# #

22 Μαρ 2011

Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν από κουτσομπολιό...



Τσουνάμι αδιαφορίας προκάλεσε στη χώρα μας η δημοσίευση απόρρητων εγγράφων Αμερικανών διπλωματών που αφορούν Έλληνες πολιτικούς. Τα έγγραφα δημοσιεύτηκαν στην «Καθημερινή», με προσφορά το επικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Οι μπαλάντες του Wikileaks».



Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιώργος Παπανδρέου πάντα δυσκολευόταν να βρει ισορροπίες μεταξύ των διάφορων συμμοριών του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας για το αν θα τα καταφέρει, αφού αυτές οι συμμορίες πάντα ενώνονται, όταν πρόκειται να πάρουν την εξουσία και να κάνουν γιούργια στα δισεκατομμύρια.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος –όπως αναφέρεται στα τηλεγραφήματα- είναι ένας πολιτικός επηρεασμένος από τα διδάγματα του Γαλλικού Μαοϊκού κινήματος, αλλά, κυρίως, από την ελληνική κουζίνα...

Ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει στο τηλεγράφημα πως είναι απορίας άξιον ότι οι Έλληνες δεν έχουν πλακώσει τόσα χρόνια στα γιαούρτια τον κ. Πάγκαλο και πιστεύει πως αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Εδώ έχουμε μια μεγάλη επιτυχία της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφεται ως έξυπνος και δεινός ρήτορας που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς. Ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν έχει αντιληφθεί πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αντέχει συζητήσεις με κανέναν – θέλει να μιλάει μόνο αυτός και οι άλλοι να τον αποθεώνουν.
Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζεται ως ο Βούδας της ελληνικής πολιτικής και το σούργελο της διεθνούς πολιτικής.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, ο Καραμανλής είναι Βούδας επειδή κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του και σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του. Προφανώς, ούτε που του πέρασε από το μυαλό πως ο Καραμανλής δεν αποκαλύπτει τις σκέψεις του γιατί δεν σκέφτεται και πάρα πολύ – το μυαλό του είναι μόνο στο φαΐ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη περιγράφεται με τα καλύτερα λόγια στα τηλεγραφήματα –οι Αμερικανοί διπλωμάτες συμπαθούν τους βαθιά αντιπαθητικούς Έλληνες πολιτικούς- και ως η επικρατέστερη να διαδεχτεί τον Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό ήταν το σχέδιο –και την έσπρωξαν όσο μπορούσαν μεγαλοεκδότες και καναλάρχες-, αλλά από το πολύ σπρώξιμο την έστειλαν στο σπίτι της. Έτσι χάλασε και η επερχόμενη συμμαχία Παπανδρέου-Μπακογιάννη που θα έστελνε τη χώρα εντελώς στο διάολο.
Οι αναφορές των Αμερικανών διπλωματών στους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς είναι πιο πληκτικές και από τους ίδιους τους πολιτικούς.
Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να δημοσιευτούν τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών διπλωματών για τους Έλληνες μεγαλοεκδότες, τους καναλάρχες και τους μεγαλοεργολάβους. Αλλά αυτά μάλλον δεν θα τα δημοσίευε καμία ελληνική εφημερίδα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.