# #

2 Δεκ 2010

Δάσκαλοι: «Αιτία πολέμου η περικοπή του επιδόματος»...?


Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), σχετικά με το νέο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, τέθηκε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η έντονη ανησυχία του κλάδου για τις φήμες περί περικοπής του εξωδιδακτικού επιδόματος.
Η ΔΟΕ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και περικοπεί το επίδομα αυτό θα αποτελέσει «αιτία πολέμου».
«Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις» τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΟΕ και καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο Φ. Σαχινίδης, είπε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί στη δημοσιότητα μελέτη η οποία θα αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου και θα θέτει το πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος θα γίνει στο α΄τρίμηνο του 2011.
Μέχρι το τέλος του β΄τριμήνου του 2011, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα αποτυπώνει τη βούληση της κυβέρνησης για το θέμα του μισθολογίου, ενώ προέβλεψε ότι η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από 1.1.2012.
Τέλος εκτίμησε ότι σε υπαλλήλους με τόσο χαμηλούς μισθούς δεν θα υπάρξουν περικοπές με το νέο μισθολόγιο, αναφέροντας πως, από πλευράς κυβέρνησης, αρμόδιοι για το διάλογο είναι ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εσωτερικών.
skai.gr

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.