# #

7 Ιουλ 2012

Με πόσα νεκρά βρέφη γίνεται κανείς επιτυχημένος υπουργός Υγείας;


Αυτό δεν το ξέρατε κ. υφυπουργέ υγείας και εκλεκτή της ΔΗΜΑΡ;

Είναι  προφανές  ότι η υφυπουργός υγείας  κ. Σκοπούλη  όταν έλεγε προχθές  στους  γονείς  των παιδιών  με συγγενή καρδιοπάθεια, ότι  περιμένει την απόφαση της  πειθαρχικής δίωξης , εκείνης δηλαδή που χαλκεύτηκε  απο τον τέως  υπ. υγείας  κ. Λοβέρδο , τον  νύν διοικητή του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία (και ανηψιό του κ. Κρεμαστινού) και μερικών άλλων  "εκλεκτών" , εναντίον  των δύο  παιδοκαρδιοχειρουργών  του μοναδικού  δημόσιου  και παγκοσμίως γνωστού  για τις επιτυχίες του παιδοκαρδιοχειρουργικού  κεντρου, προκειμένου να δώσει εντολή  για την  επαναλειτουργία του, δεν γνώριζε ότι  εν τω μεταξύ   έχουν πεθάνει  4  παιδάκια.  όχι  βέβαια  εξ αιτίας  των  "καυγάδων" μεταξύ των  γιατρών.  αλλά  εξ αιτίας του "λουκέτου"  που  μπήκε  λόγω της  ανωτέρω  χαλκευμένης  πειθαρχικής δίωξης.

Δεν γνώριζε  επίσης  η  κ. Σκοπούλη , ότι  οι γονείς  των καρδιοπαθών παιδιών  εκτός  του ότι  γνωστοποίησαν σε κάθε ενδιαφερομενο  ενυπογράφως και δια δελτίων τύπου , την  μαρτυρία τους   σχετικά με  το τί πραγματικά συμβαίνει στο  παιδοκαρδιοχειρουργικό,  όπως και για το αβάσιμο  των  κατηγοριών  που  εξαπέλυσαν  ψευδώς  εναντίον  των δύο γιατρών  του παιδοκαρδιοχειρουργικού , έχουν ήδη καταθέσει  και μηνυτήριο αναφορά προς τον εισαγγελέα  πλημμελειοδικών Αθηνών κατά  παντός υπευθύνου.

Αν  λοιπόν  δεν  έδωσε  σημασία  σε όσα  της είπαν οι ίδιοι οι γονείς και οι εργαζόμενοι , αν  δεν  ξέρει  ότι μετά  την κατάθεση της μήνυσης  πέθανε ένα ακόμα  παιδάκι  εξ αιτίας  του  λουκέτου  που ...

Και η ...επαναδιαπραγμάτευση ???

Υπέρ των μεταλλαγμένων ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης ...??????



Η κυβερνοσούπα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής έβγαλε πολλά φυντάνια.
Ενα απο αυτά  είναι ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης .

Δείτε ενα μέρος του βιογραφικού του από το el.wikipedia.org -
Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι τεχνικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την υλοποίηση των Οδηγιών που αναφέρονται στους Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.). Είναι μέλος των διαχειριστικών επιτροπών για την βιοτεχνολογική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1983 έως σήμερα σε διάφορα προγράμματα. Στον ΟΟΣΑ συμμετείχε στην Επιτροπή για τα Γενετικά Τροποποιημένα Φυτά και Τρόφιμα και την σύσταση του Οργανισμού για την Ασφάλεια τροφίμων. Την περίοδο 1992 - 1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών, ενώ το διάστημα 1994 - 1999 υπήρξε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΓΣΕ).

Η εξειδίκευση του μεταλλαγμένου καθηγητή-υπουργού μας δείχνει  οτι η κεντρική εξουσία σχεδιάζει αλλαγές για την αγροτική Ελλάδα.
Η επίθεση που δεχόμαστε ως κοινωνία απο τις πολυεθνικές εταιρείες και τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας είναι...

Η μαγική κηραλοιφή....



