# #

13 Ιουλ 2015

Λέτε να ναι έτσι?

Στο τέλος θα γελάσει η Ελλάδα …

Χθες τελείωσε η Γερμανία κι επίσημα.
Έρχεται κατάρρευση και ήθελαν να την φορτώσουν στην Ελλάδα.
Ο Τσιπρας μόνο προδότης δεν είναι.
Ο Βαρουφακης αν είναι απεσταλμένος θα φάει το ξύλο μόλις έρθει η ώρα του…

Εσκεμμένα δεν τον άφησε να υπογράψει την περασμένη Τρίτη.
Ο ένας άξονας είναι ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα , κι άλλος η Ε.Ε.
Αν πήγαινε σε ρήξη χθες θα ξεκίναγε παγκόσμιος πόλεμος και η ΕΛΛΑΔΑ θα ήταν το μαύρο πρόβατο, θα μας φόρτωναν τα πάντα.

Το θέμα δεν είναι ο Τσιπρας να κερδίζει όλες τις μάχες αλλά τον πόλεμο.
Ο πόλεμος έχει σημασία.
Ακόμα καλύτερα αν κερδίσεις χωρίς να εμπλακείς κιόλας.
Άστους θα σφαχτούν μόνοι τους.
ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα, αυτοί εκτίμησαν ότι πας σε συμφωνία και όχι σε ρήξη, άρα δεν επιλέγεις να είσαι το μαύρο πρόβατο που θα προκαλέσεις τον πόλεμο με το grexit που θέλει και επιδιώκει η Γερμανία για να στα φορτώσει .
Γιατί να στα φορτώσει;
Θα δανειστώ μερικές σειρές απο το άρθρο που θα βάλω το λινκ παρακάτω για να το διαβάσετε όλοι.
«Ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε και η γερμανική ηγεσία της Ευρωζώνης έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν και να διατηρούν μία αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Όμως η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους που ανέρχεται σε 317 δισεκατομμύρια ευρώ δεν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Το ελληνικό χρέος είναι αμελητέας σημασίας, σε σύγκριση με το χρηματοπιστωτικό δυναμίτη των γερμανικών (και άλλων) τραπεζών, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δίνει καθημερινά περισσότερα σημάδια ανάφλεξης.
Μόνο η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, βρίσκεται σημαντικά εκτεθειμένη, κατέχοντας αμφιβόλου αξίας χρηματοπιστωτικά προϊόντα, γνωστά ως «παράγωγα», ύψους 67 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ποσό παρόμοιο με το ΑΕΠ όλης της υφηλίου και 20 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Γερμανίας. Οποιαδήποτε σύγκριση με την κατάσταση της τράπεζας Lehman Brothers το 2008 δεν θα ήταν καθόλου άστοχη. Απλώς όταν χρεοκόπησε η Lehman Brothers είχε στη διάθεσή της παράγωγα αξίας μόνο 31.5 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η κρίση του 2008 επιβεβαίωσε τον συνοπτικό ορισμό των παραγώγων που είχε προτείνει ο Αμερικανός μεγιστάνας Warren Buffet: «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».»
και κλείνει …
«Μάλλον γνωρίζουν πολύ περισσότερα οι Έλληνες διαπραγματευτές από όσα τους πιστώνουν οι συνομιλητές τους και οι «θεσμοί». Οι οποίοι χρησιμοποιούν μία Οργουελιανή τακτική για να παρουσιάσουν ως «απειρία» την εμπεριστατωμένη άρνηση της ελληνικής πλευράς να προσαρμοστεί μέσα σε ένα σαθρό χρηματοπιστωτικό πλαίσιο.»
Υπομονή λοιπόν … να δούμε τους νικητές, με την Ελλάδα σε ρόλο Ελβετίας μετά.
το άρθρο περί Γερμανίας θα το βρείτε εδώ http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/aytos-einai-o-pragmatikos-logos-tis-adiallaksias-soimple
Terzis Nicos https://www.facebook.com/nicos.terzis.3/posts/845341608895309

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.