# #

20 Απρ 2013

Tα...Παπάρια εικονογραφημένα σε όλες τις γλώσσες(κράτη)

...

ΔΑΒΙΔ - ΓΟΛΙΑΘ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Άγνωστες λεπτομέρειες της βιβλικής μονομαχίας...
GOLIATH3Η ιστορία, που πέρασε σε μένα από το Δημοτικό κιόλας είναι, ότι ο Δαβίδ είναι ο μικρός, φτωχός και αδικημένος, που όλοι οι μεγάλοι χρησιμοποιούν τη δύναμη τους για να τον τσακίσουν, αλλά αυτός αντιστέκεται και στο τέλος όχι μόνο αντεπεξέρχεται όλων των δυσκολιών χάρη στο αξιοθαύμαστο πείσμα και επιμονή του αλλά καταφέρνει και νικά τον ισχυρότερό του αντίπαλο στα ίσα και παλικαρίσια.

Φανταστείτε το μικρό του σχολείου που είναι και σπασίκλας, όπου κάθε μέρα τρώει το φτύσιμο και την ταπείνωση από τα τεκνά και μπόμπους της τάξης με τα γραμμωμένα κορμιά, τις πολλές γκόμενες, την ειρωνεία, την αμάθεια και τη βλακεία εμβολιασμένη μέχρι και στο τελευταίο των κυττάρων τους. Στο τέλος ο Δαβίδ αηδιασμένος από τις προσβολές δίνει μια φάπα στον αρχιμπόμπο, γεγονός που εν μια νυκτί τον αναβιβάζει σε ήρωα της τάξης του. Αν η ιστορία ήταν όντως έτσι, εγώ σαν καλός Γκαστόνε Ντάκ θα έτρωγα το καπέλο μου χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει ο Ντόναλντ.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι...

Ή είσαι Ελληναράς ή . . (ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα...)



Μια φορά ήταν ένας Τούρκος, ένας Αμερικανός και ένας Έλληνας. Το αεροπλάνο τους έπεσε σε μια άγρια ζούγκλα της Αφρικής και οι μόνοι επιζώντες ήταν αυτοί οι τρεις. 

Τους έπιασαν οι ζουλού, και τους έδωσαν μια επιλογή για να γλιτώσουν τη σφαγή: Να μπουν σε μια σπηλιά και αν καταφέρουν αν βγουν από μέσα "άντρες" τότε θα τους χαρίσουν τη ζωή.

Πάει πρώτος ο Τούρκος, ένας άντρας ίσαμε κει πάνω, γεμάτος μυς. Μπαίνει μέσα, ακούγονται διάφορες κραυγές, ξεφωνητά, μετά από 1-2 ώρες, ακούγεται μια φωνή: 
- Καλέ, βγαίνω! και βγαίνει ο Τούρκος κουνιστός και λυγιστός. 

Μετά σειρά είχε ο Αμερικανός. Ένας άντρας 2 μέτρα, τόσο δυνατός, που τον τρέμανε ακόμα και οι πέτρες. Μπαίνει μέσα γεμάτος αυτοπεποίθηση, ακούγονται κραυγές ξεφωνητά, χαλασμός κυρίου. Μετά από 3 ώρες ακούγεται μια φωνούλα λεπτή: 
- Καλέ, βγαίνω! και βγαίνει έξω ο Αμερικανός σεινάμενος και κουνάμενος και με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. 


Τελευταίος ήταν ο Έλληνας. 

Περιττό να σας τον περιγράψω, θεριό ανήμερο. 

Μπαίνει μέσα, ακούγονται φωνές, ξεφωνητά, ουρλιαχτά, γδαρσίματα, αλλά ο Έλληνας δε λέει να βγει. 


Περνάνε δύο ώρες, τρεις, τέσσερις, τίποτα. Χαλασμός σωστός. Περνάνε δέκα ώρες, περνάνε δεκατρείς, τίποτα. Οι ανθρωποφάγοι άρχισαν να ανησυχούν. Γύρω στις είκοσι ώρες, ακούνε μια φωνή, που κούνησε τη γη:

Ποιο το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνουν οι μέλισσες;



Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι το πιο πολύτιμο προϊόν των μελισσών είναι το μέλι. 

Όμως το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνουν οι μέλισσες είναι η..

Δεν με πειράζει καθόλου που το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι...