Τι κοινό έχουν οι αρχαίες Ελληνίδες, με τις προγιαγιάδες μας και τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη;
Τη γνώση και τη χρήση των βοτάνων, του μελιού και του κεριού για φαρμακευτικούς, αντισηπτικούς, χαλαρωτικούς και καλλωπιστικούς σκοπούς.
Ο Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη γνωστών κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα βοτάνων και ο Διοσκουρίδης κατά τον πρώτο μ.Χ. αιώνα έγραψε μια Βοτανική πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι επόμενες, χρησιμοποιώντας 600 φυτά.
Μια παραδοσιακή απλούστατη συνταγή είναι η κηραλοιφή. Πρόκειται για ένα θαυματουργό ...

Δολοπλόκος ή ...ανόητος >> Μάλλον και τα δυο !!!


Κυνική ομολογία Βενιζέλου: 


Ήταν καθήκον μου να αναλάβω αρχηγός, δεν ήθελα να υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες...




Απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ:

Ένοιωσα την υποψηφιότητα μου ως καθήκον απέναντι στην παράταξη. Και όσοι είχαν μιλήσει μαζί μου ήξεραν ότι...

Συντάξεις... Φάρμακα.... εκκαθαριστικά... και πολύ κλαμα στα κανάλια...


Ασφαλιστικά Ταμεία   ΤΕΛΟΣ
Αναδιαπραγμάτευση ΤΕΛΟΣ
Μισθοί στα   390 Ευρώ
Φάρμακα ΤΕΛΟΣ
Ο ρατσισμός χτυπάει  κόκκινο

Η πτώχευση είναι ..

ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ!!!





Πριν καιρό ...

Πουλήστε τα.... ΟΛΑ !!!!!



Αντε καλέ!! Τι τα θέλουμε;;
Χρειάζονται;; ΟΧΙ.

Μπελάς είναι!!

Τζογάρεις;; ΟΧΙ.
Τι τον θες τον ΟΠΑΠ;;!!

Θα πουλήσουν τα νερά.
Σιγά το πράμα.
Θα πίνουμε ...

Άντε...Αυτός την έχει ψωνίσει για τα καλά....


Αδωνις Γεωργιάδης: Ο βουλευτής ξεφτιλίζεται αν πάρει λεωφορείο! - Δείτε το βίντεο

 ....

Φυτό της ελληνικής υπαίθρου δηλητηριάζει τον καρκίνο...???


Θάψια η ογκοκτόνος

Οι τοξικές αρετές της θάψιας τροποιήθηκαν στο εργαστήριο ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.
Οι τοξικές αρετές της θάψιας τροποιήθηκαν στο εργαστήριο ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.
Λονδίνο: Ένα φυτό που μπορείτε να δείτε σε αφθονία στην ελληνική εξοχή και ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές – και τοξικές – ιδιότητές του από την αρχαιότητα ίσως αποτελέσει το επόμενο όπλο της επιστήμης ενάντια στον καρκίνο.


Η θάψια (Thapsia garganica) ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μια εργαστηριακή «απομίμηση» της δραστικής ουσίας της, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε ...

Γιατί αυτοκτονούν οι Έλληνες;



Σε λίγο η Ευρώπη θα ψηφίζει και θα ασχολείται αν το σχοινί που χρησιμοποιεί για να κρεμαστεί κανείς, έχει ΙSO και άλλα πιστοποιητικά ποιότητας!!!.



Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν επίσημα καταγραφεί 1300 αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Υπάρχουν και αρκετές άλλες που είτε δεν καταγράφηκαν πουθενά είτε τελευταία στιγμή απετράπησαν με την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της αστυνομίας είτε από γιατρούς, είτε από φίλους και συγγενείς. 
Ένα ολόκληρο χωριό δηλαδή έσβησε από την Ελλάδα, μέσα σε έξι μήνες. Η Ελλάδα, με το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας, σκοτώνει τα παιδιά της και η πολιτεία παρακολουθεί ανάλγητα και αφήνει το φαινόμενο να εξελίσσεται αυξανόμενο.

Βέβαια και ...

