# #

21 Μαρ 2011

8 Υπέροχα Κάστρα τοποθετημένα σε βράχους!




Κάστρα αρκετά εντυπωσιακά, ακόμα αν δεν ήταν χτισμένα στην κορυφή ενός βουνού. Τοποθετώντας τα όμως στην άκρη ενός γκρεμού αποκτούν μία ομορφία που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Έχοντας καταπληκτική αρχιτεκτονική και μεγάλη ιστορική σημασία, τα οκτώ οικοδομήματα είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν κάθε ταξιδιώτη....
Swallow’s Nest—Crimea, Ukraine
Χτισμένο από ξύλο στα τέλη του 19ου αιώνα φημίζεται ως φωλιά αγάπης για τους συνταξιούχους Ρώσους στρατηγόυς.Το ρομαντικό κάστρο βρίσκεται σε ένα βράχο ύψους 130 πόδια, έχοντας θέα το ακρωτήρι Αϊ-Todor στη Μαύρη Θάλασσα. Τροποποιήθηκε στη σημερινή δομή με πέτρα το 1912 από το βαρόνο Φον Steingel. Αν και απειλείται από σεισμό στα επόμενα χρόνια, εξακολουθεί και αποτελεί ορόσημο, το οποίο περιβάλλεται από χελιδόνια και το λευκούς γλάρους, ενώ στεγάζει ένα ιταλικό εστιατόριο.
Aragonese Castle—Ischia, Italy
Χτισμένο από τον Hiero Ι των Συρακουσίων το 474 π.Χ., αυτό το κάστρο βρίσκεται σε μια ηφαιστειακή πέτρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος κοντά στη Νάπολη, και αποτελούσε την πατρίδα των πολιτών της Νάπολης μέχρι τον 15ο αιώνα. Μετά χτίστηκαν τα οχυρωματικά τείχη γύρω από το κάστρο για την άμυνα εναντίον των πειρατών και μια πέτρινη γέφυρα χτίστηκε για να το συνδέει με την Ischia, το νησάκι που έγινε μέρος της πόλης και άνθησε μέσα από τον 18ο και 19ο αιώνα. Σήμερα, αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή είναι προσβάσιμη μέσω σήραγγας και έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ischia.
Alcazar—Segovia, Spain
Το Αλκαζάρ χτίστηκε ως ένα αραβικό στρατιωτικό φρούριο τον 12ο αιώνα και όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε ως καταφύγιο ένας ευγενής, ως φυλακή και ως σχολή πυροβολικού. Αυτή η «βασιλική κατοικία" είναι γνωστή για πολλά από τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων του σχήματος του (όπως είναι η πλώρη ενός πλοίου), του μεγαλύτερου πύργου του (χτίστηκε και ονομάστηκε από τον Βασιλιά Ιωάννη Β 'γύρω στο 1260) και τα αιχμηρά κωδωνοστάσια (που προστέθηκαν από το βασιλιά Φίλιππος ΙΙ περίπου το 1587). Τώρα είναι όλο το χρόνο ανοικτό για τους τουρίστες, ενώ φυλάσσοντε τα ισπανικά Γενικά Στρατιωτικά αρχεία.
Gyantse Fortress— Gyantse, Tibet
Κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα, το Dzong (βουδιστικό φρούριο) είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια που αντιπροσωπεύουν αυτού του είδους της αρχιτεκτονικής στο Θιβέτ. Τοποθετημένο στην υψηλή θέση στον βράχο πάνω από την πόλη Gyantse (είναι η τρίτη το χρόνο μεγαλύτερη πόλη σε συναλλαγές) και την Lhasa (1ο πνευματικό επίκεντρο όπου πολλοί Λάμα Δαλάι έχουν ζήσει). Αρχικά είχε κατασκευαστεί για την προστασία των 2 πόλεων από επιθέσεις.
Gillette Castle—East Haddam, CT, United States
Στον τοπικό βραχότοπο, το κάστρο Gillette χτίστηκε το 1914 - 1919 ως ιδιωτική κατοικία για τη Αμερικανός ηθοποιός Γουίλιαμ Gillette. Το ανέλαβε η πολιτειακή κυβέρνηση το 1943, αφού η Gillette παρέλειψε να ορίσει κληρονόμο στη διαθήκη της. Δηλώθηκε ως δημόσια ιδιοκτησία και μετονομάστηκε Gillette Castle State Park. Πρόσφατα ανακαινίστηκε με κόστος 11 εκατ. $, και λειτουργεί ως τουριστικό θέρετρο. Οι περιειγήσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κάστρου το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ημέρα Μνήμης του Κολόμβου.
Peñafiel Castle—Valladolid Province, Spain
Αποτελούσε κάποτε κομβικό σημείο της στρατιωτικής άμυνας αφού τοποθετείται στις όχθες του ποταμού Duero στη Βόρεια - Κεντρική Ισπανία. Το φρούριο αυτό αρχικά ανήκε στους χριστιανούς και αργότερα καταλήφθηκε από τους Μαυριτανούς. Κατά τη διάρκεια της Reconquest μετονομάστηκε από τον Κόμη Sancho Garcia. Έχει 600 μέτρα μήκος, 90 μέτρα ύψος και ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό ύφος που μπορεί να αποκαλεστεί buque gran που σημαίνει "μεγάλη πλοίο". Σήμερα μπορεί κανείς να το επισκεφτεί, αρκεί να γνωρίζει Ισπανικά μιας και η ξενάγηση είναι στα Ισπανικά!
Dar Al Hajar (Rock Palace)—Wadi Dhahr, Yemen

Βρίσκεται στην Σαναά, μία από τις αρχαιότερες πόλεις που κατοικούνται ακόμα στον κόσμο, είναι στα πέντε ιστορικά φρούρια και χτίστηκε ως θερινή κατοικία στη δεκαετία του 1930 από τον ιμάμη Yahya, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα μέχρι το 1948 όπου και δολοφονήθηκε. Από τότε είναι ανοιχτό για το κοινό και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες της Υεμένης .
Kumbhalgarh Fortress—Rajasthan, India

Χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον Rana Kumbha, κυβερνήτη της Mewar, στα 3500 πόδια σε ένα ψηλό βράχο της Ινδίας και αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο σύνθετο φρούριο, που περιβάλλεται από επτά πύλες, με μήκος 22.5 μίλια και ύψος 15 πόδια (είναι το τρίτο σε μέγεθος μετά το Σινικό Τείχο της Κίνας και το Τείχος της Gorgan στο Ιράν). Αποτελείται από πάνω από 360 ναούς και χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για τους κυβερνήτες των Mewar σε περιόδους κινδύνου. Κατελήφθηκε για λίγο από τους υπόλοιπους Ινδούς ηγέτες μέχρι τον 19ο αιώνα και έκτοτε λειτουργεί ως τουριστικό θέρετρο.

1 σχόλιο:

  1. Μου θυμίζουν τα μυθιστορήματα που διάβαζα μικρή και ονειρευόμουν ως άλλη πριγκιπέσσα να περιμένω τον αγαπημένο μου ανεβασμένη στον τρούλο του πύργου και πλέκοντας σοσονάκια για τα μελλοντικά παιδιά μας.

    Πολύ όμορφες φώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.