# #

6 Μαΐ 2016

152 ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στην “γκρίζα λίστα” των Τούρκων...Δείτε ποια...




Αποκαλύπτεται ο πλήρης κατάλογος των νησιών,νησίδων και βραχονησίδων που περιλαμβάνονται στην “γκρίζα λίστα” των Τούρκων.
Και είναι 152!!!


Στις 243-267 του βιβλίου του Χρήστου Μηνάγια με τίτλο «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ», 2014, Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ ,αναφέρεται:
“…Σε ό,τι αφορά σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση κατάληψης νήσου, περιοχή ενδιαφέροντος και εφαρμογής του τουρκικών σχεδιασμών είναι όλο το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένου και του συμπλέγματος των νησίδων του Καστελλόριζου, ενώ ως κύριοι στόχοι θεωρούνται τα 152 EGAYDAAK (Egemenliği Anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş Ada Adacık ve Kayalıklar), δηλαδή νησιά-νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα (σ.σ. σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς) δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με συμφωνίες. 
Ωστόσο,

5 Μαΐ 2016

Καταργούνται τα ολοήμερα σχολεία, "κόβονται" μαθήματα, στις 13:15 το σχόλασμα;

- Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων

- Από τη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές των δημοτικών θα σχολούν στις 13:15
- Ποιές ώρες μαθημάτων μειώνονται..

Σταματά η παραγωγή του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ

euro_500eur
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διακόπτει την παραγωγή τραπεζογραμματίων ονομαστικής αξίας 500 ευρώ.
Ωστόσο τα ...

Όλυμπος....Των Θεών

4 Μαΐ 2016

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ


Χάρος Θάνατος
Όταν κάποιος οφειλέτης, ο οποίος χρωστά στην τράπεζα ή στο κράτος ή σε ιδιώτη πεθάνει και δεν υπάρχει κληρονόμος ή δεν θέλει κανείς να κληρονομήσει τα χρέη του νεκρού, τότε τα χρέη σβήνονται, καθόσον αυτά τα χρέη δεν είναι πλέον βιώσιμα. 
Από τον νεκρό δεν..

Γαλλική ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Το εναρκτήριο σάλπισμα...Ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν σκανδαλωδώς…

13118932_806700809461703_2812753415580011994_n

Σείεται συθέμελα η γαλλική κοινωνία, εδώ και πολλές εβδομάδες, από ένα ρωμαλέο και εκρηκτικά κλιμακούμενο λαϊκό κίνημα και τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν σκανδαλωδώς… Βρισκόμαστε στα όρια μας ΓΕΝΙΚΗΣ επαναστατικής έκρηξης, οι διαδηλώσεις αυξάνουν με τους ρυθμούς της γεωμετρικής προόδου, το ίδιο και οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ, σιγή ιχθύος…

Με νύχια και με δόντια επιχειρούν οι δημοσιογραφικές πόρνες να ..

Το 96% του μνημονιακού δανείου πηγε στις ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ μελέτη!....Όλα αυτά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλου!

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ!
ΤΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!

image

Όλα αυτά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλου!

Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με 24σέλιδη έρευνα της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύεται κατ΄αποκλειστικότητα σήμερα από την έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, το 95% των μνημονιακών δανείων διατέθηκαν για να σωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες και μάλιστα σε βάρος του συνόλου. «Η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ έσωσαν τα περασμένα χρόνια κυρίως τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες πιστωτές», προσθέτει η Handelsblatt.

«Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες», δηλώνει στην Handelsblatt ο διευθυντής της ESMT, Γιοργκ Ρόχολ, ο οποίος συμμετέχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με την έρευνα,

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (VIDEO)

biska-630x400

Η Ν. ΜΠΙΣΚΑ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (VIDEO)

Η καθηγήτρια και δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα από τη Νέα Υόρκη, μίλησε στο Πόντος TV Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την παγκόσμια κινητοποίηση της ελληνικής Ομογένειας, μέσω συλλογής υπογραφών, για να αρθεί η προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ.
Η Νάνσυ Μπίσκα, για χρόνια ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, αφού υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αλλά όλου του ομογενειακού Ελληνισμού,

2 Μαΐ 2016

Λεφτά υπάρχουν: 'Οτι φάμε, ότι πιούμε, όσο ταξιδέψουμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας... (χειρότεροι και από τους πρoηγούμενους)




''Τουριστικό ταξίδι'' 6 ημερών γιά Νίκο Παππά και 6 ''αξιωματούχους'', σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, 7-12 Μαίου.