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ )ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ....


aoz
Είχαμε βέβαια την προγραμματική σύγκλιση , όπου ήταν γραμμένη η συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη της ΑΟΖ, αλλά ο καθένας μας μπορούσε με επιφυλακτικότητα να θεωρήσει ότι ήταν απλώς μια διπλωματική έκφραση από την τρικομματική κυβέρνηση.
Τώρα όμως με τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων, έχουμε στην ουσία μια πρωθυπουργική δέσμευση, η οποία δεν ήταν μόνο μια αναφορά στο γραπτό κείμενο, αλλά και μια επισήμανση δίχως διπλωματικό ύφος, διότι η επιλογή της λέξης σύντομα, που μάλιστα έγινε δύο φορές, δεν ήταν απαραίτητη.
Πιο συγκεκριμένα...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ 'ΝΑΙ ΚΑΛΑ!


«Ιστορική» η απόφαση της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διότι, τι πιο σημαντικό, εξαίσιο, φιλάνθρωπο και ελπιδοφόρο σε αυτή την μάταιη ζωή από το «να πηγαίνουν καλά οι τράπεζες»...
Και μη νομίζετε ότι αυτά τα λένε μόνο οι «δεξιοί». Τα λένε και οι «αριστεροί». Δείτε, για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν δέχεται κουβέντα ότι θα μπορούσε η απόφαση των Βρυξελλών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην εφαρμοστεί και για την Ελλάδα...
*
Αλλωστε η προ κρίσης ιστορία της θαλερότητας των τραπεζών μας, πείθει για το πώς αυτή η θαλερότητα μεταφράζεται σε...

ΑΚΕΡΜΑΝ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 180 ΔΙΣ !!!


ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΟΛΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

Ένας τραπεζίτης όπως ο Γ. Άκερμανπρώην πρόεδρος της Deutsche Bank, τολμάει να πει αλήθειες, που δεν διανοείται καν να ψελλίσει ως ρεαλιστικό ενδεχόμενοόλος, σχεδόν, ο πολιτικός κόσμος της χώρας,συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της Αριστεράς.
Συγκεκριμένα ο Γ. Άκερμαν ζήτησε την πρόσθετη διαγραφή ελληνικού χρέους ύψους 180 δις. (περίπου 90% του ΑΕΠ!).
Οι δηλώσεις Άκερμαν έρχονται με τον τρόπο τους να αναδείξουν το κατάντημα ενός πολιτικού κατεστημένου, που έχει βυθιστεί στη δουλοπρέπεια και την εθελοδουλία!
Εξίσου τολμηρός και αποκαλυπτικός είναι ο Γ. Άκερμαν, προφανώς για τα ευρύτερα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ...

Όσο μεγαλώνει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, τόσο μεγαλώνει το ΧΡΕΟΣ!


To έτος 2000 το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν 139,2 δισ. ευρώ.

Το 2004 το δημόσιο χρέος είχε ανέλθει στα 201,2 δισ. ευρώ.

Το 2009 το δημόσιο χρέος έφτασε στα 298,5 δισ. ευρώ.

Στα τέλη του 2011, το δημόσιο χρέος «έκλεισε» στα…

Προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά: ήταν τυφλός και βρήκε το φως του! Το Ξεπουλιστάν του Αντωνάκη


Ο καλός δήμιος κόβει το κεφάλι μια κι έξω!
Tην πρόσφατη  περιπέτεια της υγείας του εκμεταλλεύτηκε δημαγωγικά ο Αντώνης Σαμαράς (ή μάλλον ο λογογράφος του) στις προγραμματικές δηλώσεις του, δίνοντας –υποτίθεται- έναν προσωπικό εξομολογητικό τόνο στις διακηρύξεις του.
Είπε λοιπόν ότι λόγω του προβλήματος στο μάτι του, έμαθε να βλέπει «με το μυαλό και την καρδιά», δύο λειτουργίες οι οποίες προφανώς είχαν ατροφήσει όσο καιρό η όρασή του ήταν τέλεια.
Είναι αλήθεια πως στα άτομα με προβλήματα ...