Δεν με πειράζει καθόλου που είναι χοντρός (μην ρωτάτε ποιός, ένας είναι ο χοντρός). 
Χοντρό είναι και το μακαρόνι, στον κόκκορα κοκκινιστό που φτιάχνει η μάνα μου που το λατρεύω. Με ενοχλεί αφάνταστα που είναι ένας θρασύς χοντράνθρωπος και χρόνια τώρα μας δουλεύει χοντρό γαζί. 
Δεν με πειράζει το χοντρό του στομάχι, αλλά το χοντρό παιχνίδι που παίζει τόσα χρόνια στις πλάτες μας. Μπορεί να είναι ομιλητικότατος και χείμαρρος στις δηλώσεις του, αλλά δεν λέει τίποτα για τις παχιές μίζες που έπαιρναν κυβερνητικά στελέχη στην χονδρική, τα χοντρά πακέτα που φάγανε οι εκλεκτοί του συνάδελφοι και τα χοντρά παρασκήνια για να κουκουλουθούν τα σκάνδαλα.Για να καταγράφουν όλα τα χοντρά ψέματα που μας έλεγαν θα χρειαζόταν τόμοι ολόκληροι με χοντρό ..

Σπάρτακος . . . Ο Θρυλικός Επαναστάτης



Ο Σπάρτακος ήταν μονομάχος θρακικής καταγωγής, που ηγήθηκε μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων. Σχεδόν όλες οι γνώσεις μας για τον Σπάρτακο περιορίζονται στα γεγονότα της επανάστασης που ηγήθηκε (73 π.κ.ε. – 71 π.κ.ε.), γνωστής και ως Επανάσταση του Σπάρτακου ή Επανάσταση των Μονομάχων. [1]
Η επανάσταση του Σπάρτακου είναι μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες της αρχαιότητας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την τραγική της κατάληξη, ενέπνευσε πολλά κινήματα αλλά και διανοούμενους και καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί εκ των οποίων...

Υποκριτές ρασοφόροι...


«Θου, Κύριε …» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος που μας γνωστοποιεί ότι οι αρχιρασοφόροι μοιράζουν σαν στραγάλια τα εκατομμύρια –από τα κονδύλια που λαμβάνουν από την Ε.Ε μιας και η θρησκεία είναι βασικός πυλώνας στήριξης της αστικής δικτατορίας των μονοπωλίων που βιώνουμε- στους «ημέτερους».

 Πραγματικά ζαλίζει το ποσό που οι επίγειοι «άγιοι» μας δίνουν –με μια απόφαση που πήραν στις 29 Μάρτη- για τη δημιουργία μια ιστοσελίδας. Διαβάστε το νούμερο και κρατηθείτε: 3.737.529,73 ευρώ!!!! 

Και δεν είναι μόνο αυτό το ποσό που πήρε το παπαδαριό, μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού και συντονισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας»! (Πόσο απάτη είναι ο τίτλος, μια σύγκριση τα λέει όλα. Αυτό το ποσό για την δημιουργία ιστοσελίδας είναι τριπλάσιο από αυτό που κόστισαν τα συσσίτια στους απόρους που οργάνωσε η εκκλησία σε .../

Η Ομοιοπαθητική αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας


Υποφέρετε από συχνά φταρνίσματα, φαγούρα και καταρροή στη μύτη; Ίσως υποφέρετε από αλλεργική ρινίτιδα. Μάθετε τα συμπτώματα και όσα θέλετε να ξέρετε για την Ομοιοπαθητική αντιμετώπισή της.
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια αλλεργική αντίδραση του οργανισμού κυρίως του ανώτερου αναπνευστικού και των ματιών σε συγκεκριμένες ουσίες, τα αλλεργιογόνα (γύρη, αγρωστώδη, ζιζάνια, σκόνη, τρίχες ζώων, μύκητες, μούχλα κα) που αναπνέουμε. Μία αλλεργία δεν είναι παρά μια υπερευαισθησία του αμυντικού μας συστήματος το οποίο αρχίζει να αντιδρά σε ουσίες ή φυσικούς παράγοντες που φυσιολογικά είναι ακίνδυνοι για τον οργανισμό.
Παρόλο που η ασθένεια δεν απειλεί τη ζωή μπορεί όμως να επηρεάσει την ποιότητα ζωής του ασθενή δραματικά, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού υποφέρει από αυτή. Είναι ένα ενοχλητικό χρόνιο πρόβλημα που καταπονεί τον οργανισμό για αυτό και η θεραπεία από τα...

