# #

10 Νοε 2011

Ποιο είναι το όνομα τού Θεού;


ΤετραγράμματονΤο όνομα τού Θεού, Εβραίων, χριστιανών και μουσουλμάνων, είναι ένα και το αυτό:

 Γιαχβέ (ελληνιστί: Ιεχωβάς).

Ειδικώς όμως οι ορθόδοξοι Έλληνες Ιουδαιοχριστιανοί, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα ως προς την αποδοχή του.

 Έτσι παρατηρείται π.χ. το τραγελαφικό φαινόμενο, να στιγματίζονται και να δαιμονοποιούνται οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά (κοινώς ιεχωβάδες), ως κάτι μιαρό και διαφορετικό από τούς υπόλοιπους χριστιανούς, ενώ στην πραγματικότητα δεν αποτελούν παρά ακόμα ένα δόγμα μέσα στα σπλάχνα τού εβραιογενούς Χριστιανισμού.

Οι ιεχωβάδες δεν πιστεύουν σε κάποιον διαφορετικό Θεό, από αυτόν τών απανταχού χριστιανών (επομένως και τών ορθόδοξων).
Ως βάση τής θρησκείας τους, έχουν κι αυτοί την Αγία Γραφή. Απλά λένε τα πράγματα με το όνομά τους κι εν προκειμένω τού Θεού που πιστεύουν όλοι οι χριστιανοί.
 Από κει και πέρα, οι διαφωνίες που έχουν με τα υπόλοιπα χριστιανικά δόγματα είναι κυρίως θέμα ερμηνείας τών «ιερών» γραφών και τών πρακτικών που ακολουθούνται
. Έτσι, π.χ. δεν αποδέχονται την Αγία Τριάδα και την ύπαρξη Κόλασης, απορρίπτουν τον νηπιοβαπτισμό, τον μοναχισμό, το προσκύνημα τών εικόνων, καθώς και την ανάμειξη τών χριστιανών σε πολιτικοστρατιωτικά ζητήματα (εξ ου και η άρνηση στράτευσης). Βεβαίως, όπως και για τούς υπόλοιπους χριστιανούς, έτσι και για τούς ιεχωβάδες ο Θεός τής Αγίας Γραφής, είναι ο «Θεός τής αγάπης»

Στις εβραϊκές γραφές, το όνομα τού Θεού, αναφέρεται με το Τετραγράμματον (יְהֹוָה‎ [ΓΧΒΧ]). Η ακριβής προφορά τού ονόματος, αποτελεί θέμα διενέξεων, καθώς η παλαιά εβραϊκή γραφή δεν είχε φωνήεντα. Έτσι οι επικρατέστερες μεταγραφές τού ονόματος που υπάρχουν σήμερα, είναι «Γιαχβέ» και «Γιεχοβά».
 Κάποιοι άλλοι όροι που χρησιμοποιούνται, δεν είναι το όνομα τού Θεού, αλλά προσδιορισμοί και παρωνύμια, όπως ο όρος «Αδωνάι» που στα εβραϊκά σημαίνει «Κύριος» (χρησιμοποιείται στην λατινική μετάφραση ως «Dominus») και «Ελοχίμ» που σημαίνει «Θεός». Στην αυθεντική μετάφραση τών Ο’ (Εβδομήκοντα), η απόδοση τού ονόματος στα ελληνικά έγινε με τον όρο «Ιεοά».

Αν ανατρέξει κάποιος σήμερα σε οποιαδήποτε ελληνική μετάφραση τής Αγίας Γραφής και ειδικά τής Παλαιάς Διαθήκης, θα διαπιστώσει ότι το όνομα τού Θεού δεν αναφέρεται πουθενά, παρ’ ότι στα πρωτότυπα εβραϊκά κείμενα, υπάρχουν σαφείς αναφορές. Στις ελληνικές μεταφράσεις, νεοελληνικές και αρχαΐζουσες, το όνομα «Γιαχβέ» έχει αντικατασταθεί και «εξομαλυνθεί» με τον όρο «Κύριος».
Διαβάζουμε λοιπόν στην μετάφραση τής Αποστολικής Διακονίας τής Ελλάδος:

«᾿Ελάλησε δὲ ὁ Θεὸς πρὸς Μωυσῆν καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν· ἐγὼ Κύριος· καὶ ὤφθην πρὸς ῾Αβραὰμ καὶ ᾿Ισαὰκ καὶ ᾿Ιακώβ, Θεὸς ὢν αὐτῶν, καὶ τὸ ὄνομά μου Κύριος οὐκ ἐδήλωσα αὐτοῖς» (Έξοδος, 6: 2-3).
Μετάφραση:
«Μίλησε ο Θεός στον Μωυσή και τού είπε: “Εγώ είμαι ο Κύριος· και εμφανίστηκα στον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, Θεός αυτών, αλλά το όνομά μου Κύριος δεν τούς το είπα”».


