# #

11 Ιουλ 2015

Είσαστε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οφίτσια ή για να αγωνιστείτε για τα δίκαια της κοινωνίας;


Προς ΣΥΡΙΖΑίους – 

της Αριστερής Πλατφόρμας – επιστολή

arkas1Ούτε μια βδομάδα πριν ο λαός –για την ακρίβεια ο φτωχός λαός– ψήφισε «ΟΧΙ» στα μνημόνια. Οι υπέρμαχοι του «Ναι» θυμίζω πως ταυτίζανε το «ΟΧΙ» με την έξοδο από το ευρώ. Παρά τις απειλές και τα κλειστά ΑΤΜ, ο λαός έδωσε στο «ΟΧΙ» 62% και ταυτόχρονα φόρτωσε στις πλάτες σας ένα τεράστιο βάρος.
Μια βδομάδα μετά, η κυβέρνηση σας φέρνει πρόταση υπογραφής μνημονίου που δεν διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενα των δοσίλογων. Σε λίγο θα προσπαθήσει να μας πείσει πως δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα και το «ΟΧΙ» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ομαδική παραίσθηση κυρίως των φτωχών και των χτυπημένων – με διάφορους τρόπους – από τα απανωτά μνημόνια για την «σωτηρία της πατρίδας».
Όμως, σύντροφοι της Αριστεράς Πλατφόρμας, οι εποχές της ανεμελιάς για εσάς πέρασαν. Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων έφτασε κι αυτή την φορά δεν μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και την αρχή του «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού».
Περίπου 3.5 εκατομμύρια ζευγάρια μάτια εκείνων που ψήφισαν «ΟΧΙ στα μνημόνια – ΟΧΙ σε αυτήν την Ευρώπη» έχουν καρφωθεί πάνω σας.
Δεν υπάρχουν πια κρυψώνες. Όταν το νομοσχέδιο για το νέο μνημόνιο φτάσει στην Βουλή, ΔΕΝ αρκεί η αρνητική σας ψήφος.
Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από την...
διαμαρτυρία. Χρειάζεται να δώσετε στον λαό μια ελπίδα προοπτικής ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ριζοσπαστικοποιείται ταχύτατα και προδίδεται με τρόπο αισχρό από την μια βδομάδα στην άλλη.
Σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλετε να καταψηφίσετε το μνημόνιο του Τσίπρα και της παρέας του.
Οφείλετε να αποχωρήσετε και να δημιουργήσετε την δική σας ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στην Βουλή.
Οφείλετε να αναγκάσετε τον Τσίπρα είτε σε παραίτηση και άμεση προκήρυξη εκλογών, είτε σε πολιτικό ξεβράκωμα με σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης τύπου «Παπαδήμου», είτε και στα δύο.
Οφείλετε να δώσετε και να προβάλετε ξεκάθαρες απαντήσεις όσο αφορά ζητήματα κομβικά όπως εκείνο της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποχώρησης από την ΕΕ και το ευρώ, της επιβολής ενός κράτους δικαίου και της εκκαθάρισης των στάβλων του Αυγεία που βρωμίζουν την κοινωνία μας χρόνια τώρα.
Οφείλετε να πάρετε πρωτοβουλίες για ανασύσταση πραγματικών συνδικάτων και για την δημιουργία μετώπου μέσα στην κοινωνία με φίλια προσκείμενες αριστερές δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που ζητάω είναι βαρύ και δύσκολο την ίδια όμως στιγμή
​μοιάζει ​και ​είναι ​απολύτως αναγκαίο.
Στις αποφάσεις θα βοηθήσει σίγουρα και η ανάγνωση – ξανά και ξανά – της επιστολής του νέου ΥΠΟΙΚ Τσακαλώτου -δεν θα υποκύψω στον πειρασμό να γράψω περισσότερα για τον κύριο υπουργό τώρα- προς τον ESM.
Θα μπορούσε να την είχε γράψει και ο Βενιζέλος ή έστω ο Παπακωνσταντίνου, και μην μου πείτε όχι.
Επίσης, παρακαλώ να μην κρυφτείτε πίσω από τους «δημοκρατικούς συγκεντρωτισμούς» των Σταλινικών γραφειοκρατών.
Υπάρχει ένα 62% του λαού που είναι «παιδιά μικρά» σε αυτόν τον αιώνιο και πανανθρώπινο αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, που σας κοιτάει.
Κι όπως έγραφε στα καλά του κι ο Νιόνιος, «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα».
Πάρτε θάρρος κι αποφασίστε να εκφράσετε γρήγορα – τώρα – αυτό το θαρραλέο κι έτοιμο για όλα τμήμα του λαού μας.
Αν δεν τολμήσετε τώρα, θα σαπίσετε σύντομα σαν τους «διαφωνούντες» του πάλαι ποτέ «κινήματος».
Για τον λαό δεν φοβάμαι πια.
Το «ΟΧΙ» που είπε στους ανθρωποφάγους και πάνω από όλα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το είπε, με κάνει να ελπίζω βαθιά.
Αν δεν είστε -και- εσείς, θα είναι κάποιοι άλλοι που θα εκφράσουν αυτό το πελώριο «ΟΧΙ» πολιτικά.
Γιατί να χάνουμε όμως κι άλλο πολύτιμο χρόνο, αφού μπορούμε να δράσουμε τώρα;
Είσαστε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οφίτσια ή για να αγωνιστείτε για τα δίκαια της κοινωνίας;
Κι αν ναι, νιώθετε περισσότερο υπόλογοι στον λαό του «ΟΧΙ» ή στην πολιτική γραμματεία και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος σας;
Για εσάς – όπως και για άλλα αξιόλογα στελέχη σαν την πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου – υπάρχει μπροστά σας τις επόμενες μέρες μια ακόμα κάλπη.
​Και δύο ψηφοδέλτια. ​
«Ναι» ή «ΟΧΙ»;
​Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, δεν σχολιάζω τις προτροπές σου στους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η ώρα της συνείδησης για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και όλους τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Ηλία, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα -και μπράβο του- αλλά δεν περίμενε το 62%. Περίμενε λιγότερο. Εκεί την πάτησε. Οι πολίτες είναι πιο μπροστά από τον Τσίπρα. Δεν γράφω άλλα, γιατί δεν έχω χρόνο. Θα φωνάξω και για εσένα στο Σύνταγμα. Να είσαι καλά.)

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
    ΟΧΙ ΡΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.