# #

4 Φεβ 2017

Τρομοκρατημένος ο Άδωνις:¨Μην πετάτε στο Αιγαίο,Προκαλείτε τους Τούρκους"

%ce%b1%ce%b4%cf%89%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%cf%83

ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ προκληση προχώρησε πάλι ο Γεωργιάδης! 

Οι φάλαγγες που έλεγε πήγαν περίπατο μπροστά στο άκουσμα του Τούρκου.

Οπως επίσημα έκανε σύσταση στον Υπουργό Αμυνας και στον Αλέξη Τσίπρα να μην προκαλούμε τους Τούρκους, θεωρεί την επίσκεψη σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ έδαφος (Καστελόριζο) πρόκληση, θεωρεί την κατάθεση στεφάνου στα Ιμια πρόκληση, θεωρεί την..

Ο ένοχος της χρεοκοπίας

309

Ο πολιτικός που τοποθέτησε την ταφόπλακα στη χώρα είναι αυτός που υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της στο αγγλικό δίκαιο, καθώς επίσης την απαγόρευση μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα – υποθηκεύοντας παράλληλα ολόκληρη τη δημόσια περιουσία.
.
Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία, λόγω της σημαντικής και ευαίσθητης γεωπολιτικής της θέσης, καθώς επίσης του φυσικού, πολιτιστικού και υπόγειου πλούτου της, δεν πρέπει ποτέ να υπερχρεώνεται – αφού τότε κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα, επειδή είναι αδύναμη να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς που νομοτελειακά την επιβουλεύονται.
Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η ..

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Αν εννοείς πραγματικά αυτή τη φορά ότι δεν θα υποχωρήσεις προχώρα σε ρήξη


«Αν ο πρωθυπουργός εννοεί ότι αυτή τη φορά (!) δεν θα υποχωρήσει, ας προετοιμαστεί για τη ρήξη ώστε να μην την υποστεί», επισημαίνει σε άρθρο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Στο άρθρο του με τίτλο «Ρήξη με τις ψευδαισθήσεις» ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας αναφέρει:
Δύο ήταν οι πρωθυπουργικές ψευδαισθήσεις που οδήγησαν την κυβέρνηση στο σημερινό αδιέξοδο.
Οτι, τη νύχτα του δημοψηφίσματος, το δίλημμα ήταν μεταξύ του..

Υπουργός: Να παρακρατούνται οι μισθοί των βουλευτών για να αποπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων!


Nα και μία καλή  πρόταση από τον νεομνημονιακό  υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη  από το βήμα της…Βουλής. 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, πρότεινε να ....

Η εθνική προδοσία των πολιτικών (όλων)

264
Η πατρίδα μας είναι αθεράπευτα εγκλωβισμένη στο χρέος, στο ευρώ και στα μνημόνια – ενώ οι ξαφνικές, επαναλαμβανόμενες αναφορές στο θέμα του εθνικού νομίσματος εκ μέρους της κυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από ανεύθυνες, μετά τη διπλή «προδοσία» που προηγήθηκε:
(α) Από όλους αυτούς που υπέγραψαν το...

Ντροπή σε όλους σας στα δελτία και τις εκπομπές σας

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η χαμένη σοβαρότητα του κ. Σρόϊτερ!

Η χαμένη σοβαρότητα του κ. Σρόϊτερ!
Μετά από τα πολλά τηλεοπτικά διαφημιστικά τρέιλερ του ALPHA αποφάσισα να δω την εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σρόιτερ με τον γνωστό κατά φαντασία πολυεκατομμυριούχο και μελλοντικό "σωτήρα" όλων μας το κ. Σώρρα. Πραγματικά έμεινα άφωνος από το επίπεδο τόσο σε λεκτικό αλλά και από άποψη ουσίας. 
Ορμώμενος όμως από περιέργεια για το πόσο χαμηλά μπορούν να φτάσουν ανέχτηκα αυτή την τηλεοπτική παρωδία μέχρι τέλους συνειδητοποιώντας μετά πόσο χαμηλά έπεσε στην υπόληψη μου ο κ. Σρόιντερ τον οποίο δεν κρύβω ότι μέχρι τώρα εκτιμούσα ιδιαιτέρως. 
Αλήθεια κ. Σρόιντερ ...

