# #

3 Δεκ 2010

Μας φτώχυναν για να μας κλέψουν...

Ποιοι κλέβουν το χρυσό της Ελλάδας

Μας φτώχυναν για να μας κλέψουν...

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η σφιχτή οικονομική σχέση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με την αγγλοκαναδική εταιρεία EUROPEAN GOLDFIELDS ( η οποία θα κάνει την εξόρυξη του χρυσού), την ΑΚΤΩΡ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα), την DEUTSCHE BANK (το εργαλείο της Μέρκελ για να εκβιάζει την Ελλάδα), την ROTCHILD BANK και την ROYAL BANK OF CANADA.
Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, παίρνει άδειες για όλα τα σχέδια της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.
Η εταιρεία σκοπεύει να...
ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.
Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπίας στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μάιου.
Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».
Η συμφωνία με την καναδική εταιρεία είναι απίστευτα αρνητική και ετεροβαρής για την Ελλάδα, στην οποία θα αφήνονται μόνο… ψήγματα χρυσού από αυτά που θα βγάζει από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.