# #

25 Αυγ 2011

Έλληνας εφοπλιστής κατάσχει πλοίο της Cosco


Με κατάσχεση των πλοίων της από Eλληνα εφοπλιστή απειλείται η μεγαλύτερη κινεζική ναυτιλιακή εταιρία COSCO, μετά την καταβολή από αυτή μικρότερων ναύλων από τα συμφωνηθέντα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Ο εφοπλιστής δήλωσε στην εφημερίδα ότι επιθυμεί να..
λύσει φιλικά τη διαφορά, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη θέσει ένα πλοίο της COSCO υπό δικαστικό έλεγχο και το εμπόδισε να αποπλεύσει από το λιμάνι της Λουιζιάνα.
Πάντως, ο κ. Γιώργο Οικονόμου σημειώνει ότι «αν δεν υπάρξει μία εποικοδομητική κατάληξη, ο μόνος δρόμος δράσης είναι να διασφαλίσουμε τα χρήματα. Ο μόνος τρόπος γι' αυτό, είναι οι συλλήψεις (κατασχέσεις) των πλοίων». Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κινεζική εταιρία είχε δηλώσει παλαιότερα ότι παρακρατεί ορισμένες πληρωμές, στο πλαίσιο ενός «προγράμματος μείωσης του κόστους», για να μεγιστοποιήσει το όφελος για τους μετόχους της. Ο εφοπλιστής αναφέρει ότι η στάση της COSCO σχετικά με τα συμβόλαια, που είχαν συναφθεί στη διάρκεια του ναυτιλιακού μπουμ το 2008, αντανακλά πιθανόν την αδυναμία της να κατανοήσει τη σημασία της τήρησής τους. Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες των εταιριών του Eλληνα εφοπλιστή με την COSCO ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια δολάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.