσει από την Ελλάδα για τη Γάζα.
 Παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανόνες, η κυβέρνηση ...

Oλα ειναι ξεκαθαρα τωρα...!!!



http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Πηδηξτε γιατι...χανομαστε !!!!

Το πε και το κανε ο . . . Αμοιριδης...!!!

Γ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: «ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΟΥ»

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Αμοιρίδης δήλωσε: “Αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο παραδίδω την έδρα μου.”
Ο κ. Αμοιρίδης δεν διευκρίνισε αν θα ψηφίσει για το Μεσοπρόθεσμο ή αν σκέπτεται να την παραδώσει την έδρα του εκ των προτέρων.
Πάντως είπε ότι θα ζητήσει με επιστολή του στον Πρωθυπουργό αλλαγή των υπουργών που είχαν την ευθύνη των μέτρων και πλήρη απολογισμό για το τι δεν πήγε καλά.


Έτσι είχε πει ο "ΚΟΝΤΟΣ" στις 14 Ιουνίου.

το κειμενο γραφτηκε στο http://realpieria.blogspot.com/2011/06/blog-post_1133.html


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.....
Σχολιαστε εσεις  και αποδειξτε σε μας και στον εαυτο σας  οτι...
δεν ειμαστε αξιοι των "αρχοντων "μας !!!

Κυριε ελεησον....!!! απαλλαξον απο τους 300 τυραννους..!!! Τωωωρα, σωθηκαμεν!!!

  Αν αντεξετε να δειτε μεχρι τελους αυτους τους 2 φαλτσους, να παρακαλανε τον Θεο να μας ελεησει και να διωξει τους 300 της βουλης, τοτε θα καταλαβετε γιατι οι ξενες τραπεζες διαλεξαν την Ελλαδα για να κανουν τα απατεωνιστικα πειραματα τους και να αγορασουν πολυ φθηνα την χωρα...
  
  Πρωτη ειδηση τις τελευταιες μερες κυριως στο διαδικτυο, στηριζουμε τις ελπιδες μας στον....Θεο!!!

  Επιτελους....Βρεθηκε η λυση στα προβληματα της Ελλαδας....Ο Θεος ειναι με τον λαο....με τον ελληνικο λαο(το ανεκδοτο των τελευταιων 2000 περιπου ετων )  και θα το αποδειξει....

  Ειμαστε αξιοι της τυχης μας συνελληνες....Μας δουλευουν οι κυβερνωντες και οι παρατρεχαμενοι τους των αδελφων κομματων της βουλης, μας δουλευουν οι παπαγαλοι , δηθεν δημοσιογραφοι, στα καναλια τους, μας δουλευουν , τωρα κι οι παπαδες....

 Βρε καταντια για τη χωρα μας, την Ελλαδα....
 Τη χωρα της τεχνης , των γραμματων, των επιστημων, του πολιτισμου, της φιλοσοφιας, του ελευθερου πνευματος.....

δειτε το τρομερο βιντεο ...θαυμαστε τους 2 τραγουδισταδες και...καντε τον σταυρο σας !!!

αααα...και παιξτε το και στο στοιχημα !!! "Θα τους διωξει ο καλος θεουλης τους 300"?
...και ...καλα κερδη !!!

 ΥΓ...Μετα απο σχολιο αναγνωστη, θα θελα να προσθεσω...Δεν τον κοβω για Εθνικη Ελλαδας τον Θεουλη.....Μαλλον για εθνικη Ισραηλ ...Εξ αλλου κι οι τραπεζες οι γνωστες, που μας κανουν παιχνιδακια, δικες τους ειναι !

