# #

18 Απρ 2020

Τα τρία σκάνδαλα με τα voucher της «αρπαχτής»

Τα τρία σκάνδαλα με τα voucher της «αρπαχτής» - dailythess ...
Tο πρώτο σκάνδαλο είναι ο ορισμός της «αρπαχτής»: Εν μέσω πανδημίας, και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση μοιράζει σχεδόν 85 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικά ΚΕΚ αγνώστου… ταυτότητας, αξιοπιστίας και ιδιοκτησίας.
Το δεύτερο σκάνδαλο είναι ο..

17 Απρ 2020

Covid-19: Οι κουτοπονηριές που «βγάζουν»… άψογη την κυβέρνηση

Covid 19: Οι κουτοπονηριές που «βγάζουν» … άψογη την κυβέρνηση, του Διονύση Ελευθεράτου
  
Σταματήστε, μωρέ, την κριτική… 
Ποιες ελλείψεις, ποιες μάσκες, ποιες ΜΕΘ, ποια τεστ; Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό διαλαλεί μια τεράστια κυβερνητική επιτυχία. 
Δείτε πόσες ζωές «παίρνει» κάθε ημέρα ο Covid- 19 σε Ιταλία,  Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ. Άντε, κάντε πληθυσμιακές αναγωγές, κάντε τις συγκρίσεις με τα δικά μας και σιωπήστε. Τουλάχιστον… 
Διότι κανονικά θα έπρεπε, τιθασεύοντας την κακοπιστία και τη μικροψυχία σας, να εξυμνείτε μαζί μας τον Κούλη, τον Κικίλια, τον Χαρδαλιά. 
Α, ναι, είναι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας Υγείας… ΟΚ, θα τους χειροκροτήσουμε ξανά, αλλά, τι τα θέλετε, αν δεν τα είχε σχεδιάσει όλα άψογα (ή σχεδόν όλα) το «γκουβέρνο», τώρα θα θρηνούσαμε σαν τους Ιταλούς και τους Ισπανούς.

Με το εν λόγω «θεώρημα – επιχείρημα» βομβαρδίζεται η έγκλειστη καθημερινότητά μας. 
Είτε συντελείται με διατυπώσεις «κομψότερες» (πχ σε μερικά ΜΜΕ) είτε γίνεται  ακόμη πιο «άγαρμπα» και «χουλιγκανικά» (σε social media), ο συστημικός και συστηματικός αυτός βομβαρδισμός επιχειρεί να επιβάλλει μαζική «τύφλωση», βασιζόμενος, ο ίδιος, στην εκούσια «ρεπορταζιακή» μυωπία.

«Μυωπία» είπαμε; Λάθος. Πρεσβυωπία. Διότι πρεσβυωπικό χαρακτηριστικό είναι να  βλέπεις τα μακρινά κι όχι τα κοντινά. 
Να «πιάνει» το μάτι σου όσες χώρες ή περιφέρειες κρατών (άλλη η πανδημία στη Λομβαρδία κι άλλη στην Καμπανία) βρέθηκαν στη δίνη του κυκλώνα, αλλά να «μην βλέπεις» τίποτε από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, δηλαδή από τη γεωγραφική «γειτονιά», στην οποία κι εμείς βρισκόμαστε. Κι αφού δεν βλέπεις, δεν κάνεις και τις δέουσες συγκρίσεις…

Ε, ας τις κάνουμε λοιπόν εμείς!

...Η αποθέωση της ΜΗ ενημέρωσης

Ενας χαμός γίνεται από χθες με το εξοργιστικό «Σκοιλ Ελικικου» στα social media αλλά τα... κανονικά media δεν έχουν ακούσει τίποτε.


Μιλάμε για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης για δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες που θέσπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να δώσει απευθείας το επίδομα των 800 ευρώ στους επιστήμονες που λόγω της πανδημίας έχουν κλείσει τα γραφεία τους. 
Και είναι προγράμματα της ντροπής. 
Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για μεγάλο σκάνδαλο. 
Αυτό λοιπόν το #Σκοιλ_Ελικικου είναι πρώτο στα ...

