# #

8 Ιουλ 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ- Βουλευτής της ΝΔ οτι έβγαλε 1 εκατ ευρώ την ώρα που τα ΑΤΜ ήταν κλειστά!!



Καλά θα έκανε η δικαιοσύνη να ξεσκονίσει πρώτα πλήρως το πόθεν εσχες όλων των ετών, του …χωρίς λόγο θιγόμενου.
Και όταν λέμε πλήρως εννοούμε ΠΛΗΡΩΣ ,μέχρι τρίτο βαθμό συγγένειας, από τον καιρό που μπήκε στην πολιτική. Τότε θα δούμε εάν πράγματι έχει όντως δίκιο ο θιγόμενος.
Τα στοιχεία για την ανάληψη και μεταφορά του 1 εκατομμυρίου ευρώ από υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Ηράκλειο σε τράπεζα στη Γαλλία, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Ηρακλείου, ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του Candianews, Αλέκος Ανδρικάκης. Ο δημοσιογράφος έθεσε υπόψη όλα τα στοιχεία που είναι σε γνώση του και με τα οποία θα μπορεί πιθανώς να αναζητηθεί η πορεία του εκατομμυρίου, οι διαδικασίες και οι παρεμβάσεις που έγιναν, ώστε να γίνει η ανάληψη από συγκεκριμένο πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου, από κόμμα της αντιπολίτευσης.

Στην εισαγγελία κατατέθηκαν επίσης στοιχεία για μια ανάλογη υπόθεση που συνέβη τις ίδιες ημέρες, μέσω επίσης τράπεζας του Ηρακλείου.

Όπως ενημέρωσε την εισαγγελία, τα στοιχεία για την πρώτη υπόθεση έχουν δοθεί τόσο στο γραφείο του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, όσο και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.


Ο δημοσιογράφος κλήθηκε επειγόντως χθες βράδυ από την εισαγγελία και παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από νομικούς. Μαζί του στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη από τον...

ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αλλά και πολίτες. Στο πλάι του ήταν κι οι εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών.

Για την πρώτη και γνωστή υπόθεση που έχει αποκαλύψει το Candianews περιέργως υπήρξε αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε γίνει αναφορά σε όνομα .

H πρώτη καταγγελία
Με άδεια Στουρνάρα; Ο “ναι” πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου μετέφερε με κλειστές τράπεζες 1 εκατ. € στο εξωτερικό!

Η καταγγελία που παρουσιάζουμε είναι εξαιρετικά σημαντική και απολύτως διασταυρωμένη: πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου από το λόμπι του “ναι στα μνημόνια” κι από τους επικεφαλής των ανάλογων διαδηλώσεων, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ! Λίγο νωρίτερα, προφανώς, είχε ρίξει το δάκρυ του για τους συνταξιούχους στις ουρές των ΑΤΜ που ξεροσταλιάζουν για 60 ευρώ…


Κατά τις πληροφορίες του Candianews, ο “φιλοευρωπαίος παράγοντας” ζήτησε να πάρει το ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ, καθώς μπήκε στην τράπεζα, ενώ ήταν κλειστή, χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα! Αξίωσε να μεταφέρει στο εξωτερικό από το λογαριασμό του τα χρήματα, αλλά φυσικά η απάντηση των τοπικών τραπεζικών στελεχών ήταν αρνητική. Ο ίδιος επέμεινε, έκανε επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, επικαλέστηκε το γεγονός ότι κάνει μπίζνες με το εξωτερικό και ήθελε να μεταφέρει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό γαλλικής τράπεζας.

Με τα πολλά, κατάφερε να σηκώσει και να μεταφέρει τα χρήματα, για τις δουλειές του, που σχετίζονται, όπως είπε, με επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά…

Το Candianews γνωρίζει φυσικά ποιος είναι ο πολύ γνωστός “φιλοευρωπαίος παράγοντας”. Περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συναλλαγής και της μεταφοράς του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό.

