# #

24 Αυγ 2011

O M.Kαντάφι, είναι εδώ και ετοιμάζεται για αντάρτικο!


Image
O Μ.Καντάφι δήλωσε "παρών" και έτοιμος να ξεκινήσει αντάρτικο, ενώ εξήγησε πως και γιατί έφυγε από την Τρίπολη: Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, al-Urubah ΤV,δήλωσε ότι «Η απομάκρυνση μας από το συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζίγια έγινε για λόγους τακτικής.
 Το κτίριο δέχτηκε 64 αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ. Ή θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε», σημείωσε.
Σύμφωνα με το al-Urubah TV, το οποίο επικαλείται το Reuters, ο Λίβυος Συνταγματάρχης θα προχωρήσει σε διάγγελμα μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.
Τα ίδια είπε και ο εκπρόσωπος Τύπου του καθεστώτος, Mussa Ibrahim, ο οποίος σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τοπικό ραδιόφωνο, εξήγησε ότι η μάχη θα είναι σκληρή.
Οι δυνάμεις του Συνταγματάρχη Καντάφι ...
απομακρύνθηκαν από την Μπάμπ αλ Αζιζίγια καθώς ο χώρος δεν εξυπηρετούσε πλέον κανένας στρατιωτικό σκοπό. Οι στρατιώτες μας μπορούν να πολεμήσουν τους εξεγερμένους και το ΝΑΤΟ για μήνες ή και χρόνια. Η Λιβύη δεν είναι μόνο η Τρίπολη. Υπάρχουν δέκα πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας. Στόχος μας είναι να ελευθερώσουμε την Τρίπολη», σημείωσε.
«Το 80% της Τρίπολης βρίσκεται στα χέρια μας. Ήδη τις τελευταίες έξι ώρες, 6.500 εθελοντές έχουν εισέλθει στην Τρίπολη και έχουν λάβει θέσεις μάχης. Η πόλη θα μετατραπεί σε ηφαίστειο με τη φωτιά να βρίσκεται ήδη κάτω από τα πόδια των εισβολέων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Μ.Κατνάφι.
Λίγο αργότερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Al-Arabiya, μετέδωσε ότι περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 2.000 έχουν τραυματιστεί στη «μάχη της Τρίπολης».
Πάντως οι περισσότερες φυλές της Λιβύης εξακολουθούν κια στηρίζουν τον Μ.Καντάφι.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) των εξεγερμένων της Λιβύης θα μεταφέρει το γενικό του επιτελείο στην Τρίπολη-από το ανατολικό προπύργιο του στη Βεγγάζη-εντός δύο ημερών, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο Αχμεντ Μπάνι.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.