# #

23 Αυγ 2011

5 δικά μας «αστέρια» στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής...


5 «αστέρια» στην Ολυμπιάδα

Στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής συμμετέχει η Ελλάδα με 5 μαθητές, που διακρίθηκαν μεταξύ 120 μαθητών ύστερα από δύσκολες εξετάσεις.
Τα μέλη της αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής
 
Τα μέλη της αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής

 Οι μαθητές-αστέρια που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι... Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα, Δέσποινα Παζούλη και Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα, Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα και Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα.
Οι 5 μαθητές, ύστερα από συστηματική προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στον Βόλο, θα αναχωρήσουν αύριο από την Αθήνα για την Κρακοβία της Πολωνίας όπου θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα. Η Ολυμπιάδα Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου ώς τις 3 Σεπτεμβρίου 2011.
Την αποστολή συνοδεύουν ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννης Σειραδάκης, ως επικεφαλής της ομάδας, ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας, και η Μαρία Κονταξή, ως παρατηρήτρια, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ενα μεγάλο μέρος των εξόδων της προετοιμασίας των μαθητών χορήγησαν το Ιδρυμα Ι. Λάτση και το υπουργείο Πολιτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.