# #

3 Δεκ 2010

Σχέδιο για εισαγωγή έγχρωμων ηλεκτρονικών αναγνωστών στα σχολεία της.... Σαγκάης




Η κυβέρνηση της πόλης της Σαγκάης σχεδιάζει σε μια προοπτική πέντε ετών την εισαγωγή έγχρωμων ηλεκτρονικών αναγνωστών στα Γυμνάσια της πόλης. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει με δοκιμές που θα γίνουν στα σχολεία από τον Μάρτιο, όταν θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ...ηλεκτρονικός αναγνώστης με έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα από την Hanvon και θα διαθέτει τις νέες οθόνες έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού Triton της E Ink.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με δηλώσεις στην έγκυρη ταϊβανέζικη εφημερίδα τεχνολογίας DigiTimes που έκανε ο Liu Ying-jian, διευθυντής της Hanvon, διεθνές εταιρικό όνομα της κινεζικής Hanwang.

Η Hanvon είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ηλεκτρονικών αναγνωστών στην Κίνα με 78% της αγοράς, αν και είναι λιγότερο γνωστή έξω από τη χώρα. Ο πρώτος έγχρωμος ηλεκτρονικός αναγνώστης της θα έχει οθόνη αφής 9.7 ιντσών και δυνατότητα σύνδεσης στο internet τόσο μέσω Wi-Fi όσο και μέσω 3G. Η τιμή του θα ξεκινάσει στα $440 (€313), τη στιγμή που το iPad στην Κίνα κοστίζει $590 (€420).

Η έλλειψη χρώματος και ενός πλήρους επεξεργαστή κειμένου ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που θεωρώ ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εισαγωγή των ηλεκτρονικών αναγνωστών στα σχολεία δεν μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί. Η εμπορική διάθεση του έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού αρχίζει να λύνει το ένα από τα προβλήματα, αν και βλέπουμε τη μεγάλη απόσταση που μένει να διανυθεί: και στη Σαγκάη που θα πειραματιστούν το βλέπουν να εφαρμόζεται σε πέντε χρόνια από τώρα, όταν δηλαδή η τεχνολογία θα έχει ωριμάσει κι άλλο.

Πηγή: DigiTimes...
http://elektronikosanagnostis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.