Ας δούμε όμως τώρα, και την μετάφραση τών ιεχωβάδων (μετάφραση Νέου Κόσμου), η οποία θεωρείται από τις πιο πιστές τών πρωτότυπων εβραϊκών κειμένων, χωρίς τις περιττές ελληνορθόδοξες ποιητικές εξομαλύνσεις:


«Και ο Θεός μίλησε στον Μωυσή και του είπε: “Εγώ είμαι ο Ιεχωβά. Και εμφανιζόμουν στον Αβραάμ, στον Ισαάκ και στον Ιακώβ ως Θεός Παντοδύναμος, αλλά ως προς το όνομά μου Ιεχωβά δεν έκανα τον εαυτό μου γνωστό σε αυτούς”».


Η μοναδική, ίσως, ελληνική μετάφραση που αναφέρει το όνομα τού Θεού, είναι αυτή τού λόγιου και κληρικού Νεόφυτου Βάμβα, η οποία πολεμήθηκε αγρίως από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ας δούμε λοιπόν πως μετάφρασε ο Βάμβας το συγκεκριμένο χωρίο:

«Ο Θεός ελάλησεν έτι προς τον Μωϋσήν και είπε προς αυτόν, Εγώ είμαι ο Κύριος· και εφάνην εις τον Αβραάμ, εις τον Ισαάκ και εις τον Ιακώβ, με το όνομα, Θεός Παντοκράτωρ· δεν εγνωρίσθην όμως εις αυτούς με το όνομά μου Ιεοβά».


Αλλά και στην αγγλική -και εγκεκριμένη- μετάφραση τού Κινγκ Τζέιμς (Authorized King James version – Pure Cambridge edition), η αναφορά στο όνομα τού Θεού είναι σαφής:
«And God spake unto Moses, and said unto him, I am the LORD: And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them».


http://www.pare-dose.net/?p=4374#ixzz1dFhAxAQi

16 σχόλια:

  1. Ακριβές το άρθρο. Μόνο που η αγγλική μετάφραση είναι γνωστή ως "Βασιλέως Ιακώβου" στα ελληνικά. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό οι ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας έμαθαν τον κόσμο να χρησιμοποιεί τον όρο "Ιεχωβάδες" ως βρισιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό το άρθρο μόνο που πρόκειται για τους Μαρτυρες του Ιεχωβά όχι Ιεχωβάδες. Όσο για την απήχηση που έχουν τέτοιες φωνές συνήθως είναι να χαρακτηριστούν οι εκδότες τους ως ένας από αυτούς. Και το σπουδαιότερο πως άραγε αισθάνεται η μεγαλύτερη προσωπικότητα του σύμπαντος όταν χρησιμοποιείται το όνομά που τον προσδιορίζει ως οντότητα και τον ξεχωρίζει από όλους τους ειδωλολατρικούς θεούς που λατρεύονταν ως κύριοι και θεοί αλλά είχαν και το προσωπικό τους όνομα και βλέπει να χρησιμοπιοιείται από μια ολόκληρη θρησκεία για να μην πω από ολόκληρο τον κόσμο ως βρισιά; Μήπως εξυπηρετεί αυτή η άρνηση ταυτοποίησης του αληθινού Θεού τα σχέδια του αντιδίκου του κάτω από την επιρροή του οποίου βρίσκεται όλος ο κόσμος σύμφωνα με 1η Ιωάννη 5:19; εξ ου και η εικόνα του κόσμου όπως την ζούμε σήμερα!!!!. Ο απόστολος Παύλος τον ονομάζει "θεό του κόσμου τούτου" Τυχαίο και το "αγιασθήτω το όνομά σου" το πρώτο που δίδαξε ο Ιησούς τους μαθητές του στην υποδειγματική προσευχή; Ευτυχώς για τον άνθρωπο και τον πλανήτη που ο Ιεχωβά σύντομα θα απαντήση σ' αυτή τη χιλιοειπωμένη προσευχή. Θα αγιάσει το όνομά του και θα έρθει τη βασιλεία του (τη δική του κυβέρνηση στα χέρια του βασιλιά Χριστού) για να γίνει το θέλημά του ως εν ουρανώ και επί της γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά θα ξυπνίσεις αν φυσικά μπορεί να ξυπνίσει ένας παρωπιδιασμένος εβραιολάτρης Αστραλός