Τα βασανιστήρια απέδωσαν, οι κρατούμενοι τα ξέρασαν όλα…




Με εργαλεία βασανισμού επέβαλαν οι ισχυροί της Ε.Ε. την περασμένη δεκαετία τις διάφορες τρόικες στις καθημαγμένες από την οικονομική κρίση οικονομίες και κοινωνίες των PIGS και τους όρους των εκάστοτε συμφωνιών για νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας.

Αυτήν την απροκάλυπτη παραδοχή έκανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο Σοσιαλδημοκράτης Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο γερμανικό περιοδικό Spiegel. Η έκπληξη δεν έγκειται στο ...

Φίμωση των γιατρών...Γιατί άραγε?


ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ,ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΡΤΑ,ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ ...
Ένα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας κρατικών λειτουργών έρχεται στο φως. 




Στην διάρκεια της πανδημίας ζητείται από γιατρούς να μην μιλούν στα ΜΜΕ χωρίς την έγκριση του υπουργείου κατόπιν σχετικής άδειας. 
Η επιστολή στάλθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Ιωαννίνων και πραγματικά μοιάζει σοκαριστική. 

Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ>>>

16 Απρ 2020

Δημήτρης Μάρδας: Δε θα κοπούν οι συντάξεις. Θα κοπεί μέρος των συντάξεων!!!!!


Τη συγκεκριμένη “αποκάλυψη” έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας χτες από τον αέρα του ΑΝΤ1.
Όπως ανέφερε:

Η Γερμανία αποκάλυψε τα κέρδη που αποκόμισε από την ελληνική κρίση...Διαβάστε




Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποκάλυψε τα κέρδη που αποκόμισε από την ελληνική κρίση απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Πρασίνων στη γερμανική βουλή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, η Γερμανία είχε κέρδη..

Ο κορονοϊός έπληξε τους κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού που ζητούν σωσίβιο από το κράτος!



Οταν ακόμη και οι Financial Times, η ναυαρχίδα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου σε όλον τον κόσμο, απευθύνει έκκληση για «ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις… αντιστρέφοντας την επικρατούσα πολιτική κατεύθυνση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών», είναι αναμφίβολα άσχημα τα πράγματα για τους Νεοφιλελεύθερους απανταχού της γης και φυσικά στην χώρα μας.
Τέλος στα νεοφιλελεύθερα δόγματα που επέβαλαν στη δεκαετία του 80 Μάργκαρετ Θάτσερ και Ρόναλντ Ρήγκαν και επιστροφή στον Κέινς και τον κρατικό παρεμβατισμό για «να σωθούμε», λέει ουσιαστικά η βρετανική εφημερίδα γράφοντας ότι απαιτείται ένας «πιο ενεργός ρόλος από τις κυβερνήσεις στην οικονομία, τους τρόπους για να κάνουν τις αγορές εργασίας λιγότερο ανασφαλείς»… 
Με αυτά και με αυτά ,θα τρίζουν σίγουρα  τα κόκκαλα του Φρίντριχ Χάγιεκ και του Μίλτον Φρίντμαν που θεωρούσαν τον νεοφιλελευθερισμό ως τον «ρεαλιστικό καπιταλισμό» μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο…
Το τραγικό είναι βέβαια ότι οι κήρυκες του Νεοφιλελευθερισμού όλα αυτά τα χρόνια αφού επέτρεψαν να λεηλατηθεί το κράτος και κακοποίησαν τον δημόσιο τομέα ,τώρα ...

