# #

21 Μαρ 2011

Λαθρανασκαφές στην Κνωσό...???



Χωρίς την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι εντός της έκτασης του αρχαιολογικού χώρου έχουν εκτελεστεί εκσκαφές, πιθανότατα προς αναζήτηση αρχαιοτήτων. Κινητοποίηση αρμόδιων φορέων. Στο σημείο υπάρχουν μινωϊκοί και ρωμαϊκοί τάφο.




Μία πολύ περίεργη υπόθεση έχει ταράξει τις τελευταίες ημέρες τους αρχαιολόγους του Ηρακλείου, καθώς το περασμένο Σάββατο η ΚΓ' Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων δέχτηκε καταγγελία, η οποία έκανε λόγο για λαθρανασκαφή σε αγροτεμάχιο, δίπλα στις αρχαιότητες της ...Κνωσού, στην περιοχή "Μπουγάδα Μετόχι".
Ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου διαπίστωσε ότι εντός του αγροτεμαχίου είχαν εκτελεστεί εκσκαφές, πιθανότατα προς αναζήτηση αρχαιοτήτων.
Η προϊσταμένη της ΚΓ' Εφορίας, Αθανασία Κάντα συνοδευόμενη από το φύλακα έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το τί είχε συμβεί.
Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έφθασαν στο σημείο, έκαναν αυτοψία, όμως το περιστατικό δεν κατεγράφη ποτέ στα αστυνομικά συμβάντα.
Η ανησυχία της κ. Κάντα είναι έκδηλη καθώς, "στους συγκεκριμένους χώρους είχαν γίνει εκσκαφές στο παρελθόν - γεγονός που καταδεικνύει ότι οι ανασκαφείς είναι γνώστες - και είχαν βρεθεί μινωικοί τάφοι".
Στο αγροτεμάχιο αυτό φέρεται να βρίσκονται θαμμένοι τόσο μινωικοί όσο και ρωμαϊκοί τάφοι, οι οποίοι δεν αναδείχθηκαν αλλά μπαζώθηκαν.
Σαν σήμερα το 1900 ξεκίνησε ο Άρθουρ Έβανς τις ανασκαφές στην Κνωσό.


Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.