Μοναδικό ελληνικό φαινόμενο: Πρώτα κλείνουν εισιτήρια-ξενοδοχεία και μετά κοιτούν γιά... συναντήσεις, γιά να δικαιολογούν τον τουρισμό.

Ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται στην Ουάσιγκτον Σάββατο 7 Μαίου 2016, όπου θα παραμείνει 3 ημέρες και μετά θα πάει στην Νέα Υόρκη γιά άλλες 3. Αλλά, 7 και 8 Μαίου '16, είναι... Σαββατοκύριακο, όλα (Κογκρέσσο, υπουργεία κλπ) κλειστά στην πρωτεύουσα και οι ΗΠΑ δεν δουλεύουν με... ρυθμό Ελλάδας γιά να υποδεχτούν γιά ''επαφές-συναντήσεις'' τον κάθε γραφικό ''τουρίστα'' 'Ελληνα πολιτικό-υπουργό.
Φυσικό να μην έχουν κλειστεί συναντήσεις με ομολόγους του ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, απλά υπάρχει επιθυμία για...

Η αληθινή ιστορία της χημειοθεραπείας ...VIDEO


Περισσότεροι από 100 γιατροί, ασθενείς-επιζώντες, ερευνητές, και εξέχοντες επιστήμονες από 20 χώρες, ενώνουν δυνάμεις στην καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη δουλειά που έγινε ποτέ για τον καρκίνο.

Σας παραθέτουμε τα ..

Πασχαλιά (και όχι μόνο)....Oι πιστοί της πρώτης σειράς!!!

Ο Χριστός βαρέθηκε...
Pistoi


Με μεγάλη κατάνυξη και φέτος οι κάτοικοι της ενορίας μας υποδέχθηκαν την Ανάσταση του Κυρίου.


Στις πρώτες σειρές -δίπλα στους παπάδες -ήταν οι πιο πιστοί από αυτούς. 

Καλοντυμένοι Κύριοι με τις συζύγους τους να κρατούν στα χέρια τους το μικρό ψαλτήρι και να συνοδεύουν ευλαβικά τους αναστάσιμους ψαλμούς του ιερέα.

Από κοντά και τα παιδιά τους, ενώ ορισμένοι είχαν μαζί και τα εγγόνια.
Τα επέπλητταν, όταν ατακτούσαν, αλλά τους έλυναν και τις απορίες όταν ρωτούσαν πώς το Άγιο Φώς μεταφέρεται σε όλη την οικουμένη.

Τους εξηγούσαν το μυστικό θαύμα της αφής και την αφιλοκερδή εξυπηρέτηση της Olympic Airways για την διαδρομή Ιεροσόλυμα-Αθήνα.

Δίπλα στους παπάδες κάποια δεκαεξάχρονα αγόρια με εμφανή στο πρόσωπο τους τα σημάδια της ηλικιακής ακμής κρατούσαν λάβαρα, εικόνες και συντονίζονταν στις κινήσεις τους από ένα ώριμο επίτροπο.

Ήταν τα αγόρια του τοπικού Ορφανοτροφείου με τα φρεσκοσιδερωμένα για την ημέρα ομοιόμορφα κουστουμάκια τους.

Πίσω από όλους αυτούς το υπόλοιπο του ποιμνίου που περίμενε ανυπόμονα να πει ο παπάς το Χριστός Ανέστη, να φιληθούν και να ξαμοληθούν για τα σπίτια τους.

