# #

23 Αυγ 2011

Ανεβοκατεβαίνουν οι σημαίες στη λιβυκή πρεσβεία της Αθήνας


Έκκληση στην κυβέρνηση να αναγνωρίσει το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης απευθύνουν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές που βρίσκονται ξανά σήμερα από το πρωί έξω από την πρεσβεία και το προξενείο της Λιβύης, στο Παλαιό Ψυχικό.
Στην πρεσβεία η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, καθώς..
κυματίζει από το πρωί ξανά η πράσινη σημαία της χώρας, με απόφαση του πρέσβη Ραμαντάμ Μπάρεκ.
Στον περίβολο είναι εμφανή τα κατεστραμμένα βιβλία, μεταξύ των οποίων και το «πράσινο» του Λίβυου ηγέτη, φωτογραφίες του και άλλα σύμβολα της χώρας, ενώ παραδίπλα κείτεται και η νέα τρίχρωμη σημαία των αντικαθεστωτικών την οποία, όπως υποστηρίζουν οι φίλα προσκείμενους στο Μεταβατικό Συμβούλιο, υπέστειλε νωρίτερα ο πρέσβης.
Ο ίδιος ο πρέσβης και 4-5 υπάλληλοι παραμένουν κλεισμένοι εντός του κτιρίου παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στη χώρα τους, ενώ οι διαδηλωτές αναμένουν την άφιξη του προξένου Αντέλ Αλ Ραούμπι στο παρακείμενο κτίριο, το οποίο είναι και εκείνο κλειδωμένο.
Κατά πληροφορίες, με τη σιωπηρή συναίνεση του προξένου, επετράπη τη Δευτέρα η είσοδος αντικαθεστωτικών στο κτίριο και έγινε αλλαγή των κλειδαριών στα δύο κτίρια που στεγάζουν την πρεσβεία και το προξενείο, με αποτέλεσμα ο μεν πρέσβης να περάσει στο εσωτερικό σήμερα, από μια άλλη μικρή πόρτα και ο στρατιωτικός ακόλουθος να παραμένει από το πρωί έξω από το προξενείο, μαζί με τους διαδηλωτές.
Εν αναμονή των εξελίξεων οι διαδηλωτές, υπογράμμισαν την μακρόχρονη φιλική σχέση μεταξύ του ελληνικού και λιβυκού λαού και επισημαίνουν την καθυστέρηση της κυβέρνησης να προβεί στην άμεση αναγνώριση του Μεταβατικού Συμβουλίου, όταν, όπως λένε, έχει αναγνωριστεί από το 70% των χωρών της Ευρώπης.
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.