Η …ληστο-ΣΥΜΜΟΡΙΑ της Δραχμής κυκλοφορεί ελεύθερη…


draxmi
Πάνε κάποια χρόνια από τότε που κάποιοι βλέποντας τα ερχόμενο τόλμησαν να μιλήσουν για επιστροφή στη δραχμή. Και ήταν πραγματικά μεγάλη η τόλμη τους γιατί αυτό που ακολούθησε ήταν μια θύελλα εναντίον τους.
Βασικά ήταν αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά πάνελ του κατεστημένου. 
Όροι όπως “εθνικό νόμισμα”, “δραχμή” κτλ ήταν απαγορευμένοι. 
Κι όταν ακόμη τους καλούσαν, συνήθως είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πολυπληθέστερο πάνελ που στο “δρ” κοκκίνιζαν. Ή επιλέγονταν σοβαροί μεν οικονομολόγοι αλλά άκαπνοι στα μιντιακά μέσα ώστε τηλε-κατευθυνόμενοι παρουσιαστές να τους κάνουν σκόνη.
Ας δούμε λίγο τη ληστο-συμμορία και τη λάσπη που εκτοξεύεται κατά καιρούς.
Τα σοβαρά αλλά αποκλεισμένα μέλη της συμμορίας δέχονται συνήθως απαξιωτικά σχόλια. Ας δούμε ενδεικτικά ορισμένα:
Ο ...Αλέκος Αλαβάνος με το “Σχέδιο Β” χαρακτηρίζεται ως παππούς, ερχόμενος από τη ναφθαλίνη, αναρχοκουμμούνας κτλ. Ως μετανοημένος που έδωσε το κόμμα στον Τσίπρα και τώρα πάει να...

Όταν ακούς μια μέλισσα να ζουζουνίζει, να θυμάσαι...




...το 1/3 των καλλιεργειών που καταλήγουν στο πιάτο μας εξαρτάται από την επικονίαση των μελισσών και άλλων εντόμων, που μεταφέρουν τη γύρη και γονιμοποιούν τα φυτά. 


Περισσότερο από το 90% όλων των...

Aν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

...

Πίσσα και πούπουλα Φώτη Κουβέλη...


Φώτη Κουβέλη, να σου θυμίσω τι μας έλεγες σε μια ταβέρνα πριν ένα χρόνο στην Αγία Παρασκευή;



kouvelis1
Ήταν Μεγάλη Τρίτη του 2012 όταν κλήθηκα να δώσω το παρόν σε μια ταβέρνα της γειτονιάς καθώς τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης είχαν καλεσμένο το Φώτη Κουβέλη.
Πήγα, κάθισα, κατέγραψα και φωτογράφισα. Δεν του είχα καμία εμπιστοσύνη. Σφουγγάρι του ΠΑΣΟΚ θεωρούσα τη ΔΗΜΑΡ, ασχετώς αν ήδη από τότε διαφαινόταν πως ως μέγεθος περισσότερο θα έμοιαζε με σφουγγαράκι για τα πιάτα.
Για να δούμε τι σημειώναμε εκείνη τη νύχτα:
Το όλο κλίμα ήταν αρκετά φιλικό και εύθυμο ανάμεσα στα περίπου 35-40 άτομα που έδωσαν το παρόν ενώ ενδιαφέρον είχε η σύντομη τοποθέτηση του κου Κουβέλη επί της τρέχουσας επικαιρότητας από την οποία σας μεταφέρουμε συνοπτικά τα εξής:

Παντελής η μετάλλαξη των δούλων της Μέρκελ



...
Η ασυδοσία των λεβενταράδων που υποτίθεται ότι κυβερνάνε έχει φτάσει  πλέον στο άκρον άωτον της ξευτίλας....

Αν εμφανιστεί ο Βενιζέλος στο δικαστήριο, θα καταρρεύσει η κυβέρνηση....

Είναι πια προφανές πως ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα το ΠΑΣΟΚ –έστω ως τίτλος- είναι για να κυβερνάει ο Σαμαράς και να μην πάει φυλακή ο Βενιζέλος. 