15 Απρ 2020

Στην 30η θέση η Ελλάδα στην ασφάλεια έναντι του κορονοϊού

Στην 30η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σ΄ ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η αξιολόγηση έγινε από το Deep Knowledge Group, οι αναλυτές του οποίου έλαβαν υπ΄ όψιν τα εξής:

Βροχή τα συγχαρητήρια για την Ελλάδα, ενώ μας επαίνεσε και το ΔΝΤ

Δημοσιογράφοι των ΜΜΕ των ολιγαρχών, εσείς μην ακούτε τι λέει το ΔΝΤ. Να κάνετε πάλι πρώτη είδηση πως ο Βαρουφάκης πήγε στην Αίγινα.




Βροχή πέφτουν τα συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Ελλάδα και την κυβέρνηση αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα να μην τα προλαβαίνουμε.


Συγχαρητήρια από τον Guardian, το Blooberg, την Wall Street Journal και το CNN, ενώ πολύ καλά λόγια είπε και ο Μπιλ Γκέιτς.

Δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο αλλά ακούγεται πως πλησιάζει η ώρα που συγχαρητήρια στην Ελλάδα θα δώσουν η Μπιγιόνσε και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Δεν μου λένε απολύτως τίποτα τα συγχαρητήρια από τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ, γιατί τι να μας πει τώρα ο Guardian και το CNN, όταν συγχαίρει καθημερινά την κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα ο ΣΚΑΪ και όλα τα ελληνικά ΜΜΕ που μοιράστηκαν 11 εκατομμύρια ευρώ για να μας μάθουν να ...

Για όσους «σοκαρίστηκαν» με το ΔΝΤ: Η πρόβλεψη Βαρουφάκη και ο Σταϊκούρας

Το βίντεο - σχόλιο του ΜέΡΑ25 για όσους «σοκαρίστηκαν» με το ΔΝΤ ...
Με ένα βίντεο προειδοποιεί το ΜέΡΑ25 «όσους σοκαρίστηκαν με τα στοιχεία του ΔΝΤ για ύφεση 10%» ότι προβλέπει να έρχεται το τσουνάμι του 5ου μνημονίου.
Στο βίντεο ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται στις 17 Μαρτίου να δηλώνει: «Ξέρετε ποιο θα είναι το ΑΕΠ μας; Με αυτά τα δεδομένα; Μείον 10%».
Αμέσως μετά εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σταϊκούρας να δηλώνει στις 18 Μαρτίου, δηλαδή μία ημέρα μετά, να δηλώνει:

Η πορτογαλική απάντηση στην πανδημία..

Η Πορτογαλία θα υποστεί «μεγάλη ύφεση» εξαιτίας της πανδημίας ...
Η Ιβηρική θα μπορούσε να αποτελεί και μια συνοπτική γεωγραφική «περίληψη» της διαφορετικής αποτελεσματικότητας του κράτους έναντι της πανδημίας. 
Τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, η Πορτογαλία επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή και αντανακλασικά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, με την μεγάλη γειτόνισσά της, την Ισπανία, αντίθετα, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων.
Ο λόγος είναι απλός. ..

14 Απρ 2020

Για ποιούς ψάχνει 1 δισ ευρώ η κυβέρνηση;



Για ποιούς ψάχνει 1 δισ ευρώ η κυβέρνηση και μαζεύει ευρώ – ευρώ στον κουμπαρά για να τους προικοδοτήσει;  

Δυστυχώς, ούτε για τους εμπόρους, ούτε για τους επαγγελματοβιοτέχνες, ούτε κάν για τους αγρότες, ούτε βέβαια για τους πολυπληθείς ανέργους αυτής της χώρας!

Το 1 δισ ευρώ το μαζεύει για να στηρίξει τους αναξιοπαθούντες προμηθευτές και παραγωγούς ...

Εμείς τα Μνημόνια τα έχουμε για στραγάλια. Όταν οι Έλληνες είχαν Μνημόνιο, οι άλλοι Ευρωπαίοι έτρωγαν βελανίδια.



Καθώς οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών δοκιμάζονται σκληρά από τον κορωνοϊό και ετοιμάζονται να καταρρεύσουν, η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.
Μπορεί οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέμουν την χρεοκοπία αλλά η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει από το 2010.