Καν' το ΠΑΣΑ!!!

Για τον ρόλο κάποιων blogs...


 Με πολύ ενδιαφέρουσα ύλη κυκλοφορεί το 6ο τεύχος του περιοδικού HOT DOC που εκδίδει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. 

Αργότερα σήμερα θα αναδημοσιεύσουμε το κύριο θέμα του περιοδικού που μας έκανε εντύπωση για την πληθώρα στοιχείων που παραθέτει, ενώ δεν διστάζει να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις.  

Για το θέμα που αναφέραμε γράφει στην ιστοσελίδα του ο Κ. Βαξεβάνης:

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη φιλοξενεί το HOT DOC που κυκλοφορεί. Ένα παρακρατικό σύστημα που χρηματίζεται από ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, παρακολουθεί δημοσιογράφους και «ενοχλητικούς» πολίτες. Κομμάτι αυτού του παρακρατικού μηχανισμού είναι διάφορα blogs.

Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, στις 23 Μαίου, τρία bogs Fimotro,..

Έλληνας “υπουργός οικονομικών”...Το πιο σύντομο και πετυχημένο ανέκδοτο !!!!

..

Ελληνας “υπουργος οικονομικων”…. Δεν σας θυμίζει το αντίστοιχο με τον Αλβάνό τουρίστα;

 Ελληνας υπουργος οικονομικων....  Δεν σας θυμίζει το αντίστοιχο με τον Αλβάνό τουρίστα;

Όταν ακούτε …Έλληνας “υπουργός οικονομικών”…δεν σας έρχεται να βάλετε τα γέλια;

Όταν ακούτε …Έλληνας “υπουργός ανάπτυξης”… δεν αισθανόσαστε οτι σας  δουλεύουν;

Όταν ακούτε …Έλληνας “υπουργός εργασίας ” …δεν σας έρχεται στο μυαλό ότι μόνο αυτός “εργάζεται” και τα παίρνει και χοντρά;
Όταν ακούτε…

Σύντομα και στην χώρα μας . . . !!!!


Ξύλο να δουν τα μάτια σας στη Βουλή της Ουκρανίας (video)


.....

Λαμογιστάν.....

Οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης -> Πωλείται πατρίς!!! Βίντεο



....  Ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά συνάγει κανείς μερικά βασικά συμπεράσματα:

"Αλλα μελετούν τα βόδια και άλλα ο ζευγάς"


Εκεί στην Κουμουνδούρου πρέπει να στήσουν ανδριάντα στον Α. Σαμαρά.

 Θα είναι ο πολιτικός που θα κατορθώσει να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό.  

Θα έχει οδηγήσει όλη την εκλογική αριστερή βάση της ΔΗΜΑΡ –υπογράφοντας την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματος Κουβέλη- στον Σύριζα, ενώ  παράλληλα θα στρέψει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ –ειδικά δημοσίων υπαλλήλων- να αναζητήσει αλλού πολιτική στέγη.

Κι αν το 1993 ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σήμερα σαν πρωθυπουργός θα δημιουργήσει τεκτονικές ρωγμές στο αστικό σύστημα εξουσίας, με την δουλοπρέπεια, την υποταγή, τον ραγιαδισμό που τον διακρίνει απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού κράτους. (Καταστάσεις που συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα κόμματα που συγκυβερνούν).

Όταν στις ..

Στην φυλακή όσοι ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία...βίντεο



va8ikokkino

"Πόρτα έφαγε" σήμερα η τρόϊκα από τον Α.Τσίπρα



"Πόρτα" έριξε στην τρόϊκα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Η εκπρόσωποι των δανειστών ιδιαίτερα πιεστικά, ζήτησαν συνάντηση μαζί του πριν την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, αλλά ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε κατηγορηματικά την συνάντηση προφασιζόμενος "φόρτο εργασίας εν όψει των προγραμματικών".

Επανήλθαν ζητώντας του...

Τώρα....Μπλέξαμε !!!



 
 

6 Ιουλ 2012

ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!