      Διαγραφή
  3. XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΡΕΜΠΕΛΑ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΩΣ ΙΕΧΩΒΑ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα τελευταία εδάφια της Αγίας Γραφής (Αποκάλυψη 22:18,19) λέει: "Εγώ δίνω μαρτυρία σε όποιον ακούει τα λόγια της προφητείας αυτού του ρόλου: Αν κάποιος κάνει μια προσθήκη σε αυτά τα πράγματα, ο Θεός θα του προσθέσει τις πληγές που είναι γραμμένες σε αυτόν το ρόλο· και αν κάποιος αφαιρέσει οτιδήποτε από τα λόγια του ρόλου αυτής της προφητείας, ο Θεός θα αφαιρέσει τη μερίδα του από τα δέντρα της ζωής και από την άγια πόλη, πράγματα που είναι γραμμένα σε αυτόν το ρόλο."

    Όλοι αυτοί οι οποίοι αλλοίωσαν εν γνώση τους τα περιεχόμενα των γραφών είτε προσθέτοντας είτε αφαιρώντας (πχ αυτοί που αφαίρεσαν το όνομα του Θεού) θα δώσουν λογαριασμό για τις πράξεις τους. Ο θεός μας γνωστοποίησε το όνομά Του και τη σημασία του θεϊκού ονόματος για κάποιο λόγο. Ο μόνος λαός που φέρει αυτό το όνομα πάνω του και προσπαθεί να το καθαρίσει απ όλη την συκοφαντία που δέχεται σήμερα, θα χαιρόταν να απαντήσει στα ερωτήματά σας μέσα από την Αγία Γραφή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους το ζητήσετε την επόμενη φορά που θα σας επισκεφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ι και τωρα μπορείτε να πάτε στο www.jw.org Στο επάνω μέρος δεξια μπορείτε ν αλλάξετε την γλώσσα απο Αγγλικα σ Ελληνικα

      Διαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ;
    ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑ ΕΒΡΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
    ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ [ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ] ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΦΚΙΑΧΝΟΥΝ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΝΕΥ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΖΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ?
      Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΒΡΑΊΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΔΗΛΑΔΉ ΑΛΛΗ Η ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΓΡΆΦΤΗΚΕ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΆ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΏΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ?

      Διαγραφή
  6. Εαν ειναι θεος με τις ιδιοτητες που του αποδιδουν οι σχιζοφρενεις εβραιοχριστιανοΤαλιμπαν, γιατι περιμενει 2000 χρονια να αγιασθητω το ονομα του"????? δεν μπορει η δε προλαβαινει???
    ποσο ακομη θα περιμενουν το βοδια του..εεεε!! συγγνωμη τα πιστα του προβατα[αμνοι στα γραπτα τους]??
    ολο ΘΑ και θα και θα....και ολο περιμενουν, και να τωρα ερχεται, και δωστου το 2000 και αντε το 2012 και περιμενουν τα ζαβα.
    Εν τω μεταξυ με χουντες [ελλας ελληνων χριστιανων] με ματ, με παρακρατος, με σουλτανικα κωλοχαρτα δολοφονουν εθνη και ανημπορους ανθρωπους.
    Εαν μπορουσε να ερθη ο γιαχωβας θα ειχε ερθη, αλλα μονο και μονο για να κλασει τους ορχεις σε βουδιστες, δρυιδες, ολυμπιους, και αλλων θρησκειων τους πιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχες διαβάσει έστω και λίγο τη Βίβλο θα ήξερες ήδη την απάντηση στο , επιεικώς γελοίο, ερώτημά σου. Προφανώς όμως, είσαι από τους είρωνες ξερόλες που δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο και αραδιάζουν φιλοσοφίες του καφενείου...

      Στη Βίβλο, ήδη από πολύ νωρίς, αναφέρεται πώς μέχρι να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να επέμβει ο Θεός στην ανθρώπινη διακυβέρνηση θα περνούσε ενα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ διάστημα. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Αυτό έχει να κάνει με αυτό που στη Νομική λέγεται ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Με λίγα λόγια, άφησε επαρκή χρόνο για να αποδειχτεί πώς:
      1. Οι άνθρωποι ΔΕΝ μπορούν να αυτοκυβερνηθούν επιτυχώς,
      2. Θα υπήρχαν άνθρωποι που σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Σατανά, θα παρέμεναν πιστοί στον Θεό, ακόμη και όταν αυτό δεν ήταν εύκολο,
      3. Η ορθότερη και καλύτερη διακυβέρνηση προέρχεται από τον Θεό.