Αν έχεις χρεοκοπήσει, δεν φοβάσαι την χρεοκοπία όπως οι άλλοι οι ...

13 Απρ 2020

Γιατί πρέπει να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση


Μετά και την τελευταία συνοδο του Γιούρογκρουπ –όπου κυριάρχησαν τα «γαλλικά» και οι λογομαχίες μεταξύ υπουργών οικονομικών και κυβερνώντων– κατανοείται όλο και περισσότερο από τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων σε όλο τον γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης, ότι η πολυδιασπασμένη ΕΕ έχει ήδη χρεοκοπήσει, όχι μόνο ηθικά αλλά και πολιτικά. 
Μπορεί ο χθεσινός συμβιβασμός να μην την οδήγησε σε μια ακόμα διάσπαση, αλλά δεν την κατέστησε ικανή –τουναντίον αυξησε τους όρους– να αποφύγει τη διάλυση. Γιατί τι άλλο από πορεία προς τη διάλυση αποτελεί η γνωστή δημόσια ρήση του Κόντε «η ΕΕ να πάει να γ..»; Το επόμενο ερώτημα βεβαίως θα είναι με ποιους όρους και με ποιο ταξικό πρόσημο θα γίνει η όποια νέα διάσπαση ή η ολοκληρωτική διάλυση.
Γιατί όμως η ΕΕ πρέπει να διαλυθεί;

Βαρουφάκης... Αποφράδα ημέρα η 9η Απριλίου. Δείτε το βίντεο..Ολόκληρο

Στατιστικά στοιχεία πανδημίας για 108 χώρες 12/4/2020 (ταξινόμηση κατά αύξουσα θνητότητα %)



Ισχύουν βέβαια περιοριστικοί όροι όπως η χρονική εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, ο χρόνος και η έκταση λήψης των περιοριστικών μέτρων, το υπάρχον σύστημα υγείας κάθε χώρας (αμιγώς δημόσιο, μικτό ή ιδιωτικό), οι οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας, οι επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες, η πληθυσμιακή ανάπτυξη κάθε χώρας, το είδος του πολιτεύματος κάθε χώρας, οι συνθήκες και η έκταση πραγματοποίησης των διαγνωστικών ελέγχων σε κάθε χώρα, η επάρκεια σε προληπτικά μέσα περιορισμού εξάπλωσης της νόσου σε κάθε χώρα (υγειονομικές μάσκες και αποστειρωμένα γάντια μιας χρήσης) κλπ.

Διευκρινίσεις: Θνητότητα % = (Θάνατοι/Κρούσματα) Χ 100, Θνησιμότητα % = (Θάνατοι/Πληθυσμός) Χ 100, Νοσηρότητα % = (Κρούσματα/Πληθυσμός) Χ 100

Η ταξινόμηση κατά αύξουσα θνητότητα % έχει τον στόχο να αναδείξει το αποτελεσματικότερο σύστημα υγείας χώρας στην αντιμετώπιση διαπιστωμένων κρουσμάτων, συνυπολογιζομένων βέβαια των ...

12 Απρ 2020

Το σχέδιο για την άρση των απαγορεύσεων από 10 Μαΐου- Αρχή με εμπορικά κι εστιατόρια


Σε εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται η κατάρτιση του σχεδίου με το οποίο η Ελλάδα θα βγει σταδιακά από την καραντίνα. Το επονομαζόμενο recovery plan προβλέπει τμηματική άρση των περιορισμών η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», θα ξεκινήσει περίπου στις 10 Μαΐου.
Ο έως τώρα προγραµµατισµός περιλαµβάνει µια συνολική επαναξιολόγηση του ισχύοντος πλαισίου περιορισµών τις πρώτες ηµέρες της εβδοµάδας µετά το Πάσχα. Οπως µεταδίδεται από την οµάδα των ειδικών επιστηµόνων του υπουργείου Υγείας, βασικό κριτήριο για την απόφαση ενεργοποίησης της σταδιακής άρσης των περιορισµών θα αποτελέσει η ..