Ο αγνός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου



thumb
Αν οι δικαιολογίες μπορούσαν να εκληφθούν ως παραγωγικός τομέας, το δίχως άλλο θα ήμασταν οι αδιαμφισβήτητοι παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Ο κύριος Πιλάβιος σε αυτόν τον τομέα διαπρέπει, όπως ταυτόχρονα και στον θεατρικό, μια και σε αυτό τον βόρβορο του ελληνικού ποδοσφαίρου υποδύεται ότι αναπνέει σε καθαρό αέρα.
 Μέχρι στιγμής είδαμε απίστευτα γεγονότα, όπως το στοίχημα της ομάδας της Ηλιούπολης να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ…

Max Keiser : “Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος ..Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ..”




Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την ομιλία του Max Keiser στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο Max Keiser τόνισε:

Θέλω να δω τους τραπεζίτες στην φυλακή.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι υπό οικονομική κατοχή…
Δεν βλέπεις όπλα, τάνκς, στρατιώτες, αυτά που βλέπεις είναι όπλα οικονομικής καταστροφής…τα παράγωγα (CDS).
Μια λέξη που φοβίζει τους τραπεζίτες είναι η λέξη RISK…

Φοβούνται το ρίσκο, αλλά θέλουν εμείς να πάρουμε το ρίσκο..
Κρατάνε αυτοί τα κέρδη, κρατάμε εσείς το ρίσκο..
Κάντε έναν οίκο αξιολόγησης στην Ελλάδα.
Το πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα, αυτός που τελικά θα ελέγχει το ελληνικό χρέος θα είναι η Τουρκία ;;

Ο «εγκληματίας» Μιλόσεβιτς και ο «άγιος» Λίνκολν....



Το άρθρο είναι από το Southern Nationalist Network και είναι του Nebojsa Malic, Σέρβου που ζούσε στη Βοσνία και μετά την συμφωνία Dayton μετανάστευσε και πλέον ζει στις ΗΠΑ.
Εισαγωγή SNN: Ο αρθρογράφος Nebojsa Malic γράφει για την σχετικά ήπια συμπεριφορά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αν συγκριθεί με αυτή του Αβραάμ Λίνκολν. Και οι δύο ήταν πρόεδροι κυβερνήσεων που είχαν αποσχιστικές περιοχές που ήθελαν να αποσπαστούν από το κεντρικό σύστημα. Ο Malicυποστηρίζει ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν πολύ λιγότερο καταπιεστικός και όμως έχει δαιμονοποιηθεί από την Δύση, ενώ ο Λίνκολν, του οποίου τα στρατεύματα έκαιγαν τεράστιες περιφέρειες και πόλεις, βίασαν και σκότωσαν κατά την πορεία τους στο Νότο, έχει ειδωλοποιηθεί.
A tale of two secessions – Η ιστορία δύο αποσχίσεων
Φέτος είναι η 150η επέτειος του κακώς αποκαλούμενου ‘αμερικανικού εμφύλιου πολέμου’. Τον Δεκέμβριο του 1860, η Νότια Καρολίνα αποσχίστηκε ως απάντηση στην εκλογή του Αβραάμ Λίνκολν στην προεδρία. Η πρώτη ντουφεκιά έπεσε τον Απρίλιο του 1861, όταν η νέο-σχηματισμένη Συνομοσπονδία (Νότιοι) πυροβόλησε το Ομοσπονδιακό κομβόι ενίσχυσης του Fort Sumter έξω από Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, - ακριβώς έτσι όπως το περίμενε ο Λίνκολν. Για τα επόμενα τέσσερα έτη, ο πόλεμος κόστισε 625.000 ζωές, κατάστρεψε εντελώς τις νότιες πολιτείες, δηλητηρίασε ακόμη πιο πολύ τις φυλετικές σχέσεις, και άλλαξε την ίδια τη φύση της Αμερικής, ως «Ηνωμένες Πολιτείες» που έγιναν ένα μοναδικό ουσιαστικό, αντί για πληθυντικό.
Είκοσι χρόνια πριν, στις 25 Ιουνίου 1991, μια αποσχιστική κρίση άρχισε στη Γιουγκοσλαβία. Δύο από τις ομοσπονδιακές μονάδες της, η Σλοβενία ​​και η Κροατία, ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Οι Ομοσπονδιακές δυνάμεις στην προσπάθεια να ενισχύσουν τα τελωνεία στα αυστριακά σύνορα πυροβολήθηκαν από την πολιτοφυλακή της Σλοβενίας. Και εδώ είναι όπου κάθε ομοιότητα με την ...