Λίγο πριν την έναρξη της δίκη του στον Κορυδαλλό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε 10 εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1. 

Οι επιστολές απευθύνονται στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και...

Το νέο ανέκδοτο...


Ελληνικά προϊόντα...


Τά μαγαζιά ἔχουν πλημμυρίσει μέ τρόφιμα εἰσαγωγῆς. 
Καί φυσικά ὑπάρχουν στά ράφια γιατί ὅλοι οἱ ἀνεγκέφαλοι, βλάκες, ζῶα, βλαμμένοι, κόπανοι (παρακαλῶ συμπληρῶστε τά ὑπόλοιπα κοσμητικά ἐπίθετα ἐσεῖς) Ἕλληνες τά ἀγοράζουν. 
Καί δέν μιλάω γιά προϊόντα πού δέν παράγονται στήν Ἑλλάδα. Γιά παράδειγμα ἄν θέλετε νά φᾶτε μάνγκο, ἀνανά, μπανάνες ἤ κάποια ἄλλα ἐξωτικά τρόφιμα τό καταλαβαίνω νά τά ἀγοράσετε.
Ἄν θέλετε νά φᾶτε μπακαλιάρο ἤ κάποιο κατεψυγμένο θαλασσινό, ἀφοῦ τά ἑλληνικά βρίσκονται σέ δυσθεώρητα ὕψη τό καταλαβαίνω.
Ἐκεῖνο πού δέν καταλαβαίνω εἶναι το νά ἀγοράζετε:

Μα καλά δεν υπάρχει τσίπα;

Η Ελλάδα καταρρέει και ο Σαμαράς αυξάνει τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου

kivernisi-samara

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, η ανεργία φουντώνει, οι νέοι μας φεύγουν για το εξωτερικό, οι απελπισμένοι πολίτες αυτοκτονούν, και ο πρωθυπουργός της χώρας με απόφασή του αυξάνει τις θέσεις των αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία!!!
Ο λαός θα πληρώνει πάλι από την τσέπη του κρατικοδίαιτους υπουργούς, τους συμβούλους τους και κάθε λογής παρατρεχάμενους.
Και όλα αυτά για να είναι ικανοποιημένο το μαγαζάκι της συγκυβέρνησης.
Παιχνίδια συναλλαγής για να είναι ευχαριστημένος ο Βενιζέλος;
Μα καλά δεν υπάρχει τσίπα;

Ο...χουλιγκάνος

...

Η διάλυση ενός ανεξάρτητου κράτους σε 7 απλά βήματα...


 
1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό” (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση). ”Κατασκευάζουμε” ένα “νέο” νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.

2) Στη συνέχεια – αφού αυτό το νόμισμα είναι “διεθνές” το… εξάγουμε ΜΑΖΙΚΑ από το κράτος αυτό (μέσω τραπεζικού συστήματος, off-shore εταιριών κλπ.) .
Έτσι δημιουργείται (τεχνητό) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο κράτος αυτό…

3) Το… ΕΛΛΕΙΜΜΑ δημιουργεί την ανάγκη ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
Το κράτος αναγκάζεται να δανειστεί από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έδρα στην Φρανκφούρτη Γερμανίας – αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να τυπώσει το εθνικό του νόμισμα ( έχει ως “νέο” νόμισμα το ευρώ).
Μόνο η Ε.Κ.Τ. έχει το δικαίωμα εκτύπωσης του ευρώ.

4) Τα ευρωδάνεια δίδονται με ...

19 Απρ 2013

Πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί....ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ


Η ατζέντα των τηλεπαραθύρων


Ξαφνικά κι ενώ γινόταν χαμός με την τρόικα και τις απαιτήσεις για το δημόσιο, τις καταθέσεις στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, 
τον ΟΠΑΠ και τις συμβάσεις, 
τις τροπολογίες που ξέπλυναν τις ευθύνες διοικήσεων τραπεζών για δάνεια στα πολιτικά κόμματα, 
στα παράθυρα της TV, κυρίως σε αυτά του Νίκου Ευαγγελάτου, 
θυμήθηκαν ότι είναι χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί.

Συμπέρασμα που έπρεπε να εξαχθεί υποσυνείδητα ήταν ότιπρέπει να γίνουν απολύσεις. 

Το θέμα εξαφανίστηκε ξαφνικά από...