ΗΠΑ: Ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη… (βίντεο)

Εδώ και δεκαετίες λειτουργεί νεκροταφείο όπου θάβονταν οι “αζήτητοι” της Νέας Υόρκης, άστεγοι, άγνωστοι, άνθρωποι που δεν τους αναζητούσε κανείς.
Την προηγούμενη βδομάδα ο γραμματέας Τύπου του Δήμου της Νέας Υόρκης, Φρέντι Γκολστάιν, ανακοίνωσε ότι «είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι που πεθαίνουν από κορωνοϊό να θάβονται στο ...

H επικοινωνιακή πολιτική κινείται μεταξύ ασημαντολογίας, λες και ζούμε μέρες Πέτρου Κωστόπουλου και αρχές ΠΑΣΟΚ

Τι έκανε ο Βαρουφάκης πριν να επιστρέψει στην Αίγινα.

Μίλησε για το Eurogroup. Όσο μπανάλ κι αν ακούγεται αυτή η απάντηση για τα ΜΜΕ της χώρας μας, η αδιαφορία για αυτό το γεγονός συμπυκνώνει το δημοσιογραφικό όνειδος του κυβερνητικού Τύπου. Ο Βαρουφάκης πριν το τεράστιο σκάνδαλο της μετακίνησης προς την Αίγινα, μίλησε για ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την πορεία της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και για το μέλλον της ΕΕ. 
Ποιον να ενδιαφέρει όμως η δημόσια υγεία και το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της ΕΕ, μπροστά στην καταγγελία ενός λιμενικού ότι ο Βαρουφάκης δεν παρουσίασε τα έγγραφα για τη μετακίνησή του;

Τι έκανε ο Βαρουφάκης πριν να επιστρέψει στην Αίγινα

Φάγαμε το ’15 μιλώντας για τα πουκάμισα του Βαρουφάκη, για τον ναρκισσισμό του και το “ουάου”. 
Φάγαμε άλλα τέσσερα χρόνια μιλώντας για τα 300 δις που στοίχισε στην οικονομία. 
Ακόμη και σήμερα, μέλη της κυβέρνησης νομίζουν ότι μπορούν να πατήσουν πάνω σε όλη αυτή την επικοινωνιακή γλίτσα και να συνεχίσουν να συζητούν εκτός θέματος. «Ο Βαρουφάκης κάνει διακοπές στην Αίγινα», κοκ. 
Ας πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει πολιτικά, αλλά αυτή είναι καλύτερη συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε;
Ο Βαρουφάκης μίλησε στη Βουλή για το Eurogroup. 
Εικάζω ότι δεν αμφιβάλλει κανείς ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που κατανοεί και τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων εκεί και το τι κρίνεται. 
Η ομιλία δεν συζητήθηκε. Ποτέ δεν συζητιέται τίποτα. Δεν λέω να υμνηθεί για τις απόψεις του, αλλά έστω να συμφωνήσουμε να μιλάμε για το ίδιο θέμα.
Η κυβέρνηση και τα Μέσα που παριστάνουν τα Μέσα αλλά είναι το ακριβοπληρωμένο με 32 εκατομμύρια (υπολογίζω και την αναστολή πληρωμής φόρου μαζί με το «μπόνους φιλότιμου») μακρύ χέρι της κυβέρνησης φροντίζει να μη συζητάμε ποτέ τίποτα. 
Προσοχή: όχι να μην εκφράζεται η άλλη άποψη, να μην υπάρχει καν το θέμα της συζήτησης.
Δεν είναι μόνο η κακογουστιά των υμνητικών κειμένων που δεν ντρέπονται να υπογράφουν στα φιλικά Μέσα προς την κυβέρνηση, για τον Μητσοτάκη Μωυσή και δεν ξέρω τι άλλη αρλούμπα θα...

