# #

27 Οκτ 2012

Καταζητείται ο Κ. Βαξεβάνης σαν κοινός εγκληματίας!!!! Μάλλον πόνεσε πολύ η δημοσιοποίηση της λίστας


Συνέντευξη του καταζητούμενου Κώστα Βαξεβάνη.

 Αληθινή η λίστα γι΄αυτό Δένδιας και Σαμαράς πάνε να τον συλλάβουν!



"Βράδυ δεν καταζητουν ουτε εγκληματίες.
Αναζητουν εμένα. 
Ειναι έξω απ το σπίτι, το Γραφειο του Hot Doc, ακόμα και φιλικά σπίτια"

Aυτό έγραψε πριν λίγο στο twitter ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης. 
Ο Δένδιας και ο Σαμαράς επιβεβαίωσαν με αυτή την κίνηση την γνησιότητα τις λίστας και γελοιοποίησαν για μια ακόμη φορά το χυδαίο και ανυπόληπτο κράτος και την πολιτική συμμορία που συγκαλύπτει φοροφυγάδες και ανέχεται τον υπουργό που οδήγησε τη χώρα στην σκλαβιά του Μνημονίου να υποστηρίζει ότι έχασε την λίστα.