Στο ίδιο έργο θεατές: Η χρεοκοπία του 1932


thumb
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό στις 20 Απριλίου του 1927. Είχε μάλιστα εγκα­τασταθεί στα Χανιά, δηλώνοντας πως δεν σκόπευε να ανακατευθεί στην ενεργό πολιτι­κή.

Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, και μόνο η παρου­σία του αποτελούσε έναν πόλο έλξης.

 Ωστόσο ο Βενιζέλος «άντεξε» στην αποχή από τις πολιτικές εξελίξεις με τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Πλαστήρας να αποτρέψει το κίνημα του Οθωναίου.

Τότε ο Βενιζέλος έγινε αποδέκτης των παρα­πόνων των στελεχών του Φιλελεύθερου Κόμματος. Έτσι ξεκίνησαν μια σειρά εξελίξεων, που άρχισαν με την αποστολή επιστολών του Βενιζέλου με την ιδιότητα του απλού πολίτη προς τον υπουργό Οι­κονομικών Καφαντάρη.

 Εκεί ο Βενιζέλος εξέφρα­ζε τα παράπονα των στελεχών του κόμματος των Φιλελευθέρων για τις ενέργειες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αποτέλεσμα αυτών των «ιδιότυπων» επιστολών του Βενιζέλου υπήρξε η δήλωση παραι­τήσεως του Καφαντάρη από τη θέση του αρχηγού των Φιλελευθέρων και από την κυβέρνηση του Ζαΐμη.

 Αμέσως μόλις ο πρωθυπουργός έλαβε την επιστολή παραιτήσεως του υπουργού των Οικονομικών με τη σειρά του υπέβαλε την παραίτηση της κυβερνήσεώς του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την επομένη, 23 Μαΐου, ο...

Αφιερωμένο από τους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου σε όλους όσους διαδήλωσαν στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιούνη του 2011

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ






Αφιερωμένο από τους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου σε όλους όσους διαδήλωσαν στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιούνη του 2011, παρά την πρωτοφανή ωμότητα της κρατικής καταστολής, τους τόνους των χημικών, το ξύλο, τις πέτρες και τους λοιπούς τραμπουκισμούς των λακέδων της εξουσίας, τα ψέματα και την δυσφήμιση των ΜΜΕ, αλλά και τη βροντερή απουσία των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ...


ΓΟΡΓΩ. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ


Η Γοργώ (γεννήθηκε περίπου το -510) ήταν θρυλική βασίλισσα της Σπάρτης, κόρη του βασιλιά Κλεομένη Α' και σύζυγος του Λεωνίδα.
Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε τα δημόσια θέματα και είναι μια σπάνια περίπτωση Ελληνίδας που εμφανίζεται να διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.
Ο Λεωνίδας παντρεύτηκε την Γοργώ στα τέλη της δεκαετίας του -490, όταν εκείνη είχε φτάσει σε ηλικία γάμου που για τις γυναίκες της Σπάρτης ήταν στο τέλος της εφηβείας.
Η Γοργώ είναι εκείνη που είπε την διάσημη φράση "Ή ταν ή επί τας" στον Λεωνίδα, πριν εκείνος φύγει για τη μάχη των Θερμοπυλών, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εθνικό χρέος του άνδρα της και δείχνοντας το θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζαν οι Αρχαίες Ελληνίδες, ως σύζυγοι ή ως μητέρες, την προοπτική να χάσουν τους άνδρες συγγενείς τους για την πατρίδα.
Επίσης η Γοργώ θεωρώντας αναπόφευκτο τον...