      Από τη στιγμή που ο Θεός θα βάλει τα πράματα στη θέση τους, λόγω του ότι αυτά τα πράγματα θα έχουν αποδειχτεί πανηγυρικά, παρουσία δισεκατομμυρίων παρατηρητών, ανθρώπων και αγγέλων, στο μέλλον όποιος θα προσπαθήσει να κάνει ¨πραξικόπημα¨ και να σφετεριστεί το θεικό δικαίωμα για κυριαρχία, ότι έκανε ο Σατανάς δηλαδή, θα καταστρέφεται επιτόπου για ευνόητους λόγους.

      Το αν ΕΣΥ δεν έχεις ιδέα και δεν αφιέρωσες το χρόνο να ενημερωθείς δεν αλλάζει την αληθινότητα της κατάστασης, ούτε αλλάζει κάτι στο παγκόσμιο σκηνικό. Όχι τον Θεό, αλλά ούτε και τον Πάγκαλο, που λέει ο λόγος, δεν επηρεάζει η άποψή σου για αυτόν. Οπότε, το πιο έξυπνο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να αφήσεις την ειρωνεία και τη μαγκιά του ξερόλα και να κάτσεις να ενημερωθείς σωστά, γιατί τα γεγονότα τρέχουν και δεν περιμένουν εσένα.

      Καλημέρα,

      Διαγραφή
    2. Στώμεν καλώς!αλλά οι παρωπίδες είναι καλά δεμένες και η πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί γιατί οι Έλληνες είναι πλασμένοι για σκλάβοι και το διατυμπανίζουν με υπερηφάνεια Ρωμιοί Ραγιάδες Χριστιανοί Ιεχωβάδες και μόνον Έλληνες δεν είστε Ένας Αστραλός

      Διαγραφή
  7. Το αν πρέπει να έχει όνομα ο θεός του σύμπαντος και συγγραφέας της αγίας γραφής, πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος έτσι δεν είναι? και το έχει ήδη αποφασίσει γιαυτό και το έχει βάλει πάνω από 7000 φορές μέσα σε όλη την αγία γραφή στο πρωτότυπο κείμενο. Κάποιος που ψάχνει ειλικρινά μπορεί να το βρεί(μπορείς τώρα πια να το βρεις και μέσω ίντερνετ στα ψηφιοποιημένα κείμενα του Ησαϊα (Νεκράς θαλλάσης) που τα έχει φωτογραφήσει η google. χρονολ. 1500πχ είναι εύκολο)

    Το οτι κάποιοι προσπαθούν να αφαιρέσουν εδώ και τόσα χρόνια το όνομα που αναφερόταν περισσότερο απο κάθε άλλο όνομα δεν σας λέει κάτι???Εμένα κάποιος ο οποίος μου κρύβει το όνομα κάποιου άλλου μου δείχνει οτι θέλει να με απομακρύνει απο αυτόν..Γενικά ο κλήρος-παπάδες κτλ μάλλον αυτό κάνουν...

    Ο ιδρυτής της χριστιανοσύνης ο Ιησούς Χριστός αναφέρθηκε πάρα πολλές φορές στις εβραϊκές γραφές άλλωστε εάν δεν το γνωρίζεις αγαπητέ φίλε "ARXAIOLINISTH ΧΛΕΥΑΣΤΗ" ο ερχομός του Ιησού εκπλήρωσε πάρα πολλές προφητείες που είναι καταγραμμένες στις εβραϊκές γραφές. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ!!!! HELLOO!!! έλεος πια !!

    Μην σου διαφεύγει οτι σε κάθε καταστροφή που είχε φέρει ο Αληθινός θεός και που είναι καταγραμμένη στην Γραφή (Κατακλυσμός-Σόδομα κτλ) υπήρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΧΛΕΥΑΣΤΕΣ που κορόϊδευαν τον θεό και τους ακολούθους του, οπότε αυτό που κάνεις είναι τετριμμένο και μικροπρεπές και καθόλου προτότυπο εάν τέτοιος προσπαθείς να είσαι με τις δήθεν προοδευτικές και σύγχρονες ιδέες. Σου προτείνω να ελέγχεις καλά πρώτα τα δεδομένα και μετά να κατηγορείς. Οι μάρτυρες έχουν "ακριβή γνώση" της Γραφής.. στη θέση σου θα σεβόμουν περισσότερο την άποψη τους.

