# #

8 Ιουλ 2015

Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ 480π.Χ.



- Μπάμπη μου πως βλέπεις την απόφαση του Βασιλιά της Σπάρτης να πάρει την φρουρά του και να σταθεί απέναντι στη παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία; 
- Σία μου, όπως καταλαβαίνεις έκανε... ένα μεγάλο ατόπημα. Ο Ξέρξης, φίλος της Ελλάδας, ζήτησε απλά "Γη και Ύδωρ". Δεν ήταν τελεσίγραφο. 
Κι ενώ ο Λεωνίδας έπρεπε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εκείνος στράφηκε στους 5 εφόρους ζητώντας όλο το στρατό της Σπάρτης.
- Γιατί να ζητήσει όλο το στρατό της Σπάρτης; 
- Ευτυχώς δεν του τον παραχώρησαν. Θα ήταν μια κίνηση που θα εκλαμβανόταν ως εχθρική από τον Μεγάλο Βασιλιά. Και ευτυχώς που διανύουμε την περίοδο των Καρνείων και πρυτάνευσε η λογική.
- Τώρα Μπάμπη μου τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε; 
- Σία άκουσε με και το λέω σε όλους τους τηλεθεατές μας. Ελπίζω πραγματικά να κρατήσει γερά ο Ξέρξης. Γιατί αλίμονό μας αν κάθε φορά που έρχονται να μας βοηθήσουν οι ξένοι, εμείς πετάμε τους εκπροσώπους τους στο πηγάδι... Πρέπει επιτέλους σαν χώρα να καταλάβουμε ότι η θέση μας είναι στην Περσική Αυτοκρατορία. Κι αν κάνουμε και μερικές ουσιώδεις παραχωρήσεις δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να διατηρήσουμε τη θέση μας και να μείνουμε ζωντανοί. 
- Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όλοι θα αντιληφθούμε ότι ο πόλεμος θα μας εμπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Καλό σου βράδυ Μπάμπη. 


- Καλό σας βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.