Ο γέγονε, γέγονε.... ειπε ο Κυριακος Βελοπουλος για τα αμαρτωλα σκανδαλα των συναδελφων του...

Οτι εγινε..εγινε !!! Σε πρωινη εκπομπη στη ΕΤ3 !!!
Πως τα λενε  ε ???
Ηθελε , μαλλον, να πει....
Οτι φαγανε..φαγανε! Να κοιταξουμε μπροστα τωρα...
Να ρημαξουμε τον εργαζομενο, τις μικρες ,  μικρομεσαιες και μεσαιες επιχειρησεις...
|Να απολυσουμε τους μισους εργαζομενους...
Να ξεπουλησουμε ολο τον πλουτο της χωρας....
Να ξεπουλησουμε κι ολα τα εθνικα θεματα...


Κι εσεις κυριοι βολευταδες ??? Να κανετε οτι θελετε, χωρις την εγκριση του ελληνικου λαου, να περνατε καλα με τους παχυλους σας μισθους και τις πονηρες επιτροπες σας...ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ....

ΩΡΑΙΟΣ  Ο  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ...!!!!!!!!!!!

Δειτε το ...αγαπημενο βιντεο του Κυριακου και των συναδελφων του...."εκπροσωπων του ελληνικου λαου!!!...

H απάντηση της πλατείας σε Καμίνη- Σγουρό



thumb
Δελτίο τύπου με το οποίο απαντούν στις προθέσεις του δημάρχου Αθηναίων και του περιφερειάρχη Αττικής να «καθαρίσει» η πλατεία Συντάγματος από τα «τσαντίρια» εξέδωσαν οι «Αγανακτισμένοι». Το παραθέτουμε αυτούσιο:
«Οι εποχές που οι άρχοντες αποφάσιζαν
για τους υπηκόους τους, είναι παρελθόν.
Η κίνηση των Καμίνη, δημάρχου Αθηναίων, και Σγουρού, περιφερειάρχη Αττικής να αναλάβουν πρωτοβουλία για να “καθαρίσει” η πλατεία Συντάγματος και να συγκροτήσουν μπλοκ με επιχειρηματικούς κύκλους αποτελεί ανοιχτή επίθεση ενάντια στην ελευθερία των κατοίκων της Αθήνας.
  Αντί οι κύριοι αυτοί να στέκονται στο πλευρό της πλειοψηφίας του ελληνικού και αθηναϊκού λαού ενάντια στην βίαιη εξαθλίωση τους, συμπαρατάσσονται με όλους αυτούς που λεηλατούν τα εισοδήματα και τα δικαιώματά μας.
  Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν έχουν πει μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα.
  Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν έχουν πει μια λέξη για τα χιλιάδες χημικά , που ..

Αφιερωμενο στον Υπουργο...Προστασιας του Πολιτη!!! Θα παρει επιτελους θεση ???

Πολύ γρήγορα το εκπαιδευτικό κίνηµα, ο κόσμος της εργασίας, θα σηκωθεί στις µύτες των ποδιών του, θα διαπεράσει τα φράγµατα των µέσων µαζικής ενηµέρωσης, θα συντρίψει τη ρητορική τού άδικου λόγου και θα ορθώσει πύργο ατίθασο στη Σαλώµη του νεοφιλελευθερισµού

