# #

4 Ιουν 2014

Έκλεισε η Βουλή - Παραγράφονται οι ευθύνες της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου...???


Έκλεισε η Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να μην νιωθει πίεση η κυβέρνηση όταν θα περάσει δύσκολα νομοσχέδια στα θερινά τμήματα της Βουλής, και να μην τις δημιουργήσουν θέματα γκρινιάρηδες βουλευτές που θα έχουν μείνει έξω από τον επικείμενο ανασχηματισμό.Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος....
Παραγράφονται οι ποινικές ευθυνες της κυβέρνησης ΓΑΠ.
Ως προσπάθεια να αποφευχθούν οι γκρίνιες που θα προκαλέσει στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ο επικείμενος ανασχηματισμός ερμηνεύεται το πρόωρο και αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που θυροκολλήθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, λήγουν οι εργασίες της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου και πλέον αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να τεθούν σε λειτουργία τα τμήματα διακοπής της Βουλής, γνωστά και ως «θερινά τμήματα».
Είναι δε ενδεικτική η φράση παλαιού βουλευτή της συγκυβέρνησης που σχολιάζοντας το πρόωρο κλείσιμο της Ολομέλειας είπε πως «ένας ανασχηματισμός δημιουργεί συνήθως περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει».
Πάντως, η ενέργεια της κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μιλά για επικίνδυνες μεθοδεύσεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατήγγειλε την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «η Βουλή πρέπει να κλείσει μόνο για εκλογές».
Υποστήριξε ότι με την συγκεκριμένη ενέργεια επιδιώκεται η συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων όπως αυτό για τον αιγιαλό σε θερινά τμήματα «όπου ο διάλογος είναι περιορισμένος».
«Υπάρχουν κρίσιμα νομοσχέδια, υπάρχει η διαπραγμάτευση του χρέους, το ενδεχόμενο νέων μέτρων και νέου Μνημονίου . Για όλα αυτά πρέπει να μείνει ανοιχτή η Βουλή» είπε ο κ. Λαφαζάνης ενώ συμπλήρωσε ότι αναβάλλονται για το φθινόπωρο δεκάδες αιτήσεις άρσεων ασυλίας βουλευτών.
Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι με το Προεδρικό Διάταγμα παραγράφονται και επισήμως τυχόν ποινικές ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη έρευνας των συνθηκών και των ενεργειών που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο είχαν απασχολήσει έντονα κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος με το οποίο ολοκληρώνεται η σύνοδος της ολομέλειας της Βουλής αιφνιδίασε ακόμη και τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Η απόφαση βέβαια είναι της κυβέρνησης η οποία έχει τους δικούς της πολιτικούς λόγους να επισπεύσει την λήξη των εργασιών και να μείνει ένα κενό διάστημα δύο εβδομάδων πριν αρχίσουν τα θερινά τμήματα.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.