# #

15 Ιουλ 2015

Δεν έριξαν τίποτα στο νερό του Αλέξη

Είναι η Δημοκρατία, ηλίθιε, στα χέρια οικονομικών δολοφόνων

tsipras-merkel-olant-tousk-tetramerisΟ Τσίπρας από εκεί που ήταν η κάθε λέξη του Συντάγματος, μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων και είκοσι ώρες τελικών εκβιασμών, γονάτισε εμπρός στα πόδια των εκβιαστών. 
Η Ζωή, που όλως τυχαίως ενοχλούσε την τρόικα εσωτερικού εδώ και πέντε μήνες και μόνο που ανάσαινε, αναμένεται να αποκεφαλιστεί από το προεδρείο της Βουλής για να περάσει η συμφωνία των εκβιαστών. 
Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, κανάλια και εφημερίδες, ενώ εδώ και μήνες πολεμούσαν την κυβέρνηση της Αριστεράς, σήμερα προσκυνάνε τον Αλέξη και τους..
σώφρονες Συριζαίους. Το «Όχι» του λαού στις προτάσεις της τρόικα κατά 60%, σήμερα γίνεται «Ναι» κατά 100%.
Δεν έριξαν τίποτα στο νερό του Αλέξη, δεν έφτασε η υπομονή της τρόικας εσωτερικού στο απροχώρητο με τη Ζωή, δεν αγάπησαν ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ οι ξοφλημένοι νταβαντζήδες της πολιτικής και των μίντια, δεν παραχαράχτηκε απλώς η ετυμηγορία του λαού.
Το πραξικόπημα που κατήγγειλε ολόκληρος ο πλανήτης τα ξημερώματα του Σαββάτου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Seriously, this is still a coup!
Ο Αλέξης Τσίπρας υποχώρησε άτακτα επειδή είδε το αληθινό πρόσωπο του τέρατος και φοβήθηκε πως θα καταπιεί τα πάντα, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου θα αποπεμφθεί επειδή υψώνει συνταγματικά τείχη στον εκβιασμό, η σαπίλα της Μεταπολίτευσης βλέπει πως ήρθε η ώρα που προετοιμαζόταν εδώ και ένα πεντάμηνο για την κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας.
Αλλά το δημοψήφισμα μας κρατάει ζωντανούς. Γιατί ότι κι αν γίνει, είναι κομμάτι δικό μας.
Έστω κι αργά, ξεστραβωθείτε! Εδώ μέσα είναι όλα. Όχι συνωμοσίες. Γι’ αυτό, μπορούμε να ευχαριστούμε την δημόσια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που συμβαίνει στη χωρά μας δεν είναι πρωτόγνωρο. Έχει συμβεί σε πολλές χώρες της λατινικής Αμερικής και άλλες στον κόσμο. Μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις τους έβαζαν να φαγωθούν μεταξύ τους
Εδώ έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αλλιώς. Μπορούμε να το διαδηλώσουμε σε όλο τον κόσμο, την ώρα που όλα τα μάτια και τα αυτιά είναι στην Ελλάδα.
Μη γελιέστε, γι’ αυτό είναι εδώ εκατοντάδες κανάλια από όλον τον πλανήτη. Ποιος πιστεύει πως θα δεχτούμε αδιαμαρτύρητα αυτή τη σκλαβιά; Μόνο κάτι ανθρωπάκια που πιστεύουν πως με τα επιχειρήματα των κεφαλαιοκρατών θα κάνουμε πίσω.
Τα προγράμματα, από την είσοδο του ΔΝΤ μέχρι σήμερα, είναι τρία. Αλλά δεν είναι απλά τρία συνεχόμενα προγράμματα.
Είναι η πρόοδος της οικονομικής κατοχής. Το ένα είναι εξέλιξη του αλλού.
Η Ευρώπη μαζί με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ μπαίνει στη χωρά το 2010 και υποθηκεύει όσα μπορεί,  το 2012 βάζει για τα καλά χέρι στην κρατική περιουσία και την περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών, και τώρα ετοιμάζεται να πάρει και τα ρέστα. Και είναι πολλά.
Οι Ευρωπαίοι σε συνεργασία με τους έμπειρους οικονομικούς δολοφόνους σώζουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, και φροντίζει να πατήσει το σκουλήκι κάτω μέχρι να γονατίσει.
Το ΔΝΤ τους εγγυάται ακριβώς πως η Ευρώπη δεν θα είναι Ευρώπη.
Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πια η ιδία. Και δυστυχώς, όσοι μένουν να πιστεύουν σε εκείνα τα μοιραία οράματα περί ενώσεως των λαών, αλληλεγγύης και τα σχετικά, σύντομα θα καταλάβουν κι αυτοί.
Γιατί όπως το ΔΝΤ δηλώνει «Διεθνές» και δίνει την ψευδαίσθηση του δημοσίου αλλά δεν είναι. Όπως η Παγκοσμία Τράπεζα είναι ακόμα μια επωνυμία και όχι ότι θα πρέσβευε το «Παγκόσμια», έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πάρα μια εισπρακτική τράπεζα με φθηνά επιτόκια με έδρα την Ευρώπη.
Ακριβώς για να μπορούν να υποτάσσονται οι χώρες της Ευρώπης, πολιτισμένα και με το νόμο της Δύσης. Τίποτε άλλο δεν έχει απομείνει από αυτήν.
Δεν ξέρω ποτέ θα το καταλάβουν οι υπόλοιποι λαοί, αλλά νομίζω πως τώρα είναι μια καλή ώρα.
Τώρα που η παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας είναι κατάφωρη. Τώρα που η εθνική κυριαρχία καταρρίπτεται σε ζωντανή σύνδεση.
Τώρα που με την πολιτική αυτής της Ένωσης ακρωτηριάζεται η Δημοκρατία μας.
Αυτό είναι το σύστημα, θα μου πεις και θα έχεις δίκιο.
Και αυτό σημαίνει πως θα κάτσουμε στους καναπέδες μας να το παρακολουθούμε, θα σε ρωτήσω εγώ.
ΥΓ. Δείτε, ένα ένα, τα πρόσωπα της εικόνας. Πως κοιτάει η Μέρκελ όλους εμάς, πως την κοιτάζει ο Φρανσουά στα μάτια και ο Τουσκ τον Φρανσουά,  και πως το πρόσωπο του Τσακαλώτου έχει σπάσει παρακολουθώντας τον Αλέξη να υπογράφει την συνθηκολόγηση. Κι όλα αυτά, υπό την σκέπη της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.