# #

27 Αυγ 2011

H πρώτη δυναμική αντίδραση στα νέα μέτρα για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Κινητοποιήσεις αποφάσισε το Πολυτεχνείο

.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε το Πολυτεχνείο
Η Σύγκλητος του Ιδρύματος ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη συνεδρίαση της και αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ οι φοιτητές αποφάσισαν να αρχίσουν την προσεχή Τρίτη γενικές συνελεύσεις με στόχο καταλήψεις των σχολών.

Στην απόφασή της η Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων "την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο".

Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος διαμηνύει:
"Αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε:
  1. Να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π. Σε πρώτη φάση καλεί όλα τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνουν και να αγωνιστούν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του ιδρύματος.
  2. Να προβάλλει και να συμβάλλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου"
Επίσης, η Σύγκλητος τονίζει ότι "στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της Πολυτεχνειακής κοινότητας στην περίοδο των εξετάσεων, η έναρξη των οποίων μετατίθεται στις 5 Σεπτεμβρίου" και "απευθύνεται στην κοινωνία την οποία καλεί να στηρίξει τη μεγάλη δική της κατάκτηση που είναι το δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο".
Να σημειωθεί ότι αναμένονται οι συνεδριάσεις των Συγκλήτων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πατρών τη Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσει και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.
απο το Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.