# #

25 Μαρ 2011

ΕΕ: Η ονομασία προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ


Την ανάγκη να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επισήμανε ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σ. Φούλε αναφέρει ότι αντικείμενο των συζητήσεων με τον Ν. Γκρούεφσκι ήταν η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και η πολιτική κατάσταση στη χώρα.

«Είναι σημαντικό, να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας. ..Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει η ενταξιακή διαδικασία της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Διεύρυνσης.

Εξάλλου, ο Επίτροπος Διεύρυνσης τονίζει ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες στο θέμα του πολιτικού διαλόγου, της δικαιοσύνης, της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της ελευθερίας της έκφρασης. Θέματα, τα οποία, όπως σημειώνει ο Επίτροπος, υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεση προόδου της χώρας για το 2010.

Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση της θεώρησης διαβατηρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Φούλε ζήτησε η ΠΓΔΜ να αναθεωρήσει τα μέτρα που λαμβάνει για να προλάβει την κατάχρηση του δικαιώματος απελευθέρωσης βίζας. «Οι χώρες που επωφελούνται από το καθεστώς απελευθέρωσης θεώρησης διαβατηρίων στην ΕΕ, πρέπει να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσουν ανούσιες αιτήσεις ασύλου», αναφέρει ο Επίτροπος Διεύρυνσης. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.