# #

24 Μαρ 2011

Στα 485 εκ. ευρώ τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2010...Διαβαστε, ομως, πρωτα το προηγουμενο θεμα...





Στα 485 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2010, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Μετά τις έκτακες φορολογικές υποχρεώσεις τα κέρδη του ομίλου για το περασμένο έτος διαμορφώθηκαν στα 406 εκατ. ευρώ, ενώ το δ΄ τρίμηνο του 2010 τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 147 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους έφτασαν στα ...
4,15 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5% σε σχέση με το 2009.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Βασίλης Ράπανος, «η Ελλάδα εφαρμόζει με επιτυχία ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής, που έχει ήδη μειώσει εντυπωσιακά το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και έχει εφαρμόσει σε μικρό χρονικό διάστημα εκτεταμένες διαρθρωτικές αλλαγές σε κρίσιμους τομείς όπως στο ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και το σύστημα υγείας μεταξύ άλλων. Το 2011 θα είναι χρονιά ορόσημο με στόχο περαιτέρω βαθιές τομές στην οικονομία, παρότι η χώρα θα βιώνει τρίτη συνεχή χρονιά ύφεσης».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι «Η διασπορά των δραστηριοτήτων μας συντέλεσε καταλυτικά στην διατήρηση της κερδοφορίας. Το 2010 επιπλέον σηματοδοτεί μία σειρά από πρωτοβουλίες που προληπτικά έλαβε ο Όμιλος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς. Αυτές οι πρωτοβουλίες παράλληλα αντικατοπτρίζουν το συστημικά σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο».
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.