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ   Την Πέμπτη 7 Ιουλίου το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας ανάρτησε στο δικτυακό του τόπο(https://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/anakoinoseis-typoy/07-07-11-anaforika-me-to-arthro-lta-panepistimia-flegontair-sto-periodiko-lepikairar.html) και έστειλε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες μια ανακοίνωση με τίτλο «Αναφορικά με το άρθρο: “Τα πανεπιστήμια φλέγονται” του κ. Χρήστου Κάτσικα στο περιοδικό Επίκαιρα» (https://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/anakoinoseis-typoy/07-07-11-anaforika-me-to-arthro-lta-panepistimia-flegontair-sto-periodiko-lepikairar.html).
                Η ανακοίνωση αφορούσε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο περιοδικό "Επίκαιρα" και αφορούσε τις επιχειρούμενες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση(http://www.epikaira.gr/content/files/katsikas90.doc).
                Ο συντάκτης του δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας δηλώνει εντυπωσιασμένος, όπως γράφει, επειδή υποστηρίζουμε ότι επιχειρείται η κατάργηση  των συγγραμμάτων καθώς και η δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών.
 Παράλληλα μας κατηγορεί ότι πριμοδοτούμε την ιδιοτέλεια και αγνοούμε επιδεικτικά την αλήθεια όταν υποστηρίζουμε ότι «αν ευοδωθούν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα επιβάλλει  δίδακτρα».

 Μας κατηγορεί ότι δεν πήραμε υπόψη τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας που διατυπώθηκαν δια στόματος Υπουργού και Υφυπουργών οι οποίες κατηγορηματικά τονίζουν ότι «δεν θα υπάρξει καμιά επιβολή διδάκτρων» και ότι «ως προς τη σίτισηκαι τη στέγαση το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό αναφορικά με τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών, με στόχο την αρτιότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης και σίτισης των φοιτητών».
                Επαναλαμβάνουμε και ξεκαθαρίζουμε: Το Υπουργείο Παιδείας κάνει ακριβώς αυτό, που και στην αρχαιότητα χλεύαζε ο μέγας Θουκυδίδης, "Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων."

                Το τι λέει και το τι κάνει τελικά το Υπουργείο Παιδείας εδώ και πολύ καιρό απέχουν όσο η γη από τον ουρανό.
  Είμαστε πια πεπειραμένοι στις τεχνικές τού άλλα λέω και άλλα κάνω, στην απίστευτη μαγειρική του λόγου, στη διαστροφή των ...

έβγαλαν “το τζίνι από το μπουκάλι” και σήμερα “προσπαθούν” να το ξαναβάλουν.


του Αλέκου Χατζηκώστα
 
Πληθαίνουν-ιδιαίτερα μετά και την ψήφιση στη Βουλή του «μεσοπρόθεσμου»- τα φαινόμενα πολύμορφης αποδοκιμασίας (από “γιούχα”, μέχρι προπηλακισμούς) σε βάρος βουλευτών, κυβερνητικών στελεχών από κάθε είδους «αγανα-κτισμένους πολίτες».

 Γύρω από το ζήτημα αυτό έχει παράλληλα ξεσπάσει μέσω των ΜΜΕ και ένα «μπαράζ» αναλύσεων σχετικά με τις αιτίες του φαινομένου (με ταυτόχρονη υπερπροβολή του, που «σκεπάζει όχι τυχαία κάθε άλλη μαζική λαϊκή αντίδραση), ενώ και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική «κόντρα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

 Ταυτοχρονα εμφανής είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης ενώ είναι “θύτης”, να εμφανισθεί και ως το “θύμα” της υπόθεσης...

Bουλευτής έφυγε από την πίσω πόρτα (για αλλη μια φορα...)!!!

Κέρκυρα: «Έδιωξαν» την Γκερέκου από εκδήλωση οι Αγανακτισμένοι

 
Κέρκυρα: «Έδιωξαν» την Γκερέκου από εκδήλωση οι Αγανακτισμένοι  Η βουλευτής έφυγε από την πίσω πόρτα

 
Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής.

 Το επεισόδιο έγινε..

Η "ΠΛΑΤΕΙΑ" ΑΛΛΑΖΕΙ...βιντεο

Συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιεί το Κίνημα των Αγανακτισμένων στη Δράμα, οι οποίοι πλέον, εδώ και αρκετές εβδομάδες, έχουν μετεξελιχθεί σε "Αποφασισμένους" !