Ο σερίφης της Ευρωζώνης

267
Πρόκειται για τον κεντρικό τραπεζίτη, τον «κατά συρροή εκβιαστή» των χωρών της νομισματικής ένωσης και διοικητή της ΕΚΤ κ. Μ. Ντράγκι – ο οποίος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όλους όσους μελετούν σοβαρά την έξοδο της χώρας τους από τη γερμανική πια φυλακή.
.
«Όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι για να περάσει το εμπόδιο, το πρόβλημα είναι πως το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για τον «στόχο» θα είναι πιο χαμηλό από το πρώτο, το μεθεπόμενο ακόμη πιο χαμηλό κοκ. – οπότε θα σκύβει το κεφάλι όλο και πιο πολύ, έως ότου θα γονατίσει και στο τέλος θα σέρνεται σαν το σκουλήκι. Τότε μάλλον δεν θα..

3 Φεβ 2017

Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα...Πόσοι και τι πιστεύουμε και πόσοι είμαστε ελεύθεροι


Σχετική εικόνα

Για την χώρα μας υπάρχουν ελάχιστες στατιστικές που έχουν γίνει για την παρακολούθηση και μελέτη της θρησκευτικότητας και κάποιες άσχετες που άπτονται του ερωτήματος περί πίστης σε θεό. Θα τις δούμε και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι περίπου συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.
Αρχικά, υπάρχει μια σελίδα στην wikipedia που έχει όλες τις στατιστικές που έχουν κυκλοφορήσει για την Ελλάδα.
Εκεί, θα διαπιστώσετε ότι πέρα από τους ορθόδοξους χριστιανούς, που προφανώς είναι οι περισσότεροι, αναφέρονται:

Νέα μελέτη...Το ωμό σκόρδο «προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα»



Η κατανάλωση ωμού σκόρδου δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ελαττώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, οι ενήλικες που συστηματικά το καταναλώνουν έχουν κατά 44% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, ενώ ακόμα κ στους καπνιστές ο κίνδυνος μειώνεται κατά ...

Οι φελλοί κι ο...Τράμπ


Ένας από τους λόγους που ξεχωρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι δεν φοβάται. 
Ο Τραμπ δεν φοβάται να πει αυτό που σκέφτεται. Ούτε φοβάται να το κάνει.

Σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι μετρούν τις λέξεις τους, για να μην προσβάλουν τον οποιονδήποτε, για να μην παρεξηγηθούν, ή για να μην χάσουν την δουλειά τους, είναι λογικό να ξεχωρίζουν αυτοί που λένε αυτό ακριβώς που σκέφτονται και αδιαφορούν για την γνώμη των άλλων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε στις εκλογές στις ΗΠΑ, αν και οι αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν για σεξισμό και ρατσισμό.

Ο Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και υπήρχε ηχητικό απόσπασμα στο οποίο -μεταξύ άλλων- ακουγόταν να λέει πως, αν είσαι σταρ, τις γυναίκες «τις πιάνεις από το μoυνί».

Η αλήθεια είναι πως, ενίοτε, τις γυναίκες τις πιάνεις από το μoυνί. 
Ακόμα κι αν δεν είσαι σταρ.
Συγγνώμη αν σας σοκάρω με αυτή την …

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει" έλεγε ο "μαζί τα φάγαμε"αλλά κρυφά παρακαλούσε να φυσήξει ο αέρας να πάρει τη σημαία.




"O Αλλάχ να φυλάξει, αν γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο, αποκατάσταση δεν υπάρχει" είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ.

Λοιπόν δεν μας φυλάει, γιατί ήδη πάθαμε πολλά δυστυχήματα. 

Από που να αρχίσω; 
Δυστύχημα είναι που κυβερνάνε τα κράτη τσόγλανοι. 
Πολιτικοί ανίκανοι, διεφθαρμένοι, αδίστακτοι. Απατεώνες που πουλάνε την ίδια τους τη μάνα,

2 Φεβ 2017

Ερχονται μαζικές απολύσεις - Κλείνουν σχολεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ;
Την έντονη αντίδραση βουλευτών και φορέων προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδέσμου ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) που περισσότερο ως εκπρόσωπος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και λιγότερο ως επικεφαλής εργοδοτικού συνδικάτου «προανήγγειλε» ακραίες πολιτικές για την εκπαίδευση. 
Μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, αύξηση ωρών διδασκαλίας, αύξηση μαθητών ανά τάξη, μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι,

1 Φεβ 2017

Τα αγγούρια κύριε απαλλάσονται από τους φόρους.........;


Θα σηκώσουν δορυφόρους για ν' αυξήσουνε τους φόρους!
 
