# #

18 Ιουλ 2015

Βαρουφάκης: Το πρόγραμμα θα αποτύχει


Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν, δηλώνει σε συνέντευξή του στο BBC Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα «θα είναι στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ». «Το πρόγραμμα θα αποτύχει, ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάβει την εφαρμογή του. Έχει ήδη αποτύχει», τονίζει.

Σχετικά με τον Αλέξης Τσίπρα, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει τη συμφωνία. «Μας δόθηκε η εξής επιλογή: εκτέλεση ή συνθηκολόγηση. Και εκείνος αποφάσισε ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική», αναφέρει.
 
Παράλληλα, Τους λόγους που τον οδήγησαν να καταψηφίσει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξηγεί με.. άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο τέως υπουργός Οικονομικών:
 
«Στην πολιτική αποφάσισα να εισέλθω για έναν λόγο: για να σταθώ δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στον αγώνα εναντίον της χρεοδουλοπαροικίας. Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε επιστρατεύοντάς με για έναν λόγο: μια πολύ συγκεκριμένη θεώρηση περί της κρίσης που βασίζεται στην απόρριψη του δόγματος Παπακωνσταντίνου, ότι δηλαδή μεταξύ της άτακτης χρεοκοπίας και του τοξικού δανεισμού, ο τοξικός δανεισμός είναι πάντα προτιμότερος.
 
«Πρόκειται για δόγμα που απέρριπτα ως πάγια απειλή που στόχο είχε την επιβολή, διά του πανικού, πολιτικών οι οποίες εγγυώνται τη μόνιμη χρεοκοπία και, εν τέλει, τη χρεοδουλοπαροικία. Την Τετάρτη το βράδυ, στη Βουλή, κλήθηκα να επιλέξω μεταξύ του (α) να ενστερνιστώ το εν λόγω δόγμα, υπερψηφίζοντας την κύρωση του κειμένου που πραξικοπηματικά και με απερίγραπτη βαναυσότητα επέβαλαν στον Αλέξη Τσίπρα οι «εταίροι» στο Euro Summit και (β) να πω «όχι» στον πρωθυπουργό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.