25 Μαρ 2011

1821, συναίνεση και ξερό ψωμί...thumb
Από το Μαρικάκι
Πάει, ξεφτιλίστηκε και το 1821. Στρατεύτηκε από τον πρωθυπουργό στην «επανάσταση του αυτο(α)νόητου». Τι λέει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για μια χώρα την  οποία ο ίδιος ο οδήγησε σε χειροπόδαρα δεσμά και την παρέδωσε σε αλλότρια συμφέροντα, οδηγώντας την ως οικονομία και ως κοινωνία, σε οριακό σημείο επιβίωσης; «Συναίνεση» στα μνημόνια και ξερό ψωμί. Ιδού:
«Σήμερα γιορτάζουμε την Παλιγγενεσία του Έθνους, τη μέρα που η Ελλάδα, ξεκίνησε τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας της απέναντι στον κατακτητή. Γιορτάζουμε πάνω απ’ όλα τη θέληση ενός λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία, την ίδια του την υπόσταση».
«(...)Λίγα μόλις χρόνια πριν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, το εγχείρημα της απελευθέρωσης φάνταζε ακατόρθωτο. Ακόμα και όταν η Επανάσταση ξεκίνησε, τα εμπόδια ήταν πολλά και οι δυσκολίες έμοιαζαν πολλές φορές ανυπέρβλητες.

Οι συμπατριώτες μας έπρεπε να σταθούν πάνω από τις όποιες διαφορές και διαφωνίες τους, να συστρατευθούν στον κοινό σκοπό, στο κοινό όραμα για την ανεξαρτησία της..
Πατρίδας και τη σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους. Και τα κατάφεραν». Για ποια ανεξαρτησία μιλάει όταν ο ίδιος δηλώνει ότι με αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να καταρρεύσουν τράπεζες!
«190 χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά: Αποτελεί μία σταθερή δημοκρατία, ένα φάρο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας. Συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης και όλων των σημαντικών διεθνών οργανισμών. Κατέκτησε μετά από αγώνες τη δημοκρατία και την κατοχύρωση των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων». Ό,τι σάρωσε δηλαδή ο ίδιος μέσα σε 17 μήνες «διακυβέρνησης». Άκου φάρος ειρήνης!

«Σήμερα καλούμαστε, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, να δώσουμε άλλη μία μεγάλη μάχη. Αυτή τη φορά με άλλα όπλα, τη βούληση και την απόφασή μας για ανατροπές απέναντι σε χρόνια προβλήματα και σαθρές νοοτροπίες, που μας οδήγησαν στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρεθήκαμε καθώς μας άφησαν ακάλυπτους στους άγριους ανέμους της διεθνούς οικονομίας». Από τον ξεσηκωμό για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση στην «παλιγγενεσία» των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών! Οι ... νοοτροπίες μας άφησαν ακάλυπτους στους άγριους ανέμους της διεθνούς οικονομίας!

«Καλούμαστε και πάλι, όλοι μαζί, να δουλέψουμε με αποφασιστικότητα για την αναγέννηση της χώρας μας. Να συμπορευτούμε ενωμένοι για να σταθεί και πάλι η Ελλάδα μας στα πόδια της, απαλλαγμένη από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις, αλλά και από τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα, ώστε για τις επόμενες γενιές να αποτελούν οριστικά παρελθόν». Γιατί ο δρόμος προς την απαλλαγή από δάνειες δυνάμεις προϋποθέτει μάλλον αιώνιο έλεγχο και ξεζούμισμα από τις αγορές και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.
Και συνεχίζει το μήνυμα:

« Αυτά που πετύχαμε μέχρι σήμερα - παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες και τις όποιες προβλέψεις - αποδεικνύουν ότι, μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Η ιστορία μας μέχρι τώρα μας απέδειξε πως μπροστά στις μεγάλες δοκιμασίες, πάντα κάνουμε συλλογικά την αναγκαία υπέρβαση».

«Είμαι βέβαιος, ότι και αυτή η περίοδος θα καταγραφεί ως μια στιγμή μεγάλης συλλογικής προσπάθειας και μεγάλων αλλαγών για μια καλύτερη Ελλάδα. Είμαι βέβαιος, ότι όπως και πριν από 190 χρόνια, θα σταθούμε και πάλι αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας, ενωμένοι στις δυσκολίες και με θάρρος μπροστά στις προκλήσεις που μας περιμένουν.

» Όπως και τότε, έτσι και τώρα, είναι στο χέρι μας.Όπως και τότε, έτσι και τώρα, θα τα καταφέρουμε, για να αισθανθούμε και πάλι περήφανοι ως Έλληνες - όχι μόνο για τη χώρα που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του ‘21 αλλά και για την νέα Ελλάδα, που μαζί έχουμε ήδη ξεκινήσει να οικοδομούμε».
Σε πιάνει μια ανατριχίλα.....
ΥΓ: η απεικόνιση του πρωτεργάτη της επαναστάσεως για τη νέα Ελλάδα... από το http://antistachef.wordpress.com/page/3/

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.