# #

15 Ιουλ 2015

Εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει επιπλέον ετησίως 2,4 δισ

   3,5 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ






Με διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον - άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως !

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει επιπλέον ετησίως 2,4 δισ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις κύριες συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως που θα κατευθυνθούν στην αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ !
Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία.
Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ..
έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και βουλευτές άλλων τάσεων ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μηνψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.
Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.
Η κυβέρνηση αντί επί έξι μήνες να χάνει χρόνο, να πνίγει την οικονομία και να στραγγαλίζει τα αποθέματα της χώρας, προκειμένου να αποπληρώνει τους πιστωτές όφειλε, χωρίς αυταπάτες, να ακολουθήσει τις εισηγήσεις στελεχών από την Αριστερή Πλατφόρμα και γρήγορα, από την πρώτη στιγμή να θέσει το δίλημμα αξιοπρεπής συμφωνία ή έξοδος από την ευρωζώνη. Και να το θέσει τότε που είχε μια σχετική άνεση και αποθέματα για να διαχειριστεί με δικά της μέσα την έξοδο. Όμως η κυρίαρχη κυβερνητική πτέρυγα ήταν μανιωδώς προσκολημμένη στο ευρώ και επομένως σε μια λογική αιχμαλωσίας που οδηγούσε σε νέα μνημόνια.
Και τώρα, όμως, η Ελλάδα, θα μπορούσε, παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα - γέφυρα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, για την εφαρμογή, με ικανή ρευστότητα, ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του πολυνομοσχεδίου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
*Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.