Eργαζόμενοι ΕΥΠ: «Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις του HOT DOC»


Μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC, oι εργαζόμενοι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλούν την Πολιτεία να παρέμβει και να ολοκληρώσει άμεσα την εκκαθάριση της Υπηρεσίας, αφήνοντας κάθε σκέψη για συγκάλυψη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου των εργαζομένων της ΕΥΠ «έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αποβληθούν τα καρκινώματα. Περιμένουμε τους εκπροσώπους της Πολιτείας να ολοκληρώσουν άμεσα την εκκαθάριση αφήνοντας κάθε σκέψη για συγκάλυψη».
Διαβάστε την ανακοίνωση
«Στο σημερινό τεύχος του περιοδικού HOT DOC. αναφέρονται γεγονότα τα οποία συγκλονίζουν τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία μας.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΠ δεν είναι ούτε φαντάσματα, ούτε ...

Αποκάλυψη!!!!! Το "ξέφωτο" του Αντώνη Σαμάρα και το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι....


Αποκάλυψη!!!!! Το "ξέφωτο" του Αντώνη Σαμάρα και το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι....


Δακρύζουμε από συγκίνηση, κάθε φορά που ακούμε τον κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει δηλώσεις...

Ίσως να θυμάται τότε που έβλεπε "Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι", με τα παιδάκια να τρέχουν και ν'ανακαλύπτουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου....

Ίσως ΑΥΤΗ να ήταν η έμπνευση της μεγαλειώδους σημερινής δήλωσης"Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο...."

Απογοητευτήκαμε πάντως από την έλλειψη video, γιατί μπορεί και περνάει στον κόσμο την ένταση και το πάθος της προσπάθειας....

Ο ρατσισμός της Μανωλάδας ΔΕΝ είναι φυλετικός...!!!



Όλοι εντόπισαν την πηγή του προβλήματος για το ζήτημα της Μανωλάδας και άλλα παρόμοια προβλήματα στον φυλετικό 
ρατσισμό.
Λάθος. Δεν πρόκειται για φυλετικό ρατσισμό.

Οι Έλληνες, ακόμη και οι... ρατσιστές, δεν είναι φυλετικοί ρατσιστές.

Αν πίστευαν άλλωστε πως οι μαύροι συλλήβδην είναι κατώτεροι και άξιοι πυροβολισμών, τότε δε θα μαζεύονταν κατά χιιλιάδες να αποθεώνουν τον Σισέ, τον Τζεμπούρ, τον Ριβάλντο, τον Ντομινίκ Ουίλκινς ή τον Ντέιιντ Ρίβερς παλιότερα, δε θα πλήρωναν αδρά τα Παρασκευοσάββατα για να πάνε στα club όποτε παίζει R'n'B κάποιος, ακόμη και άσημος, μαύρος DJ, δε θα κουνιόντουσαν στους ρυθμούς της Rihanna, του 50-Cent ή της Beyonce.
Εκείνους οι Έλληνες ρατσιστές τους θεωρούν ανώτερους. 
Αν έρχονταν μια βόλτα από την Ελλάδα, τσιμπούκια θα τους έκαναν για ένα αυτόγραφο ή μια ματιά έστω....

Δείτε το βίντεο....Η βρωμιά και η ξευτίλα του πολιτικού συστήματος είναι χωρίς όρια

...

Τι μπορεί να καθαρίσει το ξύδι (δεν φαντάζεστε!)


Αντικαταστήστε με «πράσινα καθαριστικά» τα σκληρά και επιβλαβή χημικά! 

Τη λύση σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα στο νοικοκυριό τους προσφέρει το λευκό ξύδι. 

Πρόκειται για φυσικό προϊόν, χρήσιμο και...αρκετά φτηνό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολύμανση, καθάρισμα αλλά και γυάλισμα. 


Θεωρείται επάξια ο βασιλιάς των «πράσινων» καθαριστικών, καθώς χρησιμεύει σε πολλούς τομείς σε ένα σπίτι. Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες χρήσεις του λευκού ξιδιού:

Διημερίδα (19-20/04/2013) για τον Κώστα Βάρναλη στην Κατερίνη






  




    






Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας διοργανώνει διημερίδα (19-20/04/2013) για τον Κώστα Βάρναλη(1883-1974), κορυφαίο ποιητή και πεζογράφο, κριτικό-δοκιμιογράφο, επιφυλλιδογράφο-δημοσιογράφο, θεατρικό συγγραφέα, μεταφραστή, αλλά και φιλόλογο-εκπαιδευτικό. 

