# #

4 Απρ 2015

Παραδόθηκε η μήνυση κατά Υπουργών Οικονομικών στην Πρόεδρο της Βουλής.

Προχθες, 2-4-2015 ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου, blogger του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου,δια του γραμματέα της κ. Κοτσoρώνη, φάκελο που περιείχε: 

La Tribune...Ο Έλληνας που σήκωσε κεφάλι στην καγκελάριο


Ο Έλληνας που σήκωσε κεφάλι στην καγκελάριο. Ως τον μόνο ηγέτη στην ΕΕ που τόλμησε να υψώσει ανάστημα και με εξυπνάδα τώρα πια φαίνεται ότι έχει επιβάλλει την στρατηγική του και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Α.Μέρκελ, χαρακτηρίζει η La Tribune τον Έλληνα πρωθυπυοργό Α.Τσίπρα, όπως επισημαίνει σχετικό άρθρο. «Απομένει στον Αλέξη Τσίπρα, που έχει υποτιμηθεί πολύ από τον ξένο Τύπο, να κάνει επίδειξη στρατηγικής ενός έξυπνου ηγέτη» και μπορεί «ο Ελληνας πρωθυπουργός να μην είναι σίγουρος για τη νίκη, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες που μπόρεσε να υψώσει πολιτικό ανάστημα στον τομέα της τακτικής απέναντι στην Ανγκελα Μέρκελ»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «προχωρώντας με σύνεση και αποφασιστικότητα» κατάφερε να προσαρμοστεί στη «στρατηγική της ασφυξίας» που εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι και να γυρίσει υπέρ του το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης. «Η πίεση τώρα γύρισε μπούμερανγκ στην..

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ (31-3-1946) ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Δημοσιεύτηκε ομιλία του πρόεδρου του συνδέσμου απόστρατων σωμάτων ασφαλείας, η οποία έγινε σε εκδήλωση μεταφερόμενων στο Λιτόχωρο, όπου, για μια ακόμη φορά, επιχειρείται η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας για γεγονότα που έχουν σχέση με την έναρξη του εμφύλιου πολέμου(1946-1949) στην Ελλάδα.

Όλα τα συμβάντα και οι αποφάσεις που αναφέρονται και αποδεικνύουν, δήθεν, την αποφασισμένη, έτσι κι αλλιώς,

Γερμανικός τύπος : Με οδηγό την Ελλάδα καταρρέουν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

 germany-495x310
Κακό μπελά έχει βρει η Γερμανίδα Καγκελάριος με ένα μπλοκ χωρών της ΕΕ, (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Σλοβακία, Κύπρος και Αυστρία) οι οποίες αντιδρούν έντονα στα κελεύσματα του Βερολίνου , σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να επιτύχει  ενότητα εντός της ΕΕ στην άσκηση  αντ-ρωσικής πολιτικής, γράφει η  γερμανική εφημερίδα  Frei Welt. Ωστόσο, όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ έρχονται σε αντίθεση με τις κυρώσεις αυτές και καταδικάζουν ανοικτά πλέον  την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι το αντι-ρωσικό μέτωπο της Μέρκελ αρχίζει να καταρρέει,

3 Απρ 2015

«Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το κεφάλι μέσα μέχρι να καταλάβουν».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ





Πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το ίδιο…» 

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το πρωτοφανές μίσος της Γερμανίδας καγκελαρίου εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Βέβαια δεν περιμέναμε από την κ. Μέρκελ, μετά από την βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί εναντίον της Ελλάδος να μας αγαπάει κιόλας, αλλά επιβεβαιώνεται το μίσος της και το «αρρωστημένο» της μυαλό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ απογευματινής εφημερίδας, η Γερμανίδα καγκελάριος πριν δυο χρόνια, κατά τη διάρκεια φιλικού γεύματος, δεν δίστασε να φανερώσει μπροστά σε άλλους ηγέτες, όπως ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας και ο τότε πρωθυπουργός του Κατάρ, το βαθύτατο μίσος της για τους Έλληνες, αλλά και την αυταρχική νοοτροπία της.

