# #

24 Αυγ 2011

Η θυσία των Εθνικών Αποστόλων



"Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω και, προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική" E.Bενιζέλος

Άλλη μια περίεργη δήλωση του θολωμένου Ευάγγελου Βενιζέλου. Από τη μια δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας κι από την άλλη λέει πως έχοντας επιλέξει αυτη την αποστολή διασωσης της πατρίδας έχει "κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική του προοπτική"...
Η δήλωση φυσικά κάθε άλλο παρα αισιοδοξία δείχνει και κάθε σχόλιο περιτεύει. Προφανως  η αποστολή κατρακυλάει  σε βάραθρα καταστροφών και συμφορών και από ότι φαίνεται ο απόστολος Ευάγγελος πιάστηκε κορόιδο ή τον έφαγε η ...φιλοδοξία.
Οι απανωτές γκάφες αλλά και η τάση του να λυνει προβλήματα στους διαδρόμους και τις σκιές(Φινλανδία, υπόθεση Protonbank κλπ.), τον έχει ήδη σβήσει από τον πολιτικό χαρτη του μέλλοντος, όπως άλλωστε και καθε άλλον στο ΠΑΣΟΚ.
Και μόνο η συνεχιζόμενη κατρακύλα-καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου (ειδικά του Ελληνικού) δείχνει την ολοκληρωτική απόσυρση εμπιστοσύνης των αγορών και των "επενδυτών", από την Ελληνική οικονομία.
Ας θυμηθούμε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος -με ένα όνομα με ελκτικότητα προς "μεγαλοπρεπείς"  και "σωτήριες" ιστορικές  μνήμες- παρέλαβε κομπάζοντας τον Γ.Δ. του Χ.Α. στις 1275 μονάδες εν μεσω πανηγυρισμών της αγοράς με άνοδο εκείνη τη μερα 3,75%!
Δυο μηνες μετά την 21/6, ο Γ.Δ. άγγιξε τις 900μ. σημειώνοντας χαμηλό 17 ετών με πτώση -3,15%. Συνολική πτωση από τότε που έγινε επισημα υπουργός Οικονομικών -30% και σχδόν -400μ. σε 65 μέρες και 44 μόλις συνεδριάσεις!! Άλλοι το παλεύουν χρόνια...
Και μόνο το -10% σήμερα της ΕΤΕ δείχνει το πόσο "θετική" θεωρούν την πορεία της Ελληνικής οικονομίας οι χρηματαγορές που σήμερα ξεπουλούσαν άνευ όρων ελληνικές μετοχές και αγόραζαν CDS's που σημείωναν άνοδο 210 και βάλε μονάδων στις 2175 μονάδες, δίνοντας στα ασφάλιστρα κινδύνου ένα επιτόκιο που δείχνει χρεωκοπία.
Φαίνεται πως κανείς δεν πιστεύει πλέον, πως ακόμη κι αυτές οι περίεργες και αδιέξοδες αποφάσεις της Συνόδου κορυφής, μπορούν να εφαρμοστούν κάτω από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και ως αποτελεσμα της ίδιας της Συνόδου.
Βεβαια για να είμαστε δίκαιοι για την κατάσταση δεν φταίει ο φιλόδοξος Ευάγγελος Βενιζέλος, -ο οποίος ήταν άλλος ένας που απλά έκανε ό,τι του είπαν. Ομως η αλήθεια είναι οτι με τις διαρκώς πανηγυρικές και αισιόδοξες δηλώσεις του εκτέθηκε όσο δεν λέγεται. Οπως αποδεικνύεται, εκτός από  μερικούς εύπιστους ηλικιωμένους και κάποιους φανατικούς ΠΑΣΟΚτζήδες δεν έπεισε κανέναν άλλο.
Εννοείται πως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, για την κοροιδία την ίδια ακριβώς ευθύνη απέναντι στο λαό έχει και ο Γ.Παπανδρέου =αλλά και η κυβέρνηση συνολικά-, που προσπαθούσε να μας πείσει θριαμβολογώντας και χαμογελώντας ψεύτικα μπροστα στις κάμερες πως είχε βρεθεί επιτέλους "η συνολική λύση" και είχε -για άλλη μια φορά- αποφευχθεί η χρεωκοπία.
Μαζί με αυτούς βεβαια και οι "αμερόληπτοι" δημοσιογράφοι και αναλυτές  που ξαμολήθηκαν τότε στις οθόνες για να μας εξηγήσουν κατακαλόκαιρο τη μεγάλη επιτυχία! Ανάμεσά τους δυστυχώς ήταν και καθηγητές Παν/μίου που θα έπρεπε τωρα να σκίσουν τα πτυχία τους και να μην ξαναπατησουν στις αίθουσες των Σχολών τους. Με τί μούτρα θα εμφανιστούν μπροστά στους φοιτητές τους μετα από τετοιες σωστές εκτιμήσεις;
Και ας μην πουν όλοι αυτοί πως η οικονομία είναι ένας χώρος ευμετάβλητος και πως δεν μπορούσαν να φανταστουν τη συνέχεια γιατί πολλοί άλλοι (ανάμεσά τους πολλοί αγνοί ερασιτέχνες όπως ελόγου μου) το είχαν φανταστεί μια χαρά και το φώναζαν με όλους τους τρόπους.

Για να κλείσω και αυτήν την πολυλογία, θα πω πως δεν πειθομαι καθόλου για  την αυτοθυσιαστική διαθεση όλων αυτων των "εθνικών αποστόλων" που τωρα βρίσκονται απόλυτα εκτεθιμένοι στη σέντρα.
Αυτοί ξερουν καλύτερα γιατί έκαναν όσα έκαναν και γιατί είπαν όσα είπαν.

Αυτο που όμως  με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι το απίστευτα σκανδαλώδες της δικής μας αμηχανίας.
Πάρα την απόλυτη και ολοκληρωτική αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, και παρά το οτι όλοι ξέρουμε καλά οτι καμιά αποδοχή δεν έχει η αυτή κυβέρνηση από το λαό, εξακολουθούμε  όχι μόνο να τους ανεχόμαστε στο σβέρκο μας, αλλά και να τους αφήνουμε να συνεχίζουν την "Εθνική τους αποστολή".
Τι έχουμε πιει;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.