Οι Αγανακτισμένοι της πόλης στις 06 Ιουλίου διοργάνωσαν Παζάρι Ανταλλαγής στην Πλατεία της Δράμας ενώ, την Κυριακή 10 Ιουλίου προγραμμάτισαν Ρεμπέτικη Βραδιά. Οι Κυριακάτικες πορείες παραμένουν από τις μεγαλύτερες για επαρχιακή πόλη, καθώς η Δράμα βρίσκεται σε "Εθνικό Μνημόνιο" από το 1990, με όλα τα δεινά που.....
βιώνει η υπόλοιπη Ελλάδα του Μνημονίου σήμερα.

Ήδη το Κίνημα αρχίζει να προβληματίζεται και για την πολιτική του υπόσταση, κάτι που σημαίνει πως αργά ή γρήγορα οι Αγανακτισμένοι αντιλαμβάνονται ότι μόνον με αυτό τον τρόπο, (διαλαμβάνοντας η Κίνησή τους πολιτικό χαρακτήρα), θα πετύχει τους στόχους του που είναι:

«Εκκαθάριση» χωρίς κάθαρση στα Πανεπιστήμια;

του Γιάννη Πανούση

Πριν καταθέσω την άποψή μου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα ήθελα να μας δοθούν κάποιες απαντήσεις σ’ ερωτήματα όπως:

1. Ποιοι πολιτικοί τους νυν «κοπτόμενους» για την εξοικονόμηση χρημάτων με την συνένωση Πανεπιστημίων διέσπειραν τμήματα στις εκλογικές τους Περιφέρειες;


 Μόνοι τους τα ίδρυσαν οι καταγγελλόμενοι για όλα Πρυτάνεις; 

Θα υπάρξει έστω και ένας υπουργός να παραδεχθεί την ...

Αθανασιάδης: Τι είναι 17.000 ευρώ; Ισα ίσα τρία γεύματα με ψάρια...???

Το Νότιο Σουδάν είναι η 193η χώρα του πλανήτη από τα μεσάνυχτα

Και επισήμως, Νότιο Σουδάν...


Στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Τζούμπα, της πρωτεύουσας του Νότιου Σουδάν
Στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Τζούμπα, της πρωτεύουσας του Νότιου Σουδάν Η απόσχιση της χώρας τερματίζει μια πολυετή διαμάχη στο Σουδάν η οποία ξεκίνησε το ...

Τα υπουργικά παπαγαλάκια και τα λοιπά κομματικά κατοικίδια







Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα γνωστά κομματικά λαμπραντόρ και μίνι κανίς του υπουργείου παιδείας μετατρέπονται σε πράσινα, άλλες εποχές σε μπλε, παπαγαλάκια διαδίδοντας ειδήσεις, φήμες, νούμερα μοιράζοντας, παράλληλα, υποσχέσεις.

Η «εγκυρότητά» τους λογίζεται, ή θέλουν να λογίζεται, στο συνάφι μας ως αντιστρόφως ανάλογη της απόστασης των δικών τους γραφείων, από το γραφείου του εκάστοτε υπουργού.

Ανήκουν σε εκείνη την περίεργη και μυστήρια κάστα των «ειδικών συμβούλων» επί διαφόρων θεμάτων που πρέπει να έχει μαζί του κάθε υπουργός που σέβεται τον εαυτό του και την «ευρωπαϊκή» του εικόνα.

Επειδή στην πλειονότητά τους δεν μπήκαν ποτέ σε τάξη, μπορούν στον άπειρο χρόνο που διαθέτουν να ...

Στα αρχαία Άβδηρα έπαιζαν βιολί!(Ξέρετε..αυτό που "εμφανίστηκε" στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα)



(σ.Όπως ξαναείπαμε όλα είναι επιτεύγματα Ευρωπαίων "φωστήρων"πριν από μερικούς αιώνες, και μην διαβάζετε φαντασιοπληξίες!)