Σε εκείνο το γεύμα, μεταξύ τυρού, αχλαδίου και καλού κρασιού, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε όλο το μίσος της για τον ελληνικό λαό, λέγοντας:

ZDF: «Οι Έλληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε! – Δεν δώσαμε βοήθεια αλλά δάνειο – Δεν χάσαμε ούτε λεπτό» (vid)

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
germany_ekpompi_636_355

Μετά την εκπομπή για το Δίστομο οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF επέστρεψαν δριμύτεροι και άνοιξαν τα μάτια στους Γερμανούς πολίτες δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι αυτοί οι ίδιοι και οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ από την υποτιθέμενη «βοήθεια» προς την Ελλάδα.
Τους εξηγούν με σατιρικό τρόπο (τον μόνο που η ΝΤΠ φοβάται και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθώς αποτυπώνεται άμεσα στη συνείδηση των μαζών και δεν μπορεί να διαβληθεί. Ο Μολιέρος έλεγε χαρακτηριστικά «πολλοί άνθρωποι τους αρέσει να είναι κακοί, αλλά κανείς δεν θέλει να γίνεται γελοίος» ότι δεν πρόκειται καν περί «βοήθειας» αφού δεν χαρίστηκε κάποιο ποσό, αλλά περί δανείου με πολύ κερδοφόρα επιτόκια.
Μετά την εκπληκτική εκπομπή για το Δίστομο και τις γερμανικές αποζημιώσεις ήρθε η σειρά για ένα μάθημα οικονομίας και του τρόπου λειτουργίας των διεθνών αγορών. Στην εκπομπή του Διστόμου εκατομμύρια Γερμανών έμαθαν για πρώτη φορά ότι ο επίσημος «μπαταχτσής» της Ιστορίας είναι η Γερμανία που δεν πλήρωσε ούτε ένα μάρκο για να επανορθώσει τα κακά που έκανε στην Ελλάδα. Έγινε μάλιστα φανερό ότι πολλοί Γερμανοί δεν γνώριζαν ούτε ...

2 Απρ 2015

Ντόναλντ Τουσκ: «Οι Έλληνες να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν»

Κόψε φάτσα...Βγάλε συμπέρασμα

Με τον περίφημο ελληνικό ήλιο τα έβαλε αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απαντώντας σε ερώτηση για τη διάσωση της Ελλάδας στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο Πολωνός πολιτικός επέλεξε να εστιάσει στον ελληνικό ήλιο έπειτα από λογοπαίγνιο που έκανε η δημοσιογράφος που του έθεσε την ερώτηση.

Η πλήρης ερώτηση ήταν: "Πολλοί λαοί της Ευρώπης αντιδρούν για την πολιτική σας έναντι της Ελλάδας και λένε πως αν 'σβήσετε' τον ελληνικό ήλιο θα 'σβήσετε' και τον ήλιο της Ευρώπης".

Αρχικά ο κ. Τουσκ αστειεύτηκε λέγοντας:

Για σας που τους ψηφίσατε....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Αποχώρησε από την επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΙΣΧΟΥΣ.


Η Πρόεδρος της Βουλής, με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: αυτόν της Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου,

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

590_13cf8f5812ca3d692e4c7bd86f14ae7c
Να μην υπογράψει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται δεσμεύτηκε ο Γιάνης  Βαρουφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Βουλή.
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι...

ΥΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ - ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ "ΘΥΜΑ" ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ

Είναι εντυπωσιακό το γερμανικό θράσος. 

Π.Σκουρλέτης: "Αν η Ευρώπη μας πετάξει από το πλοίο τότε θα κολυμπήσουμε προς...τη Μόσχα"


ΥΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ - 
ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ "ΘΥΜΑ" ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ

«Θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στην Die Zeit ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να στραφεί αλλού, και ότι ήδη έχει βρει τις συμμαχίες που χρειάζεται για την επιβίωσή της.

Τη διαφαινόμενη ελληνορωσική προσέγγιση σχολιάζει και η ...

Βόμβα Μητσοτάκη: Μη δώσετε ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση!

Βόμβα Μητσοτάκη: Μη δώσετε ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση!

  Να μην εκταμιεύσουν χρήματα προς την Ελλάδα με κριτήριο μόνο τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εγκρίνονταν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

“Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα..

1 Απρ 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: Ο Στουρνάρας κάλυψε τους νταβατζηδες αλλά εμείς θα τους λιώσουμε






...