Η διημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου Δασκάλου και φίλου του Συνδέσμου μας Χρίστου Τσολάκη (1935-2012) και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης («Εκάβη») την Παρασκευή 19 Απριλίου (18:30) και το Σάββατο 20 Απριλίου (10:00). Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου, όλοι οι φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί της Πιερίας, κάθε ενδιαφερόμενος να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
Το πρόγραμμα της διημερίδας είναι το εξής:

Απίστευτες φωτογραφίες....21ος αιώνας...Θα το αντέξετε;


Ὁ ἀμερικανικὸς πόνος εἶναι μεγαλύτερος...1Τρεῖς φωτογραφίες…
Τρία διαφορετικὰ σχόλια, τριῶν διαφορετικῶν ἀνθρώπων…
Μία πραγματικότης ποὺ σιχαίνομαι κι ὀφείλουμε μὲ κάθε δύναμι νὰ τὴν παύσουμε!
Ἀρκεῖ ἡ Ὕβρις!
Περίσσεψε!!!
Ἀρκεῖ!
Σημείωσις.
Λυπᾶμαι πολὺ ποὺ παρουσιάζω αὐτὲς τὶς φωτογραφίες. 

Ἀλλὰ δὲν χορταίνουν....

Γυάλινα πόδια...



Φρόντισαν να "τυφλώσουν" έναν ολόκληρο λαό με "χρυσόσκονη", ψέματα και υποσχέσεις. 
Τον γαλούχησαν να τεμπελιάζει και να αδιαφορεί.
Τον έκαναν πραγματικό "ωχαδερφιστή".

Έριξαν και συνεχίζουν να ρίχνουν σε μερικούς το κόκαλο (οι οποίοι πιστεύουν και νομίζουν ότι είναι στο "φαγοπότι"), βάζοντάς τους να φυλάνε το...."μπουτάκι" στην αποθήκη...


Ποιες είναι οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσετε στην εφορία


Ποιες είναι οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσετε στην εφορία
Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι με τις αποδείξεις που θα καταθέσουν στις εφορίες προκειμένου να διεκδικήσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά και να αποφύγουν την αύξηση ποσού του φόρου μέσω πέναλτι, αφού δεν περνούν όλα τα παραστατικά.
Υπενθυμίζεται πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του δηλούμενου και φορολογούμενου, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι 60.000 ευρώ.
Οπως αναφέρει και η Ημερησία για οικογένεια το ποσοστό του 25% ισχύει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος και το ποσό συνολικά αναγράφεται σε ένα κωδικό. Αν η δαπάνη με αποδείξεις είναι λιγότερη από το 25% του εισοδήματος τότε στη διαφορά επιβάλλεται φορο-ποινή ίση με το 10% του ποσού που λείπει.
Τι ζητάει η Εφορία...

Οι ευρωπαίοι βλέπουν στο πρόσωπο της Μέρκελ τον Χίτλερ


Οι ευρωπαίοι βλέπουν στο πρόσωπο της Μέρκελ τον Χίτλερ
Την ανησυχία της για την ταύτιση της Αγκελα Μέρκελ με τον Αδόλφο Χίτλερ, εκφράζει με άρθρο της η Deutsche Welle η οποία κάνει μια... αναδρομή στο πώς οι λαοί της Ευρώπης έβαλαν το γνωστό... μουστάκι στη Γερμανίδα καγκελάριο.
Όλα άρχισαν από την Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο. «Ολα ξεκίνησαν στην Ελλάδα. Πριν απο περίπου 3 χρόνια οργισμένοι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κι ένα απο τα πανό τους έδειχνε τη γερμανίδα καγκελάριο ντυμένη με τη στολή των SS. Από τότε οι συγκρίσεις με το ναζισμό δεν έχουν σταματήσει. Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας της Μέρκελ για τους διαδηλωτές είναι ...