Το θέμα φυσικά σχετίζεται τόσο με την ισονομία – καθώς οι τράπεζες ήταν κλειστές και κάποιος απόλαυσε παρανόμως το προνόμιο να σηκώσει ένα τέτοιο ποσό και να το μεταφέρει σε ξένη τράπεζα- όσο και με την πολιτική ηθική: την ώρα που έκανε παρανόμως τη μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό, “συμπαραστεκόταν” στους συνταξιούχους, που δεν μπορούσαν να πάρουν παρά 60-120 ευρώ, και καλούσε σε “ναι” στο δημοψήφισμα για να “σωθεί η Ελλάδα”.

Περιμένουμε…

Γιατί άραγε απαντά ο Λ. Αυγενάκης για το 1 εκατ. €;- Ζητά να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Α. Ανδρικάκη!

CANDIANEWS

Το Candianews αποκάλυψε την υπόθεση με τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου που σήκωσε 1 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ ήταν κλειστές οι τράπεζες, προκειμένου να τα μεταφέρει στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρει ποιος είναι. Όμως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να δηλώσει ότι όσα αναφέρονται είναι ανακριβή, αλλά παράλληλα ζήτησε με επιστολή του που δημοσίευσε σε άλλα μέσα, να κινηθούν διαδικασίες αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candianews!

Και έσπευσε να μιλήσει για “ανεύθυνη διάδοση φημών”, που “σπιλώνουν ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις”! Ζήτησε μάλιστα “υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους”!

Βεβαίως, αν και απαντά σε δημοσίευμα του Candianews, ο κ. Αυγενάκης, όπως το συνηθίζει, δεν μας έστειλε ούτε την ανακοίνωση ούτε την επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το ουσιαστικό είναι τούτο: πώς γνωρίζει ο βουλευτής της ΝΔ ότι τα δημοσιεύματα είναι “ανακριβή”; Αφού δεν τον αφορά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση; Γιατί απαντά εκείνος, μια μέρα μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις; Γνωρίζει κάτι για την υπόθεση;

Προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι απαντά επειδή το όνομά του αναφέρθηκε σε διάφορους σχολιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί δεν ήταν το μοναδικό. Και άλλων παραγόντων της ΝΔ ή άλλων κομμάτων τα ονόματα αναφέρθηκαν, όμως δεν εξέδωσαν ανακοινώσεις. Αναφέρθηκαν και ονόματα επιχειρηματιών.

Ξαναρωτάμε: πώς γνωρίζει ότι είναι ανακριβή τα δημοσιεύματα; Γιατί απαντά ο ίδιος, αφού δεν γίνεται αναφορά στο όνομά του; Ξέρει κάτι περισσότερο;

Προχωρεί όμως και παραπέρα, σε επιστολή που όπως μαθαίνουμε έστειλε στον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα: ζητά να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του δημοσιογράφου και υπεύθυνου του Candianews, Αλέκου Ανδρικάκη, με διαδικασία αυτοφώρου και το νόμο περί τύπου!

Διαβάστε την επιστολή του:

«Παρακαλώ άμεσα για την κλήση και διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον υπεύθυνο κατά νόμο εκδότη και δημοσιογράφο κ. Α. Ανδρικάκη.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα και η κοινωνία δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση ως προς τη διερεύνηση της καταγγελίας του δημοσιογράφου η οποία θίγει συγκεκριμένη μερίδα πολιτικών που υπερασπίζονται τη θέση ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα. Η αδιάκριτη σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου που έχουν ταχθεί υπέρ θέσης ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα αποτελεί επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη.

Αιτούμαι την άμεση και αποτελεσματική τήρηση των δικονομικών διατάξεων του νόμου για τα αδικήματα περί τύπου και την έγκαιρη και ουσιαστική προστασία μου ώστε μέσα στα πλαίσια του νόμου να προσδιορισθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της καταγγελίας και σε περίπτωση αλήθειας να αποδοθεί ο ποινικός, πολιτικός και κοινωνικός ψόγος στο υπεύθυνο πρόσωπο.»

Η ανακοίνωση

Ιδού και η ανακοίνωση από τη σελίδα του στο facebook με την οποία καλεί τον “αρθρογράφο” (ναι, έτσι σε εισαγωγικά βάζει τον όρο!) να παραδώσει στις αρμόδιες αρχές και τη δημοσιότητα τα στοιχεία. Τα στοιχεία βεβαίως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι ήδη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

πηγές

candianews και ixnos

http://www.epixirimatias.gr/2015/07/1.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.