# #

6 Ιουλ 2015

Ο «κακός μπάτσος» (αυτός που τους ΒαρουFUCKησε) έφυγε από το τραπέζι. ΑΡΑ, η συμφωνία έφτασε!

Αξίζει να του πει ο ελληνικός λαός είναι 

ένα τεράστιο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τη στάση

του.

Ο «κακός μπάτσος» (αυτός που τους ΒαρουFUCKησε) έφυγε από το τραπέζι. ΑΡΑ, η συμφωνία έφτασε!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε σήμερα το πρωί, λέγοντας ότι την απομάκρυνσή του από το υπουργείο τη ζήτησαν οι εταίροι μας. Και εκείνος διευκολύνει τον Πρωθυπουργό και παραιτείται. Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις προσπάθειές του.

Αυτό που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας είναι -σε μια ιδιότυπη διασκευή του- το παιχνίδι «του καλού και του κακού μπάτσου». Που στη δεύτερη φάση του, και αφού έχουν εξασφαλιστεί τα βασικά κέρδη από τη διαπραγμάτευση, ο κακός μπάτσος εξαφανίζεται και μένει μόνο ο καλός! Περνώντας από τη θεωρία στην (ελληνική) πράξη, μπορούμε να εντοπίσουμε τα εξής ΑΜΕΣΑ κέρδη μιας τέτοιας κίνησης:

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! ΗΡΕΜΙΑ!
ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ!
ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ!

Η κίνηση Τσίπρα φαίνεται να συμβαδίζει απόλυτα με το προφίλ της «ήρεμης δύναμης», που επικοινωνιακά χτίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Με το αποτέλεσμα που κατέγραψαν στο δημοψήφισμα, για παράδειγμα, οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούσαν να σηκώνονται και να χορεύουν πάνω στα τηλε-τραπέζια! Όμως, εκείνοι συνέχισαν σεμνά και ταπεινά να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον κόσμο, κόντρα στην τρομολαγνεία που ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ επέδειξαν τα ...
μίντια της χώρας.

Στο ίδιο κλίμα ακριβώς και το μήνυμα του Πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, όταν πλέον όλα είχαν κριθεί και το ΣΟΚ της 20άρας δονούσε ακόμη την ατμόσφαιρα! Και όμως, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ενωτικός αλλά κυρίως ήρεμος και καθησυχαστικός. Χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με όλους αυτούς που τον πολέμησαν λυσσαλέα το προηγούμενο διάστημα. «Ηρεμη δύναμη» λοιπόν, που αποτελεί και την ιδανική στάση για να πετύχεις ο,τι καλύτερο μπορείς, ακόμη και στη διαπραγμάτευση. Βέβαια, υπάρχει και μια παραλλαγή αυτού του σεναρίου στην περίπτωση του Βαρουφάκη!
Ότι πλέον οι ηγέτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, αδειάζοντας οριστικά τον Σόιμπλε και τη λογική του, και ως αντάλλαγμα ζήτησαν την απομάκρυνση Βαρουφάκη, για να μη φανεί παγκόσμια ότι έχασε τόσο ξεδιάντροπα ο Γερμανός από τον Ελληνα υπουργό!!! Δηλαδή, ότι η Ελλάδα κατάφερε να εξουδετερώσει το βασικό της αντίπαλο, χρησιμοποιώντας –ίσως εξαρχής για αυτό το λόγο- έναν ρολίστα υπουργό της! Το κάνουν οι προπονητές κατά κόρον! Υπάρχουν παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να εκνευρίσουν και ιδανικά να προκαλέσουν την αποβολή του αντιπάλου. ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ!!!

Σε αυτή την περίπτωση, στη σκέψη μας θα πρέπει να χωρέσει και κάτι ακόμα. Ότι για να προχώρησε σ΄αυτή την κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και ενόψει των νέων συναντήσεων και συσκέψεων για την εύρεση λύσης, είναι πολύ πιθανό να έχει ΗΔΗεξασφαλίσει μια καλή συμφωνία σε προφορικό επίπεδο ή που τουλάχιστον του εξασφαλίζει τις κόκκινες γραμμές του! Μια συμφωνία, δηλαδή, που να αξίζει να μπει στη συζήτηση του ανταλλάγματος, που ζήτησαν οι δανειστές. Και κυρίως τέτοια, που και ο ίδιος ο Βαρουφάκης κατάλαβε ότι αξίζει να παραιτηθεί για αυτήν.

Οσο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αυτό που –κατά τη γνώμη μας- αξίζει να του πει ο ελληνικός λαός είναι ένα τεράστιο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τη στάση του.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.