# #

24 Μαρ 2011

Κυβερνητική κρίση στην Πορτογαλία – Παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες



ImageΣε κυβερνητική κρίση εισέρχεται η Πορτογαλία μετά τη παραίτηση που υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σόκρατες παραμονή της κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης.
Νωρίτερα, το πορτογαλικό κοινοβούλιο είχε καταψηφίσει το σχέδιο λιτότητας που παρουσίασε η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας.Τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, από την Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, ψήφισαν ομόφωνα την απόρριψη του τετάρτου σχεδίου λιτότητας που ...
παρουσιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και προέβλεπε τη μείωση από 4,6% σε 3% του δημόσιου ελλείμματος για να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας σε εξωτερική οικονομική βοήθεια.
Μετά το τέλος της πεντάωρης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πέδρο Σίλβα Περέιρα κατήγγειλε την «ανευθυνότητα» μιας «αρνητικής συμμαχίας» η οποία απέρριψε «ένα σημαντικότατο εργαλείο δράσης της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό είχε λάβει την έγκριση και την ψήφο των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων εταίρων της Πορτογαλίας».
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.