Οι παλαιότεροι τον θυμόμαστε πολύ καλά. Τον πασοκτζή καρεκλοκένταυρο διορισμένο τεμπελχανά στην άλλη άκρη του γκισέ, όταν η μαύρη σου η μοίρα σε έριχνε στην ανάγκη του. Να μεταφέρεις την παλιά σου γραμμή ή -Παναγιά μου!- να κάνεις αίτηση για καινούρια!

Τα θυμάστε τα κίτρινα δόντια, ασορτί με την μασχάλη στο (κάποτε) λευκό πουκάμισο; Πιθανότερο ήταν να επικοινωνήσεις με το πνεύμα του Ίωνος Δραγούμη, παρά με τον “εργαζόμενο” που η μοναδική του περγαμηνή ήταν τα μελανιασμένα χέρια από τα παλαμάκια στον Κουτσόγιωργα.

Αυτός ο πράσινος στρατός εκσυγχρονίστηκε παγιωμένος (μονιμότητα γαρ) αν και βραχύβιος αφού έβγαινε συντομότερα στην σύνταξη και από καμικάζι της Χαμάς, όταν το ΠΑΚ Γερμανίας ολοκλήρωσε την κοινωνική του επανάσταση με την κυβέρνηση του Κώστα (call me Spiros) Σημίτη.

Ναι βρε, του ...

"Μαύρες" προβλέψεις Phoenix Capital: "Η Γαλλία στον ΕΜΧ - Η Γερμανία εκτός ευρώ"!



"Όλα εξαρτώνται από την Γερμανία στην ευρωζώνη και μάλλον στο τέλος θα αποχωρήσει αυτή από τη νομισματική ένωση"!

Τη διάγνωση την έχει επαναλάβει και στο παρελθόν ο έγκυρος αναλυτής του χρηματοπιστωτικού γίγαντα Phoenix Capital Research, Graham Summers, αλλά αυτή την φορά εμφανίζεται περισσότερο βέβαιος από ποτέ ότι "Η Γερμανία θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα της, παρά να σώσει το ευρώ"...

ΤΣΙΠΡΑ…είσαι διαφορετικός; Ή είσαι κι εσύ ένας, σαν κι αυτούς, υπάλληλος; Σύντομα θα μάθουμε.


Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί απαράδεκτο να συνδιαλέγονται απευθείας ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί με τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της Τρόικας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή διαπραγμάτευσης.

Ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνδιαλέγονται απευθείας με τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της Τρόικας είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης είναι ακριβώς αυτό: χαμηλόβαθμοι… 

Μίλησε κάποιος για αναδιαπραγμάτευση...???


  
Πέρσαν είκοσι μέρες απο τις εκλογές.. και αυτοί ακόμα ... συσκέπτονται.....
 Όχι οι ίδιοι... γιατί αν "συσκεφτούν οι ίδιοι.. 
θα πρέπει να κάνουν και δηλώσεις.....
 Και τι δηλώσεις να κάνουν, τι προγραμματικές να εξαγγείλουν, 
τι υποσχέσεις να ανακοινώσουν ότι δεν θα τηρήσουν...

Τι λέει η Πραγματικότητα – τι λέει η Προπαγάνδα…


Τι λέει η πραγματικότητα; 

ότι η τριμερής κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , για αναβίωση τηςμετενέργειας και την αποκατάσταση έστω κατά μικρό μέρος των συντάξεων.

Τι λέει η προπαγάνδα; 

ότι η τριμερής κυβέρνηση θα…προσπαθήσει να τα εφαρμόσει όλα αυτά σε βάθος

“Μα, για τα δύσκολα δεν υποτίθεται πως υπάρχει η Αριστερά;”


Αλκίνοος Ιωαννίδης: “Μα, για τα δύσκολα δεν υποτίθεται πως υπάρχει η Αριστερά;”
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι από τους σπάνιους εκείνους καλλιτέχνες που όταν τον γνωρίζει κανείς από κοντά, διαπιστώνει ότι δεν είναι ούτε ένα γραμμάριο πιο λίγος από το έργο του. Αυθεντικός, απλός, καθόλου ματαιόδοξος. 