Η Θράκη είναι μουσικομάνα. Γέννησε πλήθος μουσικών, αλλά και μουσικών οργάνων. Η απαρίθμησή τους και μόνον θα αποτελούσε την ύλη ενός ολόκληρου βιβλίου. Ένα απ’ αυτά τα μουσικά όργανα - που, όμως, λένε πως δεν ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα - είναι και το βιολί - το οποίο τότε δεν το έλεγαν φυσικά έτσι. Απόδειξη περί τούτου είναι η ύπαρξις ενός αρχαίου πήλινου ειδωλίου (χρονολογείται στα μέσα του 3ου αι. π.Χ.) που ευρέθη στα Άβδηρα, και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλλας (αρ. ευρ. Ε 193).

Είναι καμωμένο από ...

ΙΟΒΕ: Η Ελλάδα δεν έχει εξαντλήσει το οπλοστάσιο της ώστε να παραδοθεί στη χρεοκοπία



Η Ελλάδα δεν έχει εξαντλήσει το οπλοστάσιο της ώστε να παραδοθεί στη χρεοκοπία και τις συνέπειές της, εκτιμά το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών που στην τριμηνιαία έκθεσή του αναφέρει ότι δύο είναι τα σενάρια εξόδου από την κρίση της Ελληνικής οικονομίας και εκτιμά ότι έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει η λεπτομερής ενημέρωση όλων των πολιτών αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, για τις δύο εναλλακτικές λύσεις και, κυρίως, για το κόστος και το όφελος της κάθε μιας. 


    Το ΙΟΒΕ σημειώνει ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν προδικάζει και την επιτυχία του, αφού η εφαρμογή του εξαρτάται από μια σειρά εσωτερικών πολιτικών και οργανωτικών παραμέτρων.
 Σε αυτές περιλαμβάνεται η ...

Προς ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας στην Πιερια




Με 24 «ναι» και 2 «όχι» το δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου ενέκρινε τη συμμετοχή του στην «Όλυμπος ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ» για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας, αλλά ίσως όχι μόνο, ύστερα από εισήγηση που πραγματοποίησαν ο ασκών χρέη δημάρχου Γιώργος Φαρμάκης, το μέλος του Δ.Σ. της «Όλυμπος ανώνυμης αναπτυξιακής εταιρίας ΟΤΑ» Πλάτων Τασχουνίδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης.

Το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας, Πλάτων Τασχουνίδης, μιλώντας για την ίδρυση πανεπιστημίου μυθολογίας ή, όπως άλλοι το ονομάζουν «ολύμπιο σχολείο μυθολογίας», ...

Από την «επιλεκτική» στην πραγματική χρεοκοπία!




questionΚαθώς οι συζητήσεις για τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο χρηματοδοτικό «πακέτο» της Ελλάδας συνεχίζονται σε συνθήκες... πολιτικοτραπεζικής Βαβέλ, με άλλη μια συνάντηση χθες στη Ρώμη να καταλήγει σε αδιέξοδο, η εντύπωση που δημιουργείται στην αγορά είναι ότι η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς από την «επιλεκτική» στην πραγματική χρεοκοπία και οι εξελίξεις ανά πάσα στιγμή μπορεί να τεθούν εκτός ελέγχου.

Οι συζητήσεις στην ιταλική πρωτεύουσα για τη μέθοδο εμπλοκής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο «πακέτο» έδειξαν χθες ότι ο δρόμος για την κατάληξη σε μια συμφωνία είναι ακόμη μακρύς και μπορεί να κρύβει αναπάντεχες εκπλήξεις. «Η κατάσταση που διαμορφώνεται μοιάζει όλο και περισσότερο με πραγματική χρεοκοπία», σχολίασε ο οικονομολόγος της Bank of Tokyo Mitsubishi, Κρις Ράπκι, μιλώντας χθες στο “Bloomberg”.
Το πιο επικίνδυνο για την Ελλάδα στοιχείο των ...