26 Μαρ 2011

Αρχίζουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα για ραδιενέργεια από την Ιαπωνία...??? γιατι αραγε??? Προφανως...υπαρχει λογος!Δειγματοληπτικές μετρήσεις για τυχόν εντοπισμό ραδιενέργειας από την Ιαπωνία, σε παραγόμενα προιόντα, ξεκινούν από αύριο ο Δημόκριτος και η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκινούν από τη Λαμία και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Καθησυχαστικοί (?)ήταν... σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Χρήστος Χουσιάδης, που ενημέρωσαν την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής για το θέμα.

Σύμφωνα με όσα είπαν, από το πρωί της Πέμπτης το ραδιενεργό νέφος θα βρίσκεται πάνω από την Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο, ακόμη και αν κινηθεί νοτιότερα, δηλαδή προς την Ελλάδα, θα είναι ενδεχομένως μη ανιχνεύσιμο, καθώς θα είναι εξασθενημένο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν σε λειτουργία δυο δίκτυα μέτρησης, τόσο στα όρια των συνόρων, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, που ανιχνεύουν τις τυχόν ποσότητες ραδιενέργειας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χώρα μας επιχειρησιακά είναι έτοιμη για τυχόν πυρηνική απειλή, στο πλαίσιο του σχεδίου Ξενοκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.