# #

16 Ιουλ 2015

Η τραπεζική μαφία απειλεί την Γερμανική ηγεσία η οποία με τη σειρά της απειλεί την Ελληνική ηγεσία!

Μια εναλλακτική "θεωρία συνωμοσίας" στην υπόθεση "Ελληνική κρίση"



Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η Γερμανική υπερ-τράπεζα Deutsche Bank, είναι εκτεθειμένη σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα, γνωστά ως «παράγωγα», ύψους 67 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση την έκθεση της Αμερικανικής επιτροπής για την οικονομική κρίση, η συγκεκριμένη τράπεζα είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία των καταστροφικών χρηματοπιστωτικών «προϊόντων» CDOs, την περίοδο 2004-2007, τα οποία συνεισέφεραν σημαντικά στην δημιουργία της στεγαστικής φούσκας στις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι συνέβαλε καθοριστικά στο ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Φυσικά, είναι ήδη γνωστό ότι η έκθεση των Γαλλο-Γερμανικών τραπεζών (δηλαδή κυρίως της BNP Paribas και της Deutsche Bank), σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν μεγάλη και έτσι όταν ξέσπασε η κρίση, τα βάρη του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας μετακινήθηκαν στους Ευρωπαίους φορολογουμένους, προκειμένου να διασωθούν αυτές οι υπερ-τράπεζες.

Όμως, αν τελικά η επιτροπή αλήθειας χρέους που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα καταφέρει να αποδείξει την απάτη αυτή της μετακίνησης των βαρών στις πλάτες των φορολογουμένων, τότε ίσως με βάση το διεθνές δίκαιο, η διαγραφή του επονείδιστου χρέους θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπερ-τράπεζες αυτές, οι οποίες ίσως κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα με πολύ βαριά πρόστιμα.

Έτσι, με βάση ένα ακραίο, ομολογουμένως, σενάριο, η Too Big To Fail τράπεζα Deutsche Bank, απειλεί να τινάξει την ευρωζώνη στον αέρα και πιέζει την Γερμανική ηγεσία να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα, ώστε να μην μπορέσει σε συνθήκες σταθερότητας να προχωρήσει την υπόθεση του χρέους, ανεξάρτητα από την όποια συμφωνία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αποκαλύπτονταν μια αδιανόητη αλληλουχία εκβιασμών, μέσα σε μια "θαυμαστή" νομισματική ένωση: η τραπεζική μαφία απειλεί την Γερμανική ηγεσία η οποία με τη σειρά της απειλεί την Ελληνική ηγεσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.