Ήταν αυτοί που έφταναν τελευταίοι στην εκκλησία και έφευγαν πάντα πρώτοι. 
Κάνοντας φυσικά τον ανάλογο χαβαλέ καθ’ όλη την διάρκεια της αποχώρησης αφού,

Να γιατί σιωπά και δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ ο Κώστας ο "καταλληλότερος"




Ο Κώστας Καραμανλής καταφέρνει ακόμη και δια της σιωπής, των κύκλων αλλά και των τρίτων να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επικαιρότητα. Άλλωστε μετέχει στη διακυβέρνηση του τόπου με δικούς του ανθρώπους σε καίρια πόστα (Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος). 

Τελευταίο δείγμα προ ολίγων ημερών με αναφορά στο όνομά του ήταν όταν ο καταδικασθείς για τη λίστα Λαγκάρντ, τ. βουλευτής οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε μεταξύ άλλων για τις τεράστιες ευθύνες του πάλαι ποτέ καταλληλότερου όσον αφορά την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια.

Ο τ. υπουργός που μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου χαρακτήριζαν τη χώρα μας Τιτανικό και μας συκοφαντούσαν στα πέρατα της γης, σε αυτό έχει ένα δίκιο.

Για τον Κώστα Καραμανλή τα έχουμε πει αρκετές φορές από το 2011. Ο μοναδικός πρωθυπουργός της χώρας με δύο καθαρές εκλογικές νίκες (η δεύτερη λόγω εκλογικού νόμου δεν του έδωσε ευρεία πλειοψηφία) που κυβέρνησε μόνο 5 1/2 χρόνια και δεν..

Mαλακίτσες ...Για να έχουν να μαλώνουν οι οπαδοί των Κούληδων, των Αλέξηδων και των Φώφηδων.

kart
Ήμασταν πρόβατα. Μας άφηναν να μασουλάμε χορταράκι και στα ενδιάμεσα ψηφίζαμε τσομπάνη. Τώρα, τέλειωσαν τα γούστα. Αφού μας έγδαραν, τώρα μας ετοιμάζουν για τη σούβλα. Η ζαλάδα θα είναι από το γύρισμα.
Ζητάει ο Κούλης του Μητσοτάκη εκλογές. Να τις κάνει τί; Να τις κερδίσει. Και μετά; Εγχειρίδιο. Πρώτα δέχεται όλα τα μέτρα. Στη συνέχεια δέχεται και άλλα μέτρα. Και στο τέλος ανακοινώνει ως μονόδρομο κι άλλα μέτρα. Μονόδρομος πριν, όταν υπούργευε επί Σαμαρά, μονόδρομος και τώρα. Άλλαξε κάτι; 

Έφτιαξε ο Μπόμπολας καμιά καινούρια παράκαμψη και δεν την είδαμε;

Μετά τον Αλέξη...Ένας ακόμα καθυστερημένος που πρέπει να τον κάνουν πρωθυπουργό....


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και νεοελληνική χοληστερίνη γιόρτασαν οι Έλληνες και το φετινό Πάσχα. 

Τα τουρκογύφτικα τσιφτετέλια δονούσαν όλη τη χώρα, αφού οι Έλληνες ανήμερα το Πάσχα τιμούν τον Χριστό με τραγούδια …βυζαντινού ρυθμού, επειδή ο Χριστός ήταν από τη Μέση Ανατολή και δεν του άρεσαν τα ευρωπαϊκά, ενώ ήταν και εναντίον του ευρώ. 

Πάντως, αν κάποιος ξένος βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ημέρα του Πάσχα –και ακούσει τα τραγούδια-, θα σχηματίσει την εντύπωση πως οι Έλληνες δεν γιορτάζουν την ανάσταση του Χριστού αλλά τον γάμο του βασιλιά των...