Οι δημοσιογράφοι σχολιάζουμε συχνά πόσο απογοητευτικοί είναι πολλοί δημιουργοί, όταν τους συναντάς. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανήκει στις εξαιρέσεις. Τον γνώρισα πριν από δεκατέσσερα χρόνια στην Τιφλίδα. 


Έναν χρόνο μετά, τον συνάντησα ξανά στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών, όπου είχε έρθει για να τραγουδήσει, δείχνοντας την αλληλεγγύη του σ’ έναν λαό που δοκιμαζόταν. 


Ήταν κι άλλοι καλλιτέχνες μαζί του, τότε, μεγαλύτεροι και πιο καταξιωμένοι εκείνη την εποχή, αλλά μόνο ο Αλκίνοος έδειχνε να νοιάζεται τόσο πολύ για αυτό που πραγματικά συνέβαινε εκεί και καθόλου για την προβολή του. Από τότε, τον ξαναείδα τυχαία στα Κύθηρα και πάντα ήταν ο ίδιος: ανεπιτήδευτος, ονειροπαρμένος, ανέγγιχτος από τη ματαιότητα.

Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, το μόνο που άλλαξε πάνω του είναι ότι απέκτησε λίγα γκρίζα μαλλιά, αλλά πολύ περισσότερη ευτυχία, χάρη στις τέσσερις γυναίκες της ζωής του: τη σύντροφό του και τις τρεις κόρες του, στις οποίες θέλει να παραδώσει έναν πιο όμορφο κόσμο.


Οι ζωές των περισσότερων, τον τελευταίο καιρό, αλλάζουν βιαίως. Η δική σου και των φίλων σου, έχει αλλάξει; 

Όταν οι ξένοι αποκαλύπτουν την όμορφη Ελλάδα...Βίντεο




Με το ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθίζει» ο αυστριακός σκηνοθέτης Φάμπιαν Έντερφιλοδοξεί να δείξει στη γερμανόφωνη δημοσιότητα το αυθεντικό πρόσωπο της Ελλάδας που δεν υπάρχει στα μέσα ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα ανθίζει» (Griechenland blüht) είναι ο τίτλος της τηλεοπτικής παραγωγής του αυστριακού σκηνοθέτη Έντερ και της ηθοποιού Καταρίνα Στεμπέργκερ. 

Το ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο γερμανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο 3Sat το βράδυ της Τετάρτης είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή που έχει ως στόχο να συμβάλει στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στην αυστριακή και γενικότερα τη γερμανόφωνη δημοσιότητα.

Έντερ και Στεμπέργκερ φιλοδοξούν να "διορθώσουν" τις εσφαλμένες εντυπώσεις που πολύ συχνά καλλιεργούν τα ΜΜΕ για την Ελλάδα και την κρίση. Και όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o Έντερ: 

«Η απόφαση ήταν αυθόρμητη και προέκυψε στα μέσα του περασμένου Μαρτίου την ώρα που παίρναμε το πρωινό μας με την Καταρίνα Στεμπέργκερ. Προηγουμένως είχαμε ακούσει τις ειδήσεις για την Ελλάδα και συμφωνήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είμαστε μάρτυρες της διαπόμπευσης μιας χώρας και ενός λαού και αυτό εμείς δεν ήμασταν διατεθειμένοι να το ανεχθούμε άλλο. Πακετάραμε τις κάμερες και ξεκινήσαμε για να δείξουμε την άλλη Ελλάδα, εκείνη που δεν μας δείχνουν τα ...

Στην Γερμανία επιτρέπεται η...κτηνοβασία!!!


Στην Γερμανία επιτρέπεται η...κτηνοβασία!!!
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μέρκελ «Διάλογος για το Μέλλον», που έχει στόχο να φέρει την κυβέρνηση πιο κοντά στους πολίτες προτείνοντας μέτρα που θα βελτιώσουν τη ζωή στη χώρα τους,
152.000 Γερμανοί ψήφισαν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.
Παράλληλα, 93.000 πολίτες ψήφισαν την ποινικοποίηση του σεξ...