    Ο θεός υπάρχει - έχει σκοπό για την γή που δεν τον έχει αλλάξει - στο βιβλίο του τον αναφέρει στα πρώτα κιόλας φύλλα - δεν αναγκάζει κανέναν να τον αγαπήσει-
    είναι εύκολο να γκρεμίζει και να μηδενίζει κάποιος. το δύσκολο είναι να ψάξει-να βεβαιωθεί και να χτίσει την πίστη του σε γερά θεμέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά όλοι Ιεχωβάδες είναι εδώ μέσα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεός είναι ένα νόημα που οι πονηροί το χρησιμοποιούν για να αποποιήσουν τις αντικοινωνικές τους ενέργειες και να τις αποδώσουν ως "θέλημα μιας έννοιας" πέραν της κοινωνίας.

    Οι λοιποί που το χρησιμοποιούν ως "ελπιδοφόρο νόημα" στη πραγματικότητα το χρησιμοποιούν ως κάλυμα για την απροθυμία και τη φοβία τους να αναπτύξουν κονωνική πρωτοβουλία.

    Και όπως έδειξε μια τελευταία μελέτη ανάμεσα σε θρησκευτικούς λειτουργούς, αυτοί που προσπαθούν να παρουσιάσουν έργο στο όνομα των θρησκειών, είναι οι άθεοι θρησκευτικοί ηγέτες, που με την κατανόηση ότι δεν υπάρχει θεός να κάνει κοινωνικό έργο, και βλέποντας με ανθρωπιστικό βλέμμα τους συνανθρώπους τους να υποφέρουν, κάνουν αυτό που θα "έπρεπε" να κάνει ο "θεός" τους.

    Μέγιστο παράδειγμα η Μητέρα Τερέζα, όπως και καταγράφεται από τα ίδια συγγράμματά της.

    Για περισσότερες πληροφορίες αναζητείστε το Clergy Project.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο ανθρωπος μπορει να ζησει χωρις δεισιδαιμονιες θεους δαιμονες και μαλακιες αποριψτε το σκοταδισμο των θρησκειων και διαβαστε τους αρχαιους φιλοσοφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ειλικρινείς και χωρίς παρωπίδες άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια στη ζωή τους, οδηγούνται από μόνοι τους κοντά στην αληθινό Θεό. Τους ελκύει ο ίδιος. Αν θέλετε να έχετε παρωπίδες και να αρκείστε στη θρησκεία που σας " κληρονόμησαν " οι γονείς σας χωρίς να αμφισβητήσετε τα όσα σας έχουν πει δικαίωμά σας. Δεν έχετε συναίσθηση της πνευματικής σας ανάγκης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη για όλη την ανθρωπότητα σήμερα. Η πνευματικότητα.

    Γνωρίζετε ότι στα αιώνια ερωτήματα : Γιατί βρίσκομαι εδώ; Τί συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; υπάρχουν απαντήσεις;
    Ποιός μπορεί να μας δώσει αυτές τις απαντήσεις. Μόνο ο κατασκευαστής μας.

    Και έχει τις απαντήσεις έτοιμες στην Αγία Γραφή. Τι κάνουν οι ιερείς για να δώσουν αυτές τις πληροφορίες στον κόσμο; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Μόνο αυτό δεν κάνουν.

    Αντίθετα προσπαθούν να τον έχουν στο σκοτάδι και να τον " αρμέγουν " με διάφορες παραδόσεις, γιορτές, γάμους, θανάτους, μνημόσυνα κλπ. και σπέρνουν το μίσος εναντίον αυτών που υπακούοντας στη εντολή του Ιησού Χριστού " πηγαίνετε και κάντε μαθητές " ( Ματθ. 28:19,20 ) σας χτυπούν την πόρτα σας για να σας μιλήσουν για τη μόνη λύση στα ανθρώπινα προβλήματα ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Ακούστε αυτούς που σας δείχνουν τι ετοιμάζει ο Θεός για όλη την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας. Ρωτήστε τους να σας δείξουν μέσα από την Αγία Γραφή τα όσα λένε για να πειστείτε. Υπάρχουν αιώνιες ευλογίες σ' αυτούς που θα το κάνουν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.