# #

3 Δεκ 2010

Ήταν στραβό το... κλίμα, το 'φαγε κι ο "γάιδαρος"!

Έχουμε καλοκαίρι, Δεκέμβρη μήνα!
Οι καιροί ου μενετοί
40 περιβαλλοντικές συλλογικότητες και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα μαζευτούμε το Σάββατο το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να στείλουμε μήνυμα στους παγκόσμιους κυβερνήτες στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Κανκούν να αποδεκτούν μια δίκαιη διεθνή δεσμευτική συμφωνία που να προβλέπει τη δραστική μείωση των ρύπων
Ο πλανήτης μάς έχει ανάγκη, και εμείς έχουμε ανάγκη έναν υγιή πλανήτη.
Μπήκε ο Δεκέμβρης και δεν έχουμε δει ακόμα ούτε χιόνι, ούτε βροχή, ενώ το θερμόμετρο συνεχίζει να μας κοιτάζει απο... ψηλά. Την ίδια στιγμή στην κεντρική Ευρώπη οι κοινωνίες ταλαιπωρούνται από υδάτινους καταποντισμούς και χιονοθύελλες.
Από την ανισορροπία των καιρικών συνθηκών οι ασθένειες σε λίγο θα θερίζουν. Έχουμε ακόμα κουνούπια και μάλιστα αυτά που τσιμπούν όλη τη μέρα! Θα απορυθμιστεί η φύση και θα τρελαθούν τα φυτά και τα ζώα... Θα χάνονται οι σοδιές.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν προβλέψεις του ξεθαμμένου Νοστράδαμου, αλλά αναμενόμενες αντιδράσεις της φύσης στη βάση τεκμηριωμένων επιστημονικών πορισμάτων.
O Γκάσαμ Ασράρ, επικεφαλής του κέντρου ερευνών του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO), υπογράμμισε στην διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στο Κανκούν ότι τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας επιβεβαίωσαν τις προ 20ετίας επιστημονικές προβλέψεις πως θα αυξηθούν οι θερμοκρασίες και οι καταιγίδες θα γίνουν σφοδρότερες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2010 θα καταγραφεί ενδεχομένως ως η θερμότερη χρονιά στην ιστορία της καταγραφής των θερμοκρασιών.
Όμως δεν μένουν όλοι απαθείς. Ευτυχώς. Από τις 29 / 11  έως και τις 10 / 12/ 2010 πραγματοποιείται στο Κανκούν του Μεξικού, Διεθνής Συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.
Τα οικολογικά,  κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο διεκδικούν μια δίκαιη διεθνή συμφωνία τώρα. Ας πάρουμε μέρος όλοι στην συνάντηση το Σάββατο 4 /12 στο Σύνταγμα 11.30 – 2.00 μ.μ.
 
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.