Νότης Μαριάς: Να φύγουμε το Μάιο από τη Βουλή και να μην ξαναγυρίσουμε



Νότης Μαριάς: Να φύγουμε τον Μάιο από τη Βουλή και να μη ξαναγυρίσουμε



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποστείλει επιστολή αύριο Παρασκευή σε όλους τους αντιμνημονιακούς βουλευτές, πλην της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους να αποχωρήσουν το Μάιο από το Κοινοβούλιο και να μην επιστρέψουν.
Ο κ. Μαριάς που νωρίτερα μέσα στην αίθουσα της Ολομελείας είχε...

Όχι βέβαια. Δεν θα κάνει τίποτα απ' αυτά ο Δένδιας...

...

Στη Μανωλάδα, δεν "κινδύνεψαν"...χρυσοθήρες κι εθνικοί εργολάβοι...


Θα πάει ο Δένδιας, στη Μανωλάδα; ...κι αν πάει...

Θα στείλει ΜΑΤ, να ρίξουν τόνους από χημικά; 

Θα καλέσει 15χρονα παιδιά, για ...ανακρίσεις;

Θα καταργήσει την τοπική αστυνομία, για να αναλάβουν τις έρευνες ..."ανώτερα κλιμάκια" και η ΕΥΠ; 

Θα μπουκάρουν οι πραιτωριανοί του, μέσα στη νύχτα, σπάζοντας τις πόρτες, των "κουμπουροφόρων" της Μανωλάδας;

Θα τους σύρουν με τη βία στην ασφάλεια; 

Θα τους προφυλακίσουν;

Καλή Νεκρανάσταση!


Πλέον όταν βγαίνω έξω, έχω την αίσθηση ότι όλοι 

κυκλοφορούν σαν ζόμπι.

Παραδόξως  -και αντίθετα με τις κινηματογραφικές αναφορές- το βράδυ η αίσθηση αυτή είναι λιγότερο έντονη. 
Μάλλον γιατί η κίνηση στους δρόμους μειώνεται κάπως τη νύχτα και τα καταστήματα είναι κλειστά (αυτά που τη μέρα είναι ανοιχτά). 
Οι λεπτομέρειες τη νύχτα είναι πιο δυσδιάκριτες.
Το πρωί όμως, όλα είναι πιο ορατά, πιο θλιβερά. 
 
Ενώ υπάρχει ο θόρυβος της πόλης, δεν ακούγεται…υπάρχει μια  ΄΄υπόκωφη ησυχία΄΄

Άνθρωποι-Ζόμπι σκυθρωποί, ανασφαλείς και αδιέξοδοι. 
Μια ύπουλη εθνική κατάθλιψη, αιωρείται απ’ τα σύρματα της ΔΕΗ και φτάνει βαθιά μέχρι τις πλάκες των πεζοδρομίων. 
Σταδιακά γίνεται όλο και πιο έντονη… 

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την πιστοποίηση στη γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας που αφορά αλλοδαπούς εκτός ΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η  Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει
παράταση έως 22/4 της υποβολής αιτήσεων υποψηφίων
 για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών που θα πραγματοποιηθούν το..

Ανεκδοτάκι με τον Χοντρό....


Ο διοικητής του στρατοπέδου φωνάζει τον Κωστίκα που είναι φαντάρος και του λέει..

"Κωστίκα. Αύριο το πρωί περιμένω τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Να είσαι στην πύλη από τα ξημερώματα και να με ειδοποιήσεις όταν φτάσει."

Το πρωί πράγματι ο Kωστίκας είναι στην πύλη από τις 6 το πρωί.
Κατά τις 6.30 παίρνει τηλεφωνο στη πύλη ο....διοικητής

* Κωστίκα έφτασε ο Βενιζέλος?
* Όχι κύριε διοικητά, δεν έχει έρθει

Στις 7 παρά τέταρτο πάλι τα ίδια...
* Eφτασε ο Βενιζέλος?
* Όχι ακόμα

Ο διοικητής πήρε ξανά στις 7, στις 7.15, στις 7.30 ... Συνεχώς ως τις 9...

Του δίνω λίγο χρόνο να αποκαλύψει τον εντολέα του





Του Κώστα Βαξεβάνη
Παραδώσαμε στη δημοσιότητα όλο το σχέδιο εξόντωσης που απεργάστηκε το παρακράτος. Σας παραδίδουμε επίσης για να κρίνετε και το γεγονός, ότι τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας, αυτά που δεν έγραψαν ούτε λέξη για την ενέδρα εναντίον μου τον Σεπτέμβριο του 2012, δεν γράφουν ούτε τώρα που αποκαλύπτουμε ποιοί το έκαναν. Ταϊσμένοι μέχρι τα αυτιά από διαφημίσεις των τραπεζιτών εντολοδόχων, δεν αποτελούν απλώς μια δημοσιογραφική παρεκτροπή, αλλά τμήμα του ίδιου του παρακράτους.