με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση 
 
Όλοι ακούσαμε τον υπουργό ψηφιακής "μαστογραφίας" συγνώμη της ψηφιακής πολιτικής & τηλεπικοινωνιών ήθελα να πω που δήλωσε ότι ιδρύεται Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. 
Το μικρόφωνο του "Μεταξύ σοβαρού και αστείου" ήταν εκεί και κατέγραψε όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη που προηγήθηκε της ανακοίνωσης δηλ. αυτής του υπουργού με τους ειδικούς επιστήμονες.
Υπουργός - Κύριοι σας κάλεσα εδώ για να συζητήσουμε και να συμφωνήσετε φυσικά και αβίαστα με την νέα εξαιρετική και απίθανη ιδέα μου να ιδρύσουμε την Ελληνική Μ.Α.Σ.Α!

1ος Επιστήμονας - ΜΑΣΑ; Μήπως εννοείτε Ν.Α.Σ.Α κ. Υπουργέ;

Η ΛΟΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις των δανειστών...» - (... Μέχρι σήμερα σκύψαμε μόνον..

Αμετανόητοι οι 7 Αλβανοί Φαντάροι....

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ


Αμετανόητοι οι 7 Αλβανοί Φαντάροι σήμερα 30.01.2017 στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων δήλωσαν ομόφωνα ότι η πράξη τους αυτή δεν ήταν τυχαία και ούτε αστεϊσμός, αφήνοντας άναυδο τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου.

"Όλοι γεννηθήκαμε στην Αλβανία. Κανένας μας δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Αλβανοί. Αυτό που κάναμε ...

Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ…
Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε…
Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς θα πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα,

31 Ιαν 2017

Σύμφωνοι, ο κ. Τσίπρας είναι τσογλάνι, αλλά για να είμαστε ακριβείς, είναι τσογλάνι του κ. Πάγκαλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για  τσογλάνι του κ. Πάγκαλου.
Τσογλάνι δεν (!!!)είναι αυτός που καπνίζει ΜΕΣΑ στη βουλή

Θυμάμαι τον κ. Πάγκαλο την εποχή που διαδήλωνε μαζί με τους λεγόμενους «Σταμουλοκολλάδες» προκειμένου να ματαιωθεί η ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Αστικών Λεωφορείων. 

Το γεγονός της υποστήριξης του κ. Πάγκαλου στην ματαίωση μιας ιδιωτικοποίησης δεν και τόσο σημαντικό, δεν υπήρχε ιδιωτικοποίηση που να μην προσπαθούσε να ματαιώσει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 90-93. 
Αυτό που έχει σημασία στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η σύμπραξη του κ. Πάγκαλου με ένα συνδικάτο του οποίου οι πρακτικές κρίθηκαν ακραίες ακόμα για τα ξεχαρβαλωμένα μεταπολιτευτικά ήθη.

Για τον μέσο τραμπούκο της μεταπολίτευσης, οι «Σταμουλοκολλάδες»,

Διαταγή εφαρμογής των «Εθνικών Σχεδίων» απέναντι στην Τουρκία εξέδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μετά από συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ!


Με μία λακωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε την συνάντηση του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt ("συζήτησαν θέματα αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας"), αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού. 
Ο Ελληνας υπουργός, λίγο μετά, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία από τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες των τελευταίων ημερών στην περιοχή των Ιμίων και τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων περί "συνεχών επεισοδίων σε Ιμια και Καλόλιμνο" και προχώρησε στην έκδοση διαταγής προς τις Ενοπλες Δυνάμεις για "Αμεση, απόλυτη και ακριβή εφαρμογή των εθνικών σχεδίων υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας". 
Να πούμε ότι τα εθνικά σχέδια περιλαμβάνουν και λεπτομερείς κανόνες εμπλοκής, χωρίς να επεμβαίνει η πολιτική ηγεσία, αλλά με απόφαση όχι μόνο του τοπικού διοικητή, αλλά και του ...

Η Σερβία αναμένει πολλά από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι...Tη Μέρκελ ,την ρώτησε ο Αλέξης;

Αποτέλεσμα εικόνας για serbia-Ellada
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από σήμερα Τρίτη (31/1), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Τον πρωθυπουργό θα συνοδέψουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο ...

Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί!

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό.Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άραμεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι…..…. αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν ...

30 Ιαν 2017

7 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΑ...Το δούλεμα δεν έχει πάτο....

Συλλογή δηλώσεων πρωθυπουργών, υπουργών και παρατρεχάμενων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 έως το 2017 για το ότι "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"



Παραγωγή video:

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ...Οι Πιο Φανατικοί Ανθέλληνες


Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ...Οι Πιο Φανατικοί Ανθέλληνες

«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη,
να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια
και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου»

Γρηγόριος Νανζιαζηνός
Οι τρεις ιεράρχες και τα «ελληνοχριστιανικά» ιδεώδη
Στις 30 Ιανουαρίου-σήμερα γιορτάζουμε τους τρεις »μεγίστους φωστήρες των ελληνικών γραμμάτων»!
• Ιωάννης ο Χρυσόστομος
• Μέγας Βασίλειος
• Γρηγόριος ο Θεολόγος
Αυτούς τους τρεις που…. διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα και τα παρέδωσαν σε μας τους νεότερους!
Η γιορτή αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο περιβόητο κατασκεύασμα των «ελληνοχριστιανικών Ιδεωδών» και να δούμε κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί πράγματι να υπάρξει.
Μαθαίνουμε – και για κάποιους αποτελεί και ιδεολόγημα – ότι «Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων»…, «Χριστιανική Εκκλησία και Ελληνικό Έθνος είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες», Πατρίδα θρησκεία οικογένεια και κάτι παρόμοια.
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πόσο αληθεύουν αυτά τα «σλόγκαν».

Και, για τούτο, ας ..

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου...Η αμύθητη περιουσία του


Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
Ο κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη 17 Ιανουαρίου 1939 και πέθανε αφού υπήρξε δέκα χρόνια αρχιεπίσκοπος Ελλάδος στις 28 Ιανουαρίου, σα προχτές το 2008.
Δημοφιλής αρχιερέας ο Χριστόδουλος και δυνατός στις δημοσιος σχεσεις, με προσωπικές επαφές με το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας, ζούσε στη χλιδή. Ό,τι βρέθηκε στο σπίτι είναι υψηλής αξίας και φιρμάτο. Το δημοσίευμα που ακολουθεί μιλάει μόνο του.
Ξεσφράγισαν πριν μερικά χρόνια το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας
Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου, όπως ανέφερε το kafeneio-gr.blogspot.com.
Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του (ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.
Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

4η Γιορτή (κρασιού) Πιερικών Οίνων



Για μία ακόμη χρονιά, τα μονοπάτια των κρασιών της Πιερίας οδηγούν στο πανέμορφο παραδοσιακό Ελατοχώρι Πιερίας στις 17-18-19 Φεβρουαρίου 2017. 

Για 4η χρονιά ο...

(vid) Άδωνις: “Ψηφίστε τα νέα μέτρα ή φύγετε να τα ψηφίσει ο Μητσοτάκης”



“Ψηφίστε τα νέα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ, ή φύγετε να τα ψηφίσει ο Μητσοτάκης” …Νέο και αναμενόμενο “Βάστα Σόιμπλε” από τον πιο φανατικό οπαδό της τιμωρίας μέσω Μνημονίων...

«Μα, ο Τραμπ είναι φασίστας και ο Τσίπρας είναι αριστερός».



Οι πρώτες μέρες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις αλλά θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν στον Ντόναλντ Τραμπ πως -για την ώρα- είναι συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ -που είναι επιχειρηματίας και όχι πολιτικός- δεν κάνει τίποτε άλλο από αυτά που είχε πει, προεκλογικά, πως θα κάνει.

Θέλετε να κάνουμε μια σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα;

29 Ιαν 2017

Άλλη μια Ελλάδα ζει στο εξωτερικό!!! Δείτε σε ποια κράτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
Το ότι υπάρχει μία ακόμη Ελλάδα εκτός συνόρων μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως έχει σε ένα μεγάλο βαθμό βάση. 

Μπορεί το τρίτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης που γνωρίζει η χώρα να μην έχει τη δυναμική που είχαν τα δύο προηγούμενα (το πρώτο στις αρχές του περασμένου αιώνα και το δεύτερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) όμως ενισχύει σημαντικά τη δεύτερη αυτή Ελλάδα.
 
