# #

23 Αυγ 2011

Διαψεύσθηκε παταγωδώς η σύλληψη του γιου του Καντάφι Σαϊφ αλ Ισλάμ



ImageΟ γιος του Gaddafi, Σαϊφ Αλ Ισλάμ, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει συλληφθεί από τους επαναστάτες, εμφανίστηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου «Rixos», το οποίο παραμένει υπό το έλεγχο του καθεστώτος και το τελευταίο διάστημα έχουν καταλύσει οι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές των διεθνών Μ.Μ.Ε..


Σημειώνεται ότι και οι δυτικοί είχαν επιβεβαιώσει την σύλληψη του αλ Ισλάμ!
Ευδιάθετος και ...
σχηματίζοντας με το χέρι του το σήμα της νίκης, ο Σαϊφ, μίλησε στο δημοσιογράφο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, Matthew Price, και ορκίστηκε ότι δεν αφήσει την χώρα του να πέσει στα χέρια των επαναστατών.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από ένα εικοσιτετράωρο οι αντικαθεστωτικοί διοχέτευαν μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ότι τόσο ο Σαϊφ, όσο και τα αδέλφια του, Mohammad και Al-Saadi, είχαν συλληφθεί από τους αντάρτες. Η αλήθεια, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν πολύ διαφορετική. Την ίδια στιγμή, σφοδρές μάχες διεξάγονται στους δρόμους της Τρίπολης, περιμετρικά του κτηριακού συγκροτήματος στο προάστιο της Bab al-Aziziya, όπου βρίσκεται το «στρατηγείο» του Muammar Gaddafi.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Επαναστατών (NTC) ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει τουλάχιστον το 95% της λιβυκής πρωτεύουσας. Ωστόσο, την ίδια ώρα, το χρονικό όριο των 15 ωρών που είχαν δώσει από το πρωί της Δευτέρας οι αντάρτες, προκειμένου να καταλάβουν το αρχηγείο των κανταφικών δυνάμεων, έχει εκπνεύσει προ πολλού, καθώς  άρματα μάχης και ισχυρές δυνάμεις οπλισμένων στρατιωτών που ανήκουν στην ελίτ του Λίβυου συνταγματάρχη έχουν κατορθώσει να κρατήσουν μακριά τους επαναστάτες από το κτήριο-φρούριο της Bab al-Aziziya.

Επίσης οι δυνάμεις του καθεστώτος διατηρούν υπό τον έλεγχό τους τόσο την πόλη Μπρέγκα, όπου βρίσκεται η «καρδιά» της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας αλλά και ο σταθμός του πετρελαίου, καθώς και τη Σίρτη, γενέτειρα του Muammar Gaddafi.

Ο Μ.Καντάφι, εξακολουθεί να αγνοείται.Τα διεθνή Μ.Μ.Ε. τελούν υπό πλήρη σύγχυση και πλέον χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την αξιολόγηση των πληροφοριών που διοχετεύονται μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων για την τύχη του Λίβυου συνταγματάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.