Γράφω όμως αυτές τις γραμμές για τον Γιάννη Παπαγιάννη, διαχειριστή του blog Fimotro κατ ομολογία του πια. Το «δημοσιογραφικό» αυτό φαινόμενο, ξεπήδησε από τους υπονόμους των blogs και όχι από το ρεύμα της νέας πραγματικότητας που αυτά δημιουργούσαν. 

Αντρώθηκε στην trash tv και την αγκαλιά του...

Αντίχριστος αναρχικός και αλητάμπουρας

...

ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ Ο Γ’ – Ο ΕΣΤΕΜΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ


Kleomenis_GΟ Κλεομένης ήταν βασιλιάς της Σπάρτης από το 235 π.Χ μέχρι το 219 π.Χ. Γιος του βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα Β’, πήρε τον θρόνο όταν ο πατέρας του πέθανε το 235 π.Χ. και βασίλεψε μέχρι το 219 π.Χ.
Συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις του Άγη Δ’, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την Σπάρτη ως την μεγάλη δύναμη της Πελοποννήσου. Εναντίον του συνασπίστηκαν οι δυνάμεις της Αχαϊκής Συμπολιτείας και οι Μακεδόνες του Αντίγονου Δώσων.
Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν που είναι γνωστές ως Κλεομένειος πόλεμος, οι δυνάμεις της Αχαϊκής Συμπολιτείας και των Μακεδόνων επικράτησαν στη μάχη της Σελλασίας το 222 π.Χ. Ο Κλεομένης πέθανε τρία χρόνια αργότερα, το 219 π.Χ. στην Αίγυπτο.
Γράφει ο Περικλής Ροδάκης:
I. ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ
Ελάχιστες προσωπικότητες στην Ιστορία μπορούν να παραβληθούν, σε τραγικότητα και μεγαλείο, με τον Κλεομένη Γ’, τον τελευταίο ουσιαστικά, άλλα μαζί και τον πιο μεγάλο βασιλιά της αρχαίας Σπάρτης. Κατανόησε, όσο κανένας άλλος σύγχρονός του, την εποχή του και με τη δράση του προσέγγισε τόσο πολύ το νόημα των καιρών ώστε να γίνει το μήνυμα της Ελπίδας, σε μια εποχή βαθειάς κοινωνικής κρίσης και απόγνωσης. Επικεφαλής των λαϊκών μαζών αγωνίστηκε στον πιο ωραίο αγώνα, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας πραγματικά ελεύθερων ανθρώπων. Και στην προσπάθεια του αυτή, θυσίασε τα πάντα και πάνω απ’ όλα..

18 Απρ 2013

Τα βότανα που ρίχνουν την πίεση



Η υπέρταση ανήκει στις σύγχρονες παθήσεις της εποχής και κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής (αποφυγή αλατιού, διακοπή καπνίσματος, άσκηση, δίαιτα), καθώς και με φαρμακευτική αγωγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από το γιατρό. 

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βότανα που έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την πίεση του αίματος και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της υπέρτασης. Καλό είναι, όμως, να μην υπερβαίνετε τα 1-2 ροφήματα την ημέρα, ιδιαίτερα αν ακολουθείτε αγωγή με αντιυπερτασικά φάρμακα, γιατί η συνδυαστική τους δράση μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο άκρο, μειώνοντας σημαντικά την πίεση του αίματος. 


Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα φύλλα της ελιάς είναι το φάρμακο
























Κατακρίθηκαν, απαξιώθηκαν, χλευάστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με φαιδρότητα – μέχρι που απαξιώθηκαν εντελώς σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Σήμερα, τα φύλλα της ελιάς ξαναγεννιούνται από τις «στάχτες» τους και επιστρέφουν δυναμικά στην επικαιρότητα με τη «βούλα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς διαθέτουν πια επίσημη έγκριση για συγκεκριμένες ενδείξεις.

Κι ενώ η «ρετσινιά» της φραπελιάς στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, έσπευδαν να...