Με βάση τα τελευταίες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σήμερα, περισσότεροι από...

Τι κοινό έχουν οι χώρες που μπλοκάρει ο Τραμπ;

Σχετική εικόνα

Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη. Επτά χώρες επέλεξε ο νέος πλανητάρχης για να απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών τους σε αμερικανικό έδαφος.

Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη. Επτά χώρες επέλεξε ο νέος πλανητάρχης για να απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών τους σε αμερικανικό έδαφος.
Όπως εξηγούσε η Φίλις Μπένις από το Institute for Policy Studies ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων χωρών είναι ότι δεν δραστηριοποιούνται εκεί επιχειρήσεις του..

Ψωροκώσταινα από τη μια, «Ευλογημένος τόπος» απ’ την άλλη...Τελικά τι στο καλό είναι?

Η Ψωροκώσταινα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελλαδα

190 χρόνια μετά την πενιχρή αλλά ηρωική συνεισφορά της πάμφτωχης Πανωραίας Χατζηκώστα (της επονομαζόμενης Ψωροκώσταινας) υπέρ του αγώνα για την απελευθέρωση του Μεσολογγίου, η εικόνα που ο μέσος Έλληνας έχει για τη χώρα του δεν αποκλίνει και πάρα πολύ από το παλαιό αυτό παρατσούκλι που συστηματικά χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες για να περιγράψει την πενία και την αδυναμία του Νέο-Ελληνικού Κράτους να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών του.

Μία λέξη μόνο, ένα παρατσούκλι που χρησιμοποιήθηκε ήδη από το 1826, καρφωμένο στο συλλογικό μας υποσυνείδητο, κατέληξε να είναι από ένα απλό πείραγμα, μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Ψωροκώσταινα από τη μια,

Λεπτοκαρυά...¨Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Εμμ.Κριαράς".. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Λεπτοκαρυά...¨Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Εμμ.Κριαράς"






Πρόεδρος........ .Οφίδης Σίμος
Αντιπρόεδρος...

Στο Καταφύγι του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς μετά τον χιονιά



























Με τον φακό του

Dennis Siam....

Δείτε...

Οι κατευθυνόμενες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ εκθέτουν το γυναικείο κίνημα!




Παρακολουθώ στις ΗΠΑ τις διαδηλώσεις για την εκλογή του Τραμπ και αναρωτιέμαι γιατί οι Αμερικανοί πολίτες αμφισβητούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης «νόμιμης» εκλογικής διαδικασίας…

Μήπως επειδή δεν εκλέχτηκε η αγαπημένη του συστήματος η κ. Κλίντον στην οποία είχαν ποντάρει οι βιομηχανίες όπλων, οι τραπεζίτες και όλα τα άλλα καλά παιδιά;

Η Κίνα κηρύσσει τον πόλεμο στις ΗΠΑ ;;;– Κινητοποίηση κινεζικών και αμερικανικών δυνάμεων απόψε


Οι Κινέζοι στρατιωτικοί διοικητές έδωσαν «κόκκινο συναγερμό» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λόγω σφοδρής έντασης με τις ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό… απόψε σε μια κρίσιμη βραδιά για ολόκληρο τον πλανήτη.
Σε  ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των κινεζικών ΕΔ  αναφέρεται η πρόταση   «πόλεμος με τις ΗΠΑ τώρα» , ως  μια «ωμή  πραγματικότητα» για αυτό που λαμβάνει χώρα «στα νερά της περιοχής στα οποία η «θερμοκρασία» έχει ανέβει απότομα και «κοχλάζουν» από την παρουσία τεράστιου αμερικανικού στόλου .

Η ανακοίνωση στο κινεζικό υπουργείο άμυνας αναρτήθηκε από υπάλληλο στο εθνικό τμήμα  άμυνας που ανήκει στην πανίσχυρη κινεζική  κεντρική στρατιωτική επιτροπή, η οποία ελέγχει στην ουσία την αχανή χώρα .
Το Πεκίνο απαιτεί από τις  ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το  Πεντάγωνο  να αποσύρει ΤΩΡΑ  τα πολεμικά πλοία του και τους πυραύλους του,  εκτός της   θαλάσσιας περιοχής του Ειρηνικού, πράγμα που φυσικά οι ΗΠΑ….