# #

8 Ιουλ 2015

«H Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει, περιμένετε λίγες μέρες και θα το δείτε»

«Ο Τσίπρας έπαιξε μέχρι τώρα ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι για γερά νεύρα (σ.σ. chicken game) το οποίο σχεδόν σίγουρα θα φέρει θετικά αποτελέσματα», υποστήριξε ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, Josef Joffe, σε συνέντευξη του στο CNN.
  

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, «γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θέλει να έχει ένα πτώμα στα χέρια της» - όχι μέσα στην Ευρώπη, πολλώ δε μάλλον μέσα στην δική της Ευρώπη», δήλωσε ο Josef Joffe στην δημοσιογράφο του CNN, Christiane Amanpour.

«Οι Γερμανικές απειλές όπως και οι απειλές των

υπολοίπων απλώς δεν πείθουν κανέναν»


«Δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit», ξεκαθάρισε ο κ. Joffe. «Και ο λόγος είναι απλός. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση ενός Grexit, η Ελλάδα ...
παραμένει στην Ε.Ε., επομένως πάλι θα έχει πρόσβαση στα τρισεκατομμύρια της Ευρώπης, μέσω  των προγραμμάτων ανάπτυξης... Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι αυτά τα χρήματα θα πηγαίνουν προς μια χώρα, που θα είναι συνέχεια στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εκτός και αν της χορηγηθεί μια ισχυρή ένεση ρευστότητας».

«Αυτό το ξέρει και η Μέρκελ και ο Ολάντ, αλλά κυρίως το γνωρίζει πολύ καλά και ο Τσίπρας», συμπλήρωσε. «Τι λέει ουσιαστικά στους Ευρωπαίους (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας), ξέρετε κάτι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε! Θα τιμωρήσετε τους εαυτούς σας ακόμη περισσότερο. Θέλετε αλήθεια να καταστρέψετε και τις δικές σας οικονομίες; Δεν το θέλετε, έτσι δεν είναι;», δήλωσε ο κ. Joffe.

«Κανένας δεν θέλει να βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να κάνει κακό στον εαυτό του μόνο και μόνο για να εκδικηθεί κάποιον άλλο», τόνισε.

Ο συντάκτης της Die Zeit αναφέρθηκε και στην πολύκροτη έκθεση (σ.σ. της περασμένη εβδομάδας) του ΔΝΤ, που καθιστούσε σαφές ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σχολιάζοντας: «Τι είπε ουσιαστικά το ΔΝΤ στους ηγέτες της Ευρώπης; Κοιτάξτε πως έχουν τα πράγματα αγόρια και κορίτσια, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει», και συνέχισε λέγοντας, «Εάν στο λέει αυτό το ΔΝΤ, τότε είναι ήδη μια εντυπωσιακή νίκη του Αλέξη Τσίπρα».

«Για τους παραπάνω λόγους», συμπλήρωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος, «στοιχηματίζω ότι οι Έλληνες έχουν ήδη κερδίσει το "παιχνίδι", περιμένετε λίγες ακόμη μέρες και θα το διαπιστώσετε».



Π.Κ.

Πηγή: CNN

2 σχόλια:

  1. Η λυση εχει ηδη δημιουργηθεί μετα τον πανικο και την απωλεια 3 δισ δολλαριων μεσα σε μια μερα στο κινεζικο χρηματιστηριο και στην συνεχεια τον πανικο στην wall street και αναστολη εργασιων χρηματσιστηριου στην Νεα Υορκη.
    Ποιός φοβαται ποιόν;Ποιος δανειζει και ποιος θα εισπραξει; Και ολα αυτα για διαφορές μετρων με την Ελλαδα ενος δισ ευρώ;
    Σημασια εχει η επιβεβαιωση της επικυριαρχιας και οχι το χρεος.
    Υπομονη 24 ωρες μεινανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στα τέσσερα.
    Πάντως προνόησε κι εβαλε την βαζελίνη στον χαμηλό συντελεστή.

    Αυτά για το χρηματιστήριο είναι τουλάχιστον ανόητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.