Δύσκολοι καιροί για γερασμένες αυτοκρατορίες...

Δύσκολοι καιροί για γερασμένες αυτοκρατορίες: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν δυο πολέμους




Η είδηση ότι το Πεντάγωνο αναπτύσσει αντιαεροπορικά συστήματα τύπου Patriot στο Ιράκ για να αντιμετωπίσει το Ιράν, δεν είναι αυτή που περιμένεις να εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης, εν μέσω της χειρότερης πανδημίας που έχει γνωρίσει ο πλανήτης τον τελευταίο αιώνα.

Πολύ περισσότερο όταν η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δείχνει να χάνει τον έλεγχο της κατάστασης στο εσωτερικό και αξιωματούχοι εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να σκάψουν ομαδικούς τάφους σε κεντρικά πάρκα της Νέας Υόρκης.

Στην πραγματικότητα, ο κορωνoϊός, όχι μόνο δεν κατάφερε να κάμψει την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον, αλλά συχνά μετατρέπεται, εμμέσως, σε ένα ακόμη «όπλο» για την ολοκληρωτική εξόντωση των αντιπάλων της.

Η πιο προφανής δραστηριότητα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου είναι η συνέχιση της προσπάθειας ανατροπής δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων μέσω κυρώσεων, οι οποίες, μάλιστα, εντείνονται εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πανδημία του COVID-19, οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει ορισμένους από τους βασικότερους αγοραστές πετρελαίου της ...

Ελλάδα...η βαρύτερα χτυπημένη οικονομία. Είναι δυνατόν, η τωρινή κυβέρνηση να μην προβληματίζεται με τις τεραστίων διαστάσεων ευθύνες που επωμίζεται;

Νέα ύφεση-σοκ για την ελληνική οικονομία – 

Μετά τα Μνημόνια η πανδημία



Η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, που εκτιμά τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού σε 47 χώρες της υφηλίου, δίνει την χαριστική βολή στην Ελλάδα, αν παραμείνει αδρανής και προσκολλημένη στις μέχρι τώρα εσφαλμένες επιλογές της και δεν αναζητήσει ηρωική έξοδο από αυτές.

Όπως, ίσως, πρόσεξαν κάποιοι αναγνώστες των άρθρων του Slpress, στο άρθρο μου της 26ης Μαρτίου με τίτλο "Αρμαγεδδών για την ελληνική οικονομία ο κορονοϊός", υποστήριξα ότι η ύφεση στη χώρα μας, εξαιτίας του ιού, θα φθάσει στο 30%. 
Παρότι, για να καταλήξω στο όντως τρομακτικό αυτό ποσοστό, βασίστηκα σε σωρεία εκτιμήσεων και σε πολυάριθμα δεδομένα, δίνοντάς το στη δημοσιότητα, δεν έλειψαν οι ανησυχίες μου.

Και τούτο, επειδή τις ίδιες εκείνες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών είχε προβεί στη δήλωση ότι η αναμενόμενη ύφεση για την οικονομία μας θα κυμανθεί σε 1-3%. Βρήκα ανεξήγητη την τεράστια απόσταση ανάμεσα στις δύο αυτές εκτιμήσεις, αλλά ως Ελληνίδα ευχήθηκα να έχω κάνει εγώ ένα τόσο σοβαρό λάθος στις εκτιμήσεις μου, και να αποδειχθεί ορθή η υπεραισιόδοξη πρόβλεψη του υπουργού.

Στο μεταξύ όμως ήρθε η έκθεση του ΟΟΣΑ, που προβλέπει για την Ελλάδα ακόμη μεγαλύτερη ύφεση από όσο οι δικοί μου υπολογισμοί, συγκεκριμένα 35%. 

Ο ΟΟΣΑ κατατάσσει δυστυχώς την αντίστοιχη εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών, στην κατηγορία των ονείρων θερινής νυκτός. Πως εξηγείται αυτή εκτίμηση για 35% ύφεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα;