# #

6 Ιουν 2014

Η Ελλάδα η 4η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο!



Την τέταρτη θέση ανάμεσα στις δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου καταλαμβάνει η Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της Gallup.

Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη ...
Συρία, η οποία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Στην κορυφή με μόλις διαφορά τεσσάρων μονάδων κονταροχτυπήθηκαν το Ιράκ και το Ιράν. Για το Ιράν ειδικά, «θύελλα» ξέσπασε στα μέσα ενημέρωσης όταν η αστυνομία συνέλαβε έξι νεαρούς Ιρανούς που ανέβασαν βίντεο στο οποίο χόρευαν την επιτυχία του Φάρελ Γουίλιαμς «Happy», αναγκάζοντας τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να «τουιτάρει»: «Η χαρά είναι δικαίωμα του λαού μας. Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο σκληροί με συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την χαρά».

Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Gallup για τα θετικά συναισθήματα βρίσκουν το Ιράν στην 93η θέση σε σύνολο 138 χωρών. Αντιθέτως στα αρνητικά συναισθήματα βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή, μόλις δεύτεροι πίσω από τους Ιρακινούς.

Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία».

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε τηλεφωνικές, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 1.000 ατόμων από κάθε χώρα, ηλικίας από 15 ετών και πάνω.
Όσο για τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αρνητικά συναισθήματα ένιωσαν και πολλοί Έλληνες, εξ' ου και η τέταρτη θέση. Στη δεκάδα περιλαμβάνεται ωστόσο και η Κύπρος και τα Κατεχόμενα.

Η δεκάδα των πιο δυστυχισμένων χωρών
Ιράκ
Ιράν
Αίγυπτος
Ελλάδα
Συρία
Σιέρα Λεόνε
Κύπρος
Κατεχόμενα (Βόρειεα Κύπρος)
Καμπότζη
Λίβανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.