Ε.Βενιζέλος ("εξ ονόματος" Α.Σαμαρά): "Αποστάτης της παράταξής του ο Κ.Καραμανλής - Τα έχει βρει με τον Τσίπρα"!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣTΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ως "αποστάτη" περιέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τον οποίο επίσης υποννόησε ότι συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα, ο εταίρος του Α.Σαμαρά,, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με αφορμή την αίτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο που δεν περιέλαβε, όπως και ήταν λογικό, την διακυβέρνηση 2004-2009 στην περίοδο που θα εξεταστεί.
Μίλησε για προστασία του Κ.Καραμανλή από τον Α.Τσίπρα και για "αποστασία" από την παράταξή του και προσχώρηση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τον Κ.Καραμανλή!
Ουσιαστικά ο Ε.Βενιζέλος μιλά εξ ονόματος του Α.Σαμαρά, ο οποίος δεν θέλει να ...

Απειλούν με ίδρυση νέου κόμματος με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών του μνημονίου....

EKSETASTIKI
Αθώα δηλώνουν και τα 11 πρόσωπα (Πρωθυπουργοί, Αντιπρόεδροι κυβέρνησης, Υπουργοί, Υφυπουργοί Οικονομικών) της εξεταστικής του μνημονίου που ετοιμάζει με τις γνωστές «πυρετώδεις» διαδικασίες η κυβέρνηση Τσίπρα.
Σε κοινή τους δήλωση, στην αυριανή έκδοση της Εφημερίδας των Προδοτών, οι Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Πάγκαλος, Φ. Σαχινίδης, Ε. Βενιζέλος, Λ. Παπαδήμος, Γ. Ζανιάς, Χ. Σταϊκούρας, Γ. Στουρνάρας, Α. Σαμαράς και Γ. Χαρδούβελης, οι πρωτεργάτες των μνημονίων, του PSI και της άγριας λιτότητας, αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρόκειται να τους κατηγορήσουν στο μέλλον.
Ζητούν με συνοπτικές διαδικασίες την άμεση παρέμβαση του νεο-εκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου, ώστε να τους...

Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί η Πρόταγκον Α.Ε. (είχε και) δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο;

Υποθέτω ότι είστε ενήμεροι για τη διαμάχη Πάνου Καμμένου και Σταύρου Θεοδωράκη αναφορικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας του site protagon.gr. Κάτι ίσως σας διαφεύγει και είπαμε να σας το γνωρίσουμε.

O κ. Καμμένος εμφάνισε έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που εμφανίζει τον Πρόεδρο, όπα, μισό να διορθώσω, Επικεφαλής του Ποταμιού ως «δικαιούχο ονόματος χώρου» του protagon.gr. Απλά πράγματα για αυτούς που καταλαβαίνουν. Το site παραμένει δικό του, να το κάνει ό,τι γουστάρει. Διότι άλλο πράγμα η ιδιοκτησία του ονόματος, δηλαδή του ιστοτόπου και άλλο η εμπορική διαχείριση την οποία αναθέτει ο ιδιοκτήτης (δηλαδή ο κυρ-Σταύρος) σε όποιον επιθυμεί. Και την συμφωνία εκχώρησης της διαχείρισης δεν την είδαμε ποτέ.

Επιστροφή στην απορία μας.
Οι Ποταμίσιοι, μετά την αναφορά Καμμένου απαντούν με ειρωνική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «η συνεννόηση με μερικούς είναι δύσκολη ακόμη και για τα απλά ελληνικά». Επιπλέον αναφέρουν: «Την άνοιξη του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από το protagon.gr. Η πρόθεση αποχώρησής του άλλωστε, έγινε δημόσια προς τους άλλους μετόχους στις 26.2.14, γεγονός που έχει καταγραφεί και στον Τύπο των ημερών. Η μεταβίβαση των μετοχών του ολοκληρώθηκε νομικά στις 25.6.14 (ενώ έναν χρόνο πριν, στις 28.6.13 είχε παραιτηθεί και από πρόεδρος του Δ.Σ. της Πρόταγκον ΑΕ). Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κατέχει σήμερα ούτε μια (αριθμός: 1) μετοχή της Ανώνυμης Εταιρίας που με ευθύνη της λειτουργεί το protagon.gr».
Λένε και άλλα, τα οποία δεν είναι της παρούσης, ούτε μας ενδιαφέρουν.
Μένουμε σε μια λεπτομέρεια. Εκεί που κρύβεται ο διάβολος,

Λαφαζάνης από Μόσχα..."ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ"

 "Το ρωσικό φυσικό αέριο θα περάσει από την Ελλάδα - Τα οφέλη για την χώρα θα είναι εξαιρετικά"...


