# #

4 Δεκ 2010

Τι ήταν οι Δραγοβίτες; Τι είναι οι Σλαβομακεδόνες;


Πώς ονομάζονταν οι ντόπιοι Σλάβοι, πριν την δουν "Μακεδόνες"; Απλά ας τους επιβληθεί το αρχικό τους εθνώνυμο, και πρόβλημα τέλος: Ως Δραγοβίτες, Δρουγουβίτες, ή κάτι παρόμοιο τους αναφέρουν ελληνικές και λατινικές πηγές του Μεσαίωνα, με κορυφαίο το έγκυρο σύγγραμμα DAI, του ταλαίπωρου Κωνσταντίνου Ζ΄ Πορφυρογέννητου (913-59 μΧ), γόνου της επίσης αυτο-αποκαλούμενης "Mακεδονικής" δυναστείας. Σε σλαβικές πηγές, οι Δραγοβίτες αποκαλούνται Ντργκόβιτσοι, Ντρουγκούβιτσοι, Ντρεγκόβιτσοι ή Ντραγκόβιτσοι. Αν δεν μπορεί ν'αποτραπεί η χρήση του στοιχείου της "Μακεδονίας"... στο εθνώνυμο της γείτονος, ωφέλιμο είναι να περιοριστεί τουλάχιστον ως επιθετικός προσδιορισμός. Το ουσιαστικό έχει μεγαλύτερη σημασία, όσον αφορά τη διεθνή ονομασία. Ως "Μακεδονική Ντραγκοβίτσια" ας πούμε, ο τυχαίος άνθρωπος της υφηλίου, ο Βραζιλιάνος, ο Κενυάτης θα καταλήξει ν'αποκαλεί τη χώρα, Ντραγκοβίτσια.
Οι Σλαβομακεδόνες λυσσάνε γιατί είναι πιο ημιμαθείς και βλαμμένοι από Ελληναράδες.
Η γραμμή τους είναι η εξής:
1. Οι Μακεδόνες ήταν διακριτό έθνος από τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες. Έτσι καμαρώνουν ...ως "Βάρβαροι", που ήταν ο δημοφιλής επιθετικός προσδιορισμός αντι-φιλιππικών Αρχαίων Αθηναίων δημαγωγών για το Φίλιππο Β΄ και το λαό του.
2. Υπάρχει Ιστορική Συνέχεια Μακεδόνων και Σλαβομακεδόνων, ...ακόμα και αν δεν έχουν καμμία σχέση γλωσσικά!
3. Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν απόγονοι (DNA και τα ρέστα..!) υποσαχάριων Αφρικανών...
4. ...αλλά και να μην ήταν (απόγονοι υποσαχάριων Αφρικανών) δεν έχει καμμία σημασία, αφού εμείς ΔΕΝ έχουμε Ιστορική Συνέχεια, λόγω υψηλών επιμειξιών με άλλα έθνη, ...παρόλο που μιλάμε γλώσσα που προέρχεται από την Αρχαιότητα.
Σαθρά επιχειρήματα εσωτερικής κατανάλωσης, που άνετα αντικρούονται διεθνώς. Αυτό που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα είναι το brandname "Macedonia".
image001.gif
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.