Πατήρ, Υιός και… ναζιστικός οχετός!


giwrgos-germenhs-xrysh-augh (1)

Επισήμανση 1ηΤο ξεκαθαρίζουμε: Ούτε είμαστε ούτε παριστάνουμε τους θεοσεβούμενους. Είμαστε, όμως, ορκισμένοι εχθροί των θεομπαιχτών.
    Επισήμανση 2η: Ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη. Η φτήνια, η σαπίλα, η προστυχιά που ακολουθεί προκαλεί εμετό. Αλλά είναι μια ακόμα αναγκαία δοκιμασία που πρέπει να υποστούμε ώστε να γνωστοποιηθεί όσο πιο πλατιά γίνεται το μέγεθος της μαυρίλας, του φαρισαϊσμού και της βρωμιάς αυτής της συμμορίας.
    Εξηγούμαστε:
    Το χέβυ μέταλ συγκρότημα με το όνομα «NaerMataron» είναι αυτό στο οποίο «τραγουδούσε» (για την ακρίβεια: ούρλιαζε) ο «καλλιτέχνης» με το όνομα «Καιάδας».Πρόκειται, φυσικά, για τον νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.
     Προσέξτε τώρα στίχους:

1 Μαΐ 2016

Αδέλφια....Είμαι αμαρτωλός........

Δεν γλιτώνετε με τίποτα  κουφάλες από την πυρά....



Αν τα κανω ολα αυτα τα αμαρτηματα,αλλα στα τελευταια
 μου προλαβω και μεταλαβω,θα την σκαπουλαρω απο τα καζανια;

Προσωπικές φιλοδοξίες χτισμένες πάνω στην προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ...


kartesios
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πρόεδρος «Λαϊκής Ενότητας»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρόεδρος «Πλεύση Ελευθερίας»
Γιάννης Βαρουφάκης: Δημιουργός του ««DiEM 25»
Κώστας Λαπαβίτσας: Δημιουργός «νέου φορέα, ούτε πολιτικού μόνο, ούτε και μόνο ακαδημαϊκού»
Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ αναζητώντας όσα τους χωρίζουν. 
Σίγουρα, όμως, υπάρχει κάτι μεγάλο που θα μπορούσε να τους ενώσει. 
Το αγνοούν ή κάνουν πως το αγνοούν. Μία επιλογή μού αφήνουν....

Να μην λείψει κανένας....



Κυριακή 8 Μάη... 

ο πρωθυπουργός στο TAE KWON DO (Π. Φάληρο)... 

Γιατί περνάνε από την Ελλάδα και όχι από τη Βουλγαρία ή την Αλβανία;


1.500 πρόσφυγες, 1.500 διαφορετικές ιστορίες, περισσότερες από 250 πολυμελείς οικογένειες, η κάθε μία να ζει τη δική της αλήθεια, αλλά και τον ίδιο πόνο, για μία πατρίδα που σφαδάζει από το εμφύλιο αιματοκύλισμα.

Όλοι τους βρίσκονται σε αναζήτηση μιας νέας πατρίδας, μια ελπίδας που ποτέ δεν σβήνει, ακόμα και όταν η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Δεν είναι όμως μόνο η ελπίδα που..

Δήμος Δίου-Ολύμπου.....Τι τρέχει με τη ΔΕΑΔΟ Α.Ε.;


Κα Πρόεδρε, με την παρούσα, κάνοντας χρήση του άρθρου 26 του καταστατικού, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την υπόθεση του εσωτερικού ελέγχου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. από την εταιρεία Μazars (αριθμός απόφασης 41/2014).


 Οι αιτούντες σύμβουλοι


Δημητριάδης    Κωνσταντίνος

        Κουρίτα      Αικατερίνη   



         

Γιατί ζητούν να συγκληθεί ...άμεσα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ;

Θα σιωπήσουν οι ...

Οσφυοκάμπτη Έλληνα, ψωνίζεις ακόμα από τα LIDL;

image004-723158

Ελληνικά Ξυλοκάρβουνα....

Ανεπρόκοπος....

12208815_686027301532777_6744731505922521974_n

Ένα παλιό φυσικό φάρμακο για χίλιες χρήσεις!

Τελευταία αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι πολλαπλές αρετές της μαγειρικής σόδας. Αξίζει λοιπόν μία αναφορά σε αυτή την απλή αλλά θαυματουργή ουσία.