Την γεωπολιτική στροφή προς τη Μόσχα πραγματοποιεί η νέα ελληνική κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης, με επέκταση του αγωγού Turkish Stream που σχεδιάζεται να φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ανέφερε ωστόσο ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί να προχωρήσει το σχέδιο τα οφέλη για τη χώρα θα είναι «εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά».
 
Απαντώντας δε σε ερωτήσεις για πιθανές αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΕ ή των ΗΠΑ αναφορικά με την διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας ο υπουργός, αφού επεσήμανε ότι η επέκταση του αγωγού θα γίνει στη βάση της εθνικής και της Κοινοτικής νομοθεσίας, τόνισε ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ρουκέτα» στην διαπραγμάτευση η εξεταστικη για το μνημόνιο!

Δεν ηταν καθόλου τυχαία η ανακοινωση της κυβερνησης για την σύσταση εξεταστικής για το μνημονιο, την παρούσα στιγμή. 

Και βέβαια δεν απευθύνεται στα πολιτικά απολιθώματα που έντρομα έσπευσαν να αντιδράσουν. Η ανακοινωση αυτής της ιστορικής πρωτοβουλίας ειναι η απάντηση της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τελευταίας στιγμής που επιχειρείται από την ΕΚΤ προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση ωστε να υπαναχωρήσει από τις προτάσεις της, παρότι αυτές βασίζονται στην πολιτική συμφωνία του Φεβρουαρίου.

Με την ανακοινωση της εξεταστικής η κυβερνηση πετά το γάντι προαναγγέλοντας στην ουσία ετοιμότητα για ρήξη. Στην οποία όμως θα έχει η Ελλάδα τα πρώτο χέρι και όχι όσοι επιδιώκουν άτακτη χρεοκοπία.


Το σκεπτικό είναι απλό: 

31 Μαρ 2015

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΤΑΞΗ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ: Έχετε θαλασσοδάνεια; Κλείνετε!

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΤΑΞΗ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ: Έχετε θαλασσοδάνεια; Κλείνετε!
Τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ο υπουργός Επικρατείας και να ζητά τη λύση εταιρειών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια και αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και γενικότερα δεν έχουν τακτοποιημένα τα οικονομικά των επιχειρήσεών τους δίνει άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.
Μάλιστα η συμπεριφορά ενίων ιδιοκτητών έχει προκαλέσει και την αντίδραση των τραπεζών που χρηματοδοτούν με δάνεια τη λειτουργία χρεωμένων Μέσων Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι σκοπεύει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και δείχνει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το νομοσχέδιο, λοιπόν,

Μήνυση για εσχάτη προδοσία στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαβίβασε στο σώμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Το παρακάτω απόσπασμα είναι απο τα επίσημα πρακτικά της βουλής,που βρήκα στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Εσχάτη προδοσία ? 
Και δεν λέει κανένας τίποτα? 
Ποιοί είναι αυτοί? 
Και τι διέπραξαν ? 
Γιατί κανείς δεν μας ενημέρωσε?
Επίσης,

Πολύ γέλιο από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου: Η εξεταστική για το μνημόνιο είναι πολιτικη δίωξη που δεν ταιριάζει στην αριστερά!


Έγιναν και αριστερολόγοι!


