# #

4 Ιουν 2014

Εκλογές...???

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και όλα γίνονται τώρα πιο γρήγορα, η κυβέρνηση βιάζεται να κατασκευάσει το μπλοκ των βουλευτών που θα αποτελέσουν τις αναγκαίες 180 ψήφους για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Όποιος και να είναι αυτός, συνήθως αυτό το όνομα που ακούγεται πρώτο, αυτό καίγεται.
Άρα ο Φώτης Κουβέλης λογικά πρέπει να έχει καεί.
Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου έχει μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή, να ξεπουλήσει ότι πουλιέται, είτε αυτό είναι ακίνητο είτε κινητό περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου.


Δυστυχώς για τους Έλληνες αυτή η αποστολή βρίσκεται ακόμη στην αρχή.
Έχουμε να τραβήξουμε πολύ κουπί και να υποστούμε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση σαν λαός μέχρι να ολοκληρώσουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το έργο που τους ανέθεσαν τα αφεντικά τους.
Όταν κάποιος αγοράζει κάτι,
αυτό το κάνει για να βγάλει κέρδος όταν το εκμεταλλευτεί ή όταν το μεταπωλήσει. Αυτό είναι το βασικό και αυτό είναι ο τροφοδότης λογαριασμός που θα εξαγοράσουν τους απαιτούμενους ψήφους των βουλευτών.

Σε πολύ απλά λόγια είναι τόσο πολλά τα λεφτά από τα κέρδη που περιμένουν οι "αγοραστές" που φτάνουν και περισσεύουν για να εξαγοραστούν βουλευτές.

Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να δούμε είναι το τι θα κάνει ο Βενιζέλος που βλέπει το κόμμα του να ξηλώνεται μέρα με την μέρα πιο πολύ.
Ο Βενιζέλος είναι μπλεγμένος στο πάρε δώσε των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στα υποβρύχια που ενώ πληρώθηκαν δεν παραδόθηκαν εκτός από ένα που και αυτό έγερνε.
Είναι μπλεγμένος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και των υπολοίπων λιστών.

Ο Βενιζέλος θα κάνει τα πάντα για να μην μείνει εκτός κυβέρνησης ή στην καλύτερη περίπτωση θα προσπαθήσει να μετακινηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Για ένα μοναδικό λόγο, που είναι και το μεγάλο του άγχος και η αγωνία του, να μην πάει στην Δικαιοσύνη.

Συνεργάτης στα σχέδια του Βενιζέλου είναι ο Σαμαράς και δυστυχώς ο Κουβέλης. Αυτό που λέω είναι πικρό για εμάς που συμπορευτήκαμε 40 χρόνια μαζί με τον Φώτη Κουβέλη στην δύσκολη πορεία της ανανέωσης του κομμουνιστικού κινήματος.
Ο Φώτης Κουβέλης θα δει ένα κομμάτι της κοινοβουλευτικής του ομάδας να ψηφίζει τον πρόεδρο της επιλογής των Σαμαρά Βενιζέλου.

Μετά την εκλογή του νέου προέδρου θα δοθεί ο χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2016 στην ξεπουλημένη κυβέρνηση να ολοκληρώσει το "έργο" της. 
Δηλαδή περισσότερη εξαθλίωση του ελληνικού λαού με περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, με εξαφάνιση του εργατικού δικαίου και με τον αποκλεισμό μεγάλων ομάδων του πληθυσμού από δομές παιδείας και υγείας.

Έτσι έχουμε φτηνά εργατικά χέρια ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις σημειώνουν κέρδη παράδειγμα η Μυτιληναίος με +36% και η JUMBO με +44% στην περίπτωση της δεύτερης είναι γνωστός ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στους εργαζόμενους της σε τέτοιο βαθμό που απαγορεύεται να έχουν δίπλα τους ένα μπουκαλάκι νερό για να πιουν, δικαιούνται νερό μόνο στο διάλειμμα!!!. 


Θα έχει χρόνο η κυβέρνηση να ξεπουλήσει και τα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, Πάτρα Βόλος κλπ, ο προγραμματισμός τους, λέει για το 3ο τρίμηνο του 2014. 

Στο ξεπούλημα των λιμανιών μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι εδώ πρέπει να σκεφτούμε οτι η στάση του ΚΚΕ στον Βόλο με το σύνθημα "τι Μπέος τί Συριζαίος" ήταν καθοριστική στην εκλογή του γνωστού για τον βίο και την πολιτεία του Μπέο.

Από την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ το μόνο που πρέπει να περιμένουμε είναι μετωπική επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και η καλά καλυμμένη σύμπραξη με τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.


Οι χιτλερικοί θα αποθρασυνθούν και θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις σε μετανάστες, σε δομές αλληλεγγύης, στην Αριστερά και ότι μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους. να μην εκπλαγούμε αν το αίμα θα είναι η μέθοδός τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πει με καθαρό και σαφή λόγο το πρόγραμμά του, να προσπαθήσει να καταλάβει τι σημαίνει κρατικός μηχανισμός αν θέλει εκτός από την κυβέρνηση να πάρει και την εξουσία.
Να περιγράψουμε με σαφήνεια τι είδους διακυβέρνηση θέλει η Αριστερά και με ποιες δυνάμεις είμαστε διατεθειμένοι να την κάνουμε πραγματικότητα.


του Γιώργου Δασκάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.