# #

24 Αυγ 2011

Ο Φ.Π.Α. είναι ένα αγγούρι… Άλλος τον τρώει και δροσίζεται (ο ξένος), άλλος τον τρώει και ζορίζεται (ο ιθαγενής)...


Τον ΦήΠιΑμε....

thumb


 Αυτή ακριβώς τη δυαδικότητα την απεικόνισε ο φιλόσοφος Βαγγέλης Βενιζέλος (αυτός primum vivere κι εμείς deinde philopsofare) με τη διπλή ταρίφα 13-23%.

 Επειδή ωστόσο οι απόψεις των φιλοψόφων φιλοσόφων δεν είναι πάντα κατανοητές στο ευρύ κοινό, υπεισήλθε ο παράγων «Ποντίκι» για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.


 Για σας λοιπόν που δεν είστε στο μυαλό του Πασόκ Πασόκοβιτς και δεν καταλαβαίνατε μέχρι χθες ποια είδη υπάγονται στο 13% και ποια στο 23%, ιδού μερικά καθημερινά παραδείγματα:

Η απόλυσή σας,
εφόσον σας παραδίδεται στην πόρτα από τον προσωπάρχη διπλωμένη στα τέσσερα, επιβαρύνεται με 13% επειδή την τσακώνετε επιτόπου. Αν ο εργοδότης σας ωστόσο προνοήσει και σας ειδοποιήσει εγκαίρως με e-mail ή με sms παρέχοντάς σας τη σπάνια, ανθρώπινη δυνατότητα να σουρθείτε αξιοπρεπώς στα οικεία πατώματα του σπιτιού σας και όχι στα εταιρικά σκαλοπάτια που (επειδή στο μεταξύ θα έχει απολυθεί και η καθαρίστρια) πιθανότατα θα είναι σύσκατα, θα υπαχθείτε αυτοδικαίως στο 23%.
Αντιθέτως, η έξωσή σας, εφόσον σας παραδίδεται από τον ιδιοκτήτη ή από δικαστικό κλητήρα, εντός ζελατίνας, στο κατώφλι του σπιτιού σας, επειδή το σπίτι δε θεωρείται πλέον σπίτι σας και η επίδοση δεν προσλαμβάνει διαστάσεις delivery, επιβαρύνεται με φόρο της τάξεως του 13%. Αν, απ’ την άλλη, την παραλάβετε σε εξωτερικό χώρο, π.χ. κάπου στο δρόμο, επειδή ο δρόμος και το έξω (τι έχει ο φτωχός να φοβηθεί, σπίτι ουρανός όπου σταθεί…) θεωρούνται «μεγάλο σπίτι» όλων των Ελλήνων, θα πληρώσετε επιπλέον 23%.
Το εορταστικό τοστ των Χριστουγέννων ή του Πάσχα πάλι, αν το παραγγείλετε από τη Γερμανία (με τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας, δε θα μείνει ούτε φαστ φουντ εντός των συνόρων) και εν συνεχεία ταξιδέψετε στη Γερμανία για να το παραλάβετε ιδιοχείρως από τη Χέλγκα τη λουκανικού (Helga frangfuterallemainegriechenkapout) θα επιβαρυνθεί με μόλις 13%. Αν όμως η Χέλγκα αναγκαστεί να αγοράσει το αντίστοιχο ελληνικό λουκανικοομόλογο προκειμένου να εξασφαλίσει στην έδρα της τα υλικά τονώνοντας την ντόπια οικονομία κι αν τελικά παρασκευάσει το έδεσμα και σας το στείλει με τόκο τη μορταδέλα τριών άλλων τοστ, θα πληρώστε +23%...
Τέλος, στην greek tavern, εφόσον καταφέρετε να αποδείξετε δείχνοντας σημάδια του κορμιού ότι δεν είστε πατριώτες κι ότι οι παππούδες σας δεν ήταν αγρότες, θα πληρώστε επιπλέον 13% αλλά θα πάρετε κι ένα κλήρο, χωραφάκι γόνιμο, μια Ελληνίδα για σκλάβα και συσσίτιο μόνιμο. Αντιθέτως, αν ομιλείτε τη ραγιαδική, την κάτσατε τη βάρκα…
Περισσότερα παραδείγματα, προσεχώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.