Το δανειάκι κύριε Βαρουφάκη θα ελεγχθεί; 

Είναι ενήμερος και ο κύριος Στουρνάρας… 

Αποκάλυψη:Άπειρα ρουσφέτια της Κυβέρνησης Σαμαρά με Εικόνες-Αποδεικτικά


Λαμπρά έργα και ημέρες του... success story Σαμαρά φέρνουν στο φως δεκάδες επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το tvxs.gr και αποκαλύπτουν τη βαριά βιομηχανία ρουσφετιών που επιχειρούσε να στήσει η γαλαζο - πράσινη διακυβέρνηση στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. 
Την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση έδινε τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και η τρόικα απαιτούσε την πλήρη ανεξαρτησία του πιο βασικού πυλώνα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, το κόμμα και οι βουλευτές της ΝΔ υπονόμευαν κάθε προσπάθεια αξιοκρατικής λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων: 
Βομβάρδιζαν καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων». Υπουργοί πρώτης γραμμής δεν δίσταζαν να ζητήσουν επωνύμως και εγγράφως - ακόμη και με μορφή εντολής και απαίτησης - τοποθετήσεις «δικών τους παιδιών» σε καίριες διευθυντικές θέσεις, σε συγκεκριμένες ΔΟΥ και τελωνεία, ευνοϊκές αποσπάσεις και μετατάξεις
Η πληθώρα των «παραγγελιών - εντολών» ήταν τέτοια που γίνεται προφανές ότι ελάχιστα ήταν τα περιθώρια για αξιοκρατικές επιλογές και τοποθετήσεις. Κοινώς, αλίμονο σε όποιον δεν είχε μέσον…
Ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές υπέρ των «ημετέρων» ήταν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε,

Δε σε φοβάμαι....Τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου απάντηση σε Bild, Σόιμπλε και Μέρκελ


  Η Μελίνα Ασλανίδου αποφάσισε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα  στους δανειστές μας με στίχους γεμάτους ιστορία και πολιτισμό. Μέσα από το δικό της χώρο και τρόπο έκφρασης θέλησε να δώσει το παρών και να υπερασπιστεί τη χώρα της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει. Μια εκπληκτική εκτέλεση με στίχους που ξεχειλίζουν συναίσθημα και πολιτισμό,

Μήνυση κατά των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών ΔΟΥ.


Την Δευτέρα, 30-3-2015 η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου, δια του μέλους της και δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνας Αμανατίδου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μήνυση κατά των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών της ΔΟΥ Ηρακλείου εξ αιτίας της εγκληματικής πράξης της είσπραξης-κατά το υπερβάλλον μέτρο-του ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΥΔΕ. 

Ειδικότερα, όπως αποφάνθηκε εντελώς πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’  αριθμό 4003/ 2014 απόφαση της, το χαράτσι αυτό προσδιορίζεται σε αντικειμενικές αξίες οι οποίες...

A.Tσίπρας στα ρωσικά ΜΜΕ: "Ξεχάστε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας της ΕΕ θα περιλαμβάνει και τη Μόσχα"


"Ξεχάστε τις αντιρωσικές κυρώσεις" και "η Ρωσία πρέπει να περιλαμβάνεται στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης" ήταν τα μηνύματα του πρωθυπουργού, Α.Τσίπρα, σε συνέντευξή του στα ρωσικά ΜΜΕ.
 
H συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού A.Tσίπρα στο ρωσικό πρακτορείο" TΑSS" αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αναλύσεων από ΗΠΑ και ΕΕ, οι οποίες πλέον βλέπουν τους μακιαβελικούς σχεδιασμούς τους κατά της Μόσχας να καταρρέουν. 
 
Σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη ο κ. Τσίπρας τάσσεται ευθέως κατά των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας λόγω των έκρυθμων γεγονότων στην Ουκρανία, που ΕΕ και ΗΠΑ προκάλεσαν μέσω πρακτόρων, εκδιώχνοντας τη νόμιμη κυβέρνηση Β.Γιανουκόβιτς.
 
Μάλιστα, τις χαρακτηρίζει ως...

Ένας Μπουνταλάς πολιτικός που θα χει την τύχη του Καρατζαφέρη και του κυρ-Φώτη...


Ρεκόρ κερδών σημείωσε το λιμάνι Θεσσαλονίκης. 

Να το ιδιωτικοποιήσουμε! 
Οπως και τα αεροδρόμια. 
Πριν να τα απαγάγουν οι εξωγήινοι και να μην έχουν πού να προσγειωθούν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, «τρελών» πιλότων και πάμφθηνης ανθρώπινης ζωής. Η τριλογία του «εκσυγχρονισμού».