Ή εμείς ή αυτοί!!



Ή εμείς ή αυτοί!!

Η μετεκλογική περίοδος στην Ελλάδα και η κατ’επίφαση έκφραση της δημοκρατικής βούλησης του λαού μέσα από τις εκλογές, έχουν σκεπάσει με ένα πέπλο φαινομενικής ηρεμίας την ελληνική κοινωνία. Το κλίμα αυτό είναι όμως παραπλανητικό και αναπαράγεται με έντεχνο τρόπο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τον αστικό προπαγανδιστικό μηχανισμό. 

Κάτω από το πέπλο της ψεύτικης γαλήνης, η ελληνική κοινωνία κοχλάζει.
 
Αυτοκτονίες – Φτώχεια – Εξαθλίωση...

Ποιος βουλευτής ζητά αύξηση του μισθού των βουλευτών, γιατί...πένονται!!! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ?


Ποιος βουλευτής ζητά αύξηση του μισθού των βουλευτών, γιατί...πένονται
Μετά το επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής που προκάλεσε πολιτικό σάλο μια νέα προκλητική υπόθεση αναμένεται να δημιουργήσει αναταραχή στο κοινοβούλιο.
Αφορά την παρέμβαση του βουλευτή ...Δωδεκανήσων, Δ. Κρεμαστινού, ο οποίος σε επιστολή του, ζητά ουσιαστικά να αυξηθούν οι μισθοί των βουλευτών. Ο κ. Κρεμαστινός ζητεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία και ο μισθός του βουλευτή, όπως ορίζει το γνωστό Ζ. Ψήφισμα του 1974 να εξομοιώνεται με τις αποδοχές του ανώτατου δικαστικού. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του «θύματα λαϊκισμού, πένονται», ενώ κάποιοι δεν έχουν ούτε τα έξοδα κηδείας και ζητεί την κανονική καταβολή υπερωριών και εκτός έδρας αν συντρέχουν πραγματικοί λόγοι. Να υπενθυμίσουμε ότι ένας βουλευτής λαμβάνει μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 5.500 ευρώ, ενώ για παράδειγμα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που θεωρείται ανώτατος δικαστικός λαμβάνει μηνιαίο μισθό κοντά στις 10.000 ευρώ.
Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως "αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, ή 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο τον θεσμό του βουλευτή, αλλά το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα».
Ο κ. Κρεμαστινός ζητά ο βουλευτής να λαμβάνει ως αποζημίωση την αποζημίωση ενός δικαστικού, χωρίς επιπλέον αμοιβή για συμμετοχή του σε οποιεσδήποτε Επιτροπές της Βουλής. Στην αρχή της επιστολής ο κ. Κρεμαστινός λέει ότι σχεδόν κάθε μήνα κάποιος βουλευτής ζητούσε είτε να προεισπράξει τη βουλευτική του αποζημίωση ή τη σύνταξή του, είτε ζητούσε έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του, ακόμα και έξοδα κηδείας.

Πεινάνε , λοιπόν, οι βολευτάδες "μας"...
Πεθαίνουν κυριολεκτικά της πείνας !!!
Και μεις οι χορτάτοι, χαιρόμαστε να το βλέπουμε αυτό ....

«Φωστήρες» και «φον φούφουτοι»


 
 
Εδώ και τρία χρόνια, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με ρυθμούς πολυβόλου, επαναλαμβάνεται η ίδια ανοησία:
«Για την κρίση, για τα χρέη, για τα ελλείμματα,
φταίει το Δημόσιο»...
Το ύφος, δε, που χρησιμοποιούν οι διάκονοι της παραπάνω «μπαρούφας», από τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς αστέρες μέχρι τους κάθε λογής ειδικούς... πανεπιστήμονες,
καθιστά δυσδιάκριτο αν πρόκειται απλώς για ηλίθιους, αστοιχείωτους, άσχετους και αμόρφωτους ή για το ακόμα χειρότερο και πιο επικίνδυνο είδος:
Εκείνο του μορφωμένου ηλίθιου...