Με την ονομασία σόδα χαρακτηρίζονται δύο ενώσεις του νατρίου:


Α) το διττανθρακικό νάτριο NaHCO3 που είναι η μαγειρική σόδα ή σόδα φαγητού ή αρτοποιίας, σε μορφή λευκής σκόνης και
Β) Ανθρακικό νάτριο-Carbonate Soda, ή σόδα της πλύσεως, με λευκή κρυσταλλική μορφή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ:
Η σόδα δεν χρησιμεύει μόνο σαν χωνευτικό, αλλά μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε για να καλμάρετε ερεθισμούς του δέρματος, τσουξίματα στα μάτια και μυϊκές κράμπες.

Για το στομάχι: Μισό κουτάλι σόδας σε μισό ποτήρι νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού καταπολεμά τις ξινίλες και τις καούρες, χωρίς να εμποδίζει την πέψη.

Για τα μάτια: Συχνές πλύσεις με νερό και σόδα είναι χρήσιμο για τις φλεγμονές στα βλέφαρα και την επιπεφυκίτιδα. Επίσης χρησιμεύει σαν αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό. Για το κριθαράκι στα βλέφαρα, η σόδα μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Καταπολεμά την τερηδόνα, λευκαίνει τα δόντια:

Συνάντησα το Θεό!!!



«Για όσα δεν μπορεί να μιλάει κανείς, γι’ αυτά θα πρέπει να σωπαίνει»
Tractatus Logico-Philoshophicus – Λ. Βιτγκενστάιν 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Ένας Ινδός σοφός είχε πει: «Ο μόνος τρόπος να εξηγήσεις το Θεό είναι η σιωπή». 

Και ο Πρωταγόρας εξορίστηκε από την Αθήνα το 415 π.Κ.Ε. επειδή έγραψε την πρώτη αγνωστικιστική πραγματεία. 

«Για τους θεούς», άρχιζε, «δεν μπορώ με βεβαιότητα να γνωρίζω ούτε ότι υπάρχουν ούτε ότι δεν υπάρχουν ούτε ποια γνωρίσματα έχουν. Γιατί υπάρχουν πολλά που εμποδίζουν τη γνώση γι’ αυτούς –και η απουσία σαφών δεδομένων και η συντομία της ανθρώπινης ζωής.» 

Ο Νίτσε, ο μανιακός φιλόσοφος-ποιητής, δεν ήταν τόσο ευγενικός....

Καλές γιορτές χαμογελαστοί μου συνέλληνες....

7 φορές που μας υποσχέθηκαν Grexit και μας φέραν μόνο μέτρα


Και πόση φτώχεια έχει προκαλέσει αυτή η παρωδία που κρατάει έξι χρόνια.
«Grexit» είναι ο όρος που δημιούργησαν δύο οικονομολόγοι της Citigroup το 2011, για να μπορούν να αναφέρονται με συντομία στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή, που εμείς γράφουμε «wtf» αντί για «what the fuck» στο τσατ μας.
Από τη στιγμή της δημιουργίας του, ο όρος πλάτιασε τόσο πολύ ώστε να χωρέσει κάθε μορφή εξόδου της Ελλάδας από κάποιο διεθνή συνασπισμό, ακόμα και από τη Eurovision, ενώ έχουμε καταλήξει να τον χρησιμοποιούμε δόκιμα και για όλες τις μορφές οικονομικής παρέκκλισης, ώστε να χωράει τη στάση πληρωμών και τη χρεοκοπία, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη.
Τι γίνεται όμως κάθε φορά που βλέπουμε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή στους τίτλους των ειδήσεων, τον όρο Grexit ή κάποιο συνώνυμό του; 

Θρεπτικά συστατικά στην πιο ισχυρή μορφή τους....

Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά στη γη. Η επιστημονική του ονομασία είναι ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides). Οι καρποί του μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι πορτοκαλί και χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφο­ρές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέ­ρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατή­ρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που ...