Αυτήν την τριλογία του «εκσυγχρονισμού» (εναντίον του λαϊκισμού, του λαϊκισμού και του λαϊκισμού) εκφράζει σήμερα καλύτερα απ’ όλους -οφείλω να το παραδεχθώ- ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.


Ο άνθρωπος έχει ανέλθει στις ανώτερες (και ιπτάμενες) σφαίρες της πολιτικής. Εως τώρα γνωρίζαμε ότι αποστάτης είναι κάποιος που φεύγει απ’ το κόμμα του και εντάσσεται σε ένα άλλο, με σκοπό (και αποτέλεσμα) να ανατρέψει την κυβέρνηση που έως εκείνη τη στιγμή στήριζε ο ίδιος κι εξακολουθεί να στηρίζει το πρώην κόμμα του. 

Ο ταλαντούχος λοιπόν κ. Σταύρος είναι ο πρώτος πολιτικός που προτρέπει ένα κόμμα να διώξει το άλλο του μισό και να προσλάβει σώγαμπρο τον...

Μάλλον κάποιοι τους είχαν τάξει το μισό Αιγαίο και τώρα τρέχουν!

Πειράχτηκαν και οι τουρκοι απο τις δηλώσεις Καμμένου οτι το Αιγαιο ειναι Ελληνικό…






Την έντονη οργή της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας κ Παναγιώτη Καμμένου ότι το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ όπου πήγε για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Οι δηλώσεις αυτές του Έλληνα υπουργού Άμυνας έχουν πάρει μεγάλη έκταση στα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία τονίζουν με έμφαση ότι ο κ Καμμένος ...

Ένα τραγούδι για τον Αργύρη...Διαβάστε...

Ο Αργύρης Σφουντούρης γεννήθηκε το 1940 στο Δίστομο.Στη σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 έχασε τους γονείς του, 30 συγγενείς και το σπίτι του. Ο ίδιος επέζησε τυχαία μαζί με τις τρεις αδελφές του. Από το Ζάννειο ορφανοτροφείο τον έστειλαν το 1949 στην Ελβετία. Μετά από σπουδές Πυρηνικής Φυσικής, Αστροφυσικής, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, εργάστηκε ως καθηγητής.

Στο ορφανοτροφείο
Το αγόρι, που δεν έχει κλείσει ακόμη τα τέσσερα, το πηγαίνουν σ” ένα ορφανοτροφείο στον Πειραιά, όπου έχουν εισηχθεί πολύ περισσότερα από χίλια ορφανά του πολέμου. Επειδή είναι σκελετωμένος από την πείνα,

Στο Λαμογιστάν...."Κοίτα, … έχει και για σένα"

Μια φορά και ένα καιρό σε κάποια μακρινή χώρα ήταν ένα σύστημα ξεπεσμένο και ξεφτισμένο από αλήτες που θεωρούσαν πως τα χρήματα που είχαν για να διαχειριστούν ως υπάλληλοι, ήταν δικά τους, ξεχνώντας πως ανήκαν σε μετόχους και εταίρους που τους είχαν προσλάβει για να εργαστούν και όχι για να κλέψουν.




Μια μέρα, σε ένα χώρο της εταιρείας έρχεται ένα αίτημα : «την βλέπεις την ΕΠΕ ; Θα την κάνουμε μια αύξηση. Από τα 150 χιλιάρικα στα 3,5 εκατομμύρια. Θα της δώσουμε ένα δανειάκι όπου θα έχουμε (είπε ο γνωστός μασόνος κοπρίτης) προσημείωση ως εξασφάλιση σε ένα «κτήμα» (!!!) 8 στρεμμάτων σε δασωμένο τόπο σε βουνό. Επί παραδείγματι όπως είναι η Πάρνηθα.
Μα το «κτήμα» δεν ανήκει σε φορέα της επιχείρησης, είπε ο ελεγκτής.
Ανήκει, του λέει ο μασόνοπροϊστάμενος, σε εξωεπιχειρηματικό άτομο. Άλλωστε δική του είναι η εταιρεία και ο …

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων στις 5 του Απρίλη 2015, Κυριακή των Βαΐων




   Συνάντηση για την οργάνωση της διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015,
στον Καπνικό Σταθμό (Φλέμινγκ 19).
Εκεί θα αποφασιστούν η ώρα, ο τόπος και ο τρόπος της διαμαρτυρίας.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τα διόδια με θέμα «Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα». Στη πανελλαδική αυτή συνάντηση συμμετείχαν δεκάδες πρωτοβουλίες πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα,

