# #

6 Ιουν 2014

Έκτακτο: Νέος υπουργός Οικονομικών ο Νίκος Μπίστης!

Οριστική είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η τοποθέτηση του Νίκου Μπίστη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. 

Το θέμα Μπίστη έβαλε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τον ανασχηματισμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος που κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να δείξει τόλμη και μετά τον σοσιαλδημοκράτη Γιάννη Στουρνάρα να τοποθετήσει στο υπουργείο Οικονομικών έναν κουμμουνιστογενή.

Από πολλούς εκτιμάται ότι στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να πει το «ναι» στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου έπαιξε ρόλο ο ...Χρύσανθος Λαζαρίδης. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο Λαζαρίδης είπε του Σαμαρά να μην φοβάται τον Μπίστη γιατί κάτι τέτοιοι, σαν τον Μπίστη, είναι αυτοί που τσάκισαν τα πρέκια του κουμμουνισμού. 

Ο Σαμαράς, για να καθησυχάσει τον Μπαλτάκο, θα ανακοινώσει την τοποθέτηση του Μπίστη στο υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Δευτέρας και θα πει σε διάγγελμα του ότι αυτόν, τον Μπίστη, του υπέδειξε για υπουργό Οικονομικών το Άγιο Πνεύμα σε συνομιλία που είχαν νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με non paper του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ή κάπως έτσι, η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών από τον Νίκο Μπίστη αποδεικνύει το πέρασμα στην μετά το μνημόνιο εποχή, γι’ αυτό και άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει η αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και η παραχώρηση όλων των εδρών του στη Βουλή και την Ευρωβουλή στο ΠΑΣΟΚ, καθώς χωρίς το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο ύπαρξης άρα θα πρέπει να επιστρέψει και όλους τους ψηφοφόρους του στο ΠΑΣΟΚ. 

Ο Νίκος Μπίστης, όπως σημειώνεται στο non paper, με σταθερότητα και συνέπεια υπηρέτησε χωρίς φειδώ αρχές και αξίες, παίρνοντας πάντα δύσκολες αλλά σωστές αποφάσεις όπως η χωρίς φειδώ υποστήριξη των νατοϊκών βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις υπεράσπιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Τάσου Γιαννίτση, αλλά και η αποχώρηση του από τη Δημοκρατική Αριστερά όταν ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση επειδή ο Μπαλτάκος έκλεισε την ΕΡΤ.

Σε φιλική συζήτηση που είχε ο Νίκος Μπίστης με δημοσιογράφους, σε γνωστό τυροπιτάδικο, είπε πως από το υπουργείο Οικονομικών θα εργαστεί χωρίς καθόλου φειδώ ώστε η κεντροαριστερά να ανακτήσει τον ηγεμονικό της ρόλο στην ελληνική κοινωνία ώστε να μπορεί να συνεχίσει να της πετάει τα μάτια έξω και για την επόμενη δεκαετία. Υφυπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα απορροφήσει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Δαιμόνια δικός σας - μα τον Μπίστη! – Πίκος Απίκος

http://anemosantistasis.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.