# #

3 Δεκ 2010

Κρυφές συμφωνίες, πολιτικά σκάνδαλα, φρικαλεότητες πολέμου και πολλες αλλες μυστικες δραστηριοτητες....

ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εδώ και λίγες ημέρες οι κυβερνήσεις πολλών κρατών, με την Αμερική να έχει τσουρουφλιστεί για τα καλά, εξαιτίας των νέων αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσω του ιστότοπου WikiLeaks. Κρυφές συμφωνίες, πολιτικά σκάνδαλα, φρικαλεότητες πολέμου και τόσες άλλες μυστικές δραστηριότητες που δεν έπρεπε ποτέ να μαθευτούν...

Τα ντοκουμέντα όμως είναι αδιάψευστα τεκμήρια και αποδεικνύουν το μέγεθος της διαπλοκής που υπάρχει πίσω από αυτούς που αποφασίζουν και αυτούς που διοικούν. Και το WikiLeaks, τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να ρίξει φως στα παρασκήνια και να δώσει στην κοινή γνώμη την ευκαιρία να εξετάσει και να σχολιάσει όσα έγιναν κεκλεισμένων των θυρών.
Οι ιδρυτές αυτής της ιστοσελίδας δεν έχουν γίνει ποτέ επίσημα γνωστοί. Όπως λένε, στη δημιουργία του WikiLeaks συμμετείχε πληθώρα ατόμων απο Κινέζους αντιφρονούντες μέχρι δημοσιογράφους και μαθηματικούς απο όλες τις ηπείρους.
Ο εκπρόσωπος τους όμως στο κοινό είναι ο Αυστραλός ιντερνετικός ακτιβιστής Τζούλιαν Ασάντζ, ο οποίος φαίνεται να είναι και ο ιθύνων νους του όλου εγχειρήματος. Ο Ασάντζ μάλιστα το 2009 κέρδισε βραβείο απο τη Διεθνή Αμνηστεία ξεσκεπάζοντας δολοφονίες που είχαν λάβει χώρα στην Κένυα.
Απ ‘οσο είναι γνωστό, στο WikiLeaks εργάζονται κανονικά μόνο πέντε άτομα, έχοντας τη βοήθεια άλλων 800 περιστασιακών συνεργατών. Και όπως είναι φυσικό σε περιπτώσεις που η διαφύλαξη της ανωνυμίας είναι θέμα μείζονος σημασίας, δεν υπάρχουν καν επίσημα γραφεία της ιστοσελίδας. Η χρηματοδότηση του site γίνεται μόνο απο δωρεές και σύμφωνα με άρθρα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς, οι εργαζόμενοι είναι ουσιαστικά εθελοντές καθότι δεν έχουν καθόλου χρηματικές απολαβές μιας και τις εισφορές τους τις χρησιμοποιούν καθαρά και μόνο σε οτι είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα του ιστότοπου.
Όσον αφορά την πολιτική τους για τα δημοσιευόμενα έγγραφα, επιλέγουν να αναρτούν ντοκουμέντα που δεν έχουν δημοσιευτεί πουθενά αλλού προηγουμένως και υποστηρίζουν οτι πάντα διευρευνούν την αυθεντικότητα όσων φτάνουν στα χέρια τους ώστε να σιγουρευτούν για την εγκυρότητα τους πριν απο κάθε ανάρτηση.
Όποια κι αν είναι η αλήθεια για το WikiLeaks, το State Department έχει βρεθεί προ εκπλήξεως με τη διαρροή 250.000 εμπιστευτικών εγγράφων και προσπαθεί να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα χαρακτηρίζοντας τον Ασάντζ ‘αναρχικό’.
Όσον για τον Ασάντζ, αυτός είναι απο χθες πλέον καταζητούμενος απο την Ιντερπόλ για σεξουαλικά εγκλήματα που λέγεται οτι διέπραξε στη Σουηδία εις βάρος δύο γυναικών. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και η αλήθεια είναι οτι στο μυαλό των περισσοτέρων φαντάζει ιδιαιτέρως σατανική αυτή η ‘σύμπτωση’ για να είναι τυχαία, δεδομένου οτι πολλοί , τους οποίους έχει θίξει με τις δημοσιεύσεις του, θα εύχονταν να τον δουν σύντομα πίσω απο τα κάγκελα.
Προς το παρόν παραμένει άφαντος καθότι δεν έχει μόνιμη κατοικία αλλά ζεί κατά καιρούς σε διάφορες χώρες. Το σίγουρο είναι πάντως οτι έχει κάνει πολλούς εχθρούς για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος οπουδήποτε στον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.