Λαμόγια περάσατε ωραία, μα ήρθε η ώρα του εισαγγελέα…

prisonhandscellbars001

Βόμβες ετοιμάζονται να σκάσουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Η ολοκλήρωση των ερευνών σε σωρεία υποθέσεων, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη απασχολήσει την κοινή γνώμη, βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάρα πολύ σύντομα, η προϊσταμένη της, Ελένη Ράικου μαζί με τους αρμόδιους εισαγγελείς θα δώσουν τροφή για δεκάδες πρωτοσέλιδα.


Οι πληροφορίες  δεν αφορούν μόνο μία υπόθεση. Απομονωμένοι στις νέες εγκαταστάσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς, οι αρμόδιοι εισαγγελείς μετά από καιρό στην…

"έγραψε" πάλι...Συγνώμη γιόκα μου εκ μέρους των θυμάτων που τους φωνάζουν θύτες.......



Νίκος Καλογερόπουλος "έγραψε" πάλι, κι αυτή τη φορά έγραψε υπέροχους στίχους όχι για το bullying έτσι γενικά, που ΞΑΦΝΙΚΑ απασχολεί όλους, αλλά για το τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας για την κοινωνία και τους ανθρώπους. Και ύστερα επιδιόρθωσε το άρρωστο αυτό φαινόμενο παίρνοντας από το χέρι τον Βαγγέλη με τους στίχους του:

Bullying είναι:
Να λες «όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός» π.χ.
και να σε παίρνουν όλοι στο ψιλό !!!!

Bullying είναι:...

«Σαρώνουν» Τσίπρας και Καμμένος – Στα «τάρταρα» Σαμαράς και Θεοδωράκης


Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πάνος Καμμένος 35% (αύξηση 23%).
Αντίθετα,

Δε χορταίνουν τα σκυλιά....

30/3/2015 - Media

Η αλήθεια είναι πως ο Σαμαράς-ο άντρας της χρονιάς, κολάζει και παπά....

vouli

Στιγμιότυπο από την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της -και άντρα της χρονιάς- Αντώνη Σαμαρά.
Νομίζω πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από αυτή τη Βουλή γιατί τους ανέβηκε η λίμπιντο με αυτά που είπε ο Σαμαράς.
Μετά τη δήλωση του Σαμαρά πως αυτός είναι της αντρικής σχολής, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναστατώθηκαν και ...

Πρόεδρος της βουλής..."γιατί αναστώνεστε κ. Γεωργιάδη? Μήπως διότι....

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 
ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ! ! !
wpid-20150330085356.jpg

Μόλις η πρόεδρος της Βουλής έδωσε τον λόγο στον Κατρούγκαλο επι του προσωπικού, ο Αδωνις άρχισε να φωνάζει για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από την Ζωή : 

«Σας βλέπω αναστατωμένο κύριε Γεωργιάδη, είναι από την αναφορά του Πρωθυπουργού στην ...

30 Μαρ 2015

Περιμένουν με χαρά αποτυχία των διαπραγματεύσεων ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ...


THLEORASI-MAIN

Κλείστε  τους ΤΩΡΑ....

Την ώρα που Σαμαράς υπερασπιζόταν τον Παπασταύρου ο εισαγγελέας τον κάλεσε για προκαταρκτική εξέταση...Ρόμπα τελείως




Στη σημερινή ομιλία του στη βουλή ο Τσίπρας αναφέρθηκε ορθώς στην υπόθεση Παπασταύρου  και επισήμανε πώς είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε από ξένα μέσα για ένα τέτοιο σκάνδαλο με το οποίο συνδέεται ο πρώην  π/θ της χώρας κος Σαμαράς!...
Ο Σαμαράς πήρε το λόγο, κοίταξε με θυμωμένο ύφος προς τον Τσίπρα, του είπε «ντροπή σας» και αναφερόμενος στον Παπασταύρου, είπε ότι «μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου» και πως «του χρωστάμε πολλά!»

Λίγα λεπτά αργότερα στο ΒΗΜΑ...

O ...Άντρακλας

samaras-antriki-sxoli

Ο Σαμαράς είναι σε ηλικία που θα έπρεπε να ξέρει πως το να επικαλείται ένας άνδρας τον ανδρισμό του δείχνει πως...

Η ατάκα της βραδιάς στη βουλή σήμερα.....

Κύριε Σαμαρά έπραξα καλά που είπα μέσα στο Βερολίνο για Siemens και κατοχικό δάνειο ή θα έπρεπε να πω:

Γέλασε ο κάθε...πικραμένος από την "ομιλία" Σαμαρά



Είπε και το άλλο.....

Σκοπιανός Στρατηγός: Ένα εκατομμύριο ευρώ στον εισαγγελέα που θα συλλάβει τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι

"Μόνο από δύο αυτοκινητοδρόμους έχει λάβει ως δωροδοκία 25 εκατομμύρια ευρώ".

Ο ηγέτης του κινήματος "Αξιοπρέπεια" του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM,  στρατηγός Στογιάντσο Ανγκέλοφ, ανακοίνωσε ότι θα δώσει βραβείο ένα εκατομμύριο ευρώ στον εισαγγελέα που θα συλλάβει τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι μόνο από δύο αυτοκινητοδρόμους έχει...

Η… αγωνία Πρετεντέρη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πάγια θέση… μίσους του Γιάννη Πρετεντέρη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνιστά φυσικά είδηση. 
Ο γνωστός παρουσιαστής και ένας εκ των σημαντικότερων διαμορφωτών της κοινής γνώμης τις τελευταίες δεκαετίες, μέσα από τη φιλόξενη και πανίσχυση τηλεοπτική συχνότητα του Mega, έχει ανοιχτό μέτωπο με τη σημερινή κυβέρνηση, από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ… ξέφευγε από τα επίπεδα του 4%.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μόνη εκπομπή στην οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν εμπάργκο,

Η διαρκής εγκατάλειψη της Πιερίας


Αν υπήρχε μια top five με τους ωραιότερους νομούς της Ελλάδας νομίζω η Πιερία θα βρισκόταν άνετα μέσα.
Στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα έπαιρνα μερικές φορές το τρένο από τη Θεσσαλονίκη και επισκεπτόμουν φίλους που παραθέριζαν στα παράλια της Πιερίας. Τα κάμπινγκ της εποχής γνώριζαν μια τρομακτική άνθηση, με επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ανατολική. 

Στα παλαιά ξενοδοχεία με τις πικροδάφνες και τα φερφορζέ έπιπλα στου κήπους αστοί Θεσσαλονικείς παραθέριζαν πλάι στα εξοχικά διανοούμενων της πόλης, όπως ο Μοσκώφ, ο Θασίτης, ο Ναρ. 
Μετά ήρθε ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας. Τα σύνορα έκλεισαν,

"Οι δανειστές και γενίτσαροι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση"...


«Η θέση του Πρωθυπουργού πως δεν επιστρέφουμε σε πολιτικές λιτότητας, είναι καθαρή και πιστεύω ότι είναι η αλήθεια. Με αυτή την αλήθεια συμπορευόμαστε.
Ξέρετε ότι οι εκβιασμοί είναι πολλοί και δεν θέλουν απλά να διώξουν τον Καμμένο από την κυβέρνηση, αλλά θέλουν να ρίξουν την ίδια την κυβέρνηση. Και αυτή την βεβαιότητα ο λαός πρέπει να την προσεγγίσει με την ανάλογη σοβαρότητα».


Τα παραπάνω δήλωσε χθες κατά την περιοδεία του στο Αγρίνιο,

«Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή».....!!!!!!!!!


Όχι έναν αλλά δυο λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC διέθετε ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa. 

«Το όνομά του ήταν στη λίστα Φαλτσιανί (σ.σ. λίστα Λαγκάρντ) και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους» τονίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή» και εν ολίγης υποστηρίζει ότι το ζήτημα θάφτηκε γιατί θα είχε «σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία».

«Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι ακόμη βαριές, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ...

Βετζετέριαν θα γίνουν ποτέ οι Μέρκελ-Σόιμπλε???

Economist και Ποντίκι

Δύο απόψεις για το ίδιο θέμα:
Πώς βλέπουμε τη Μέρκελ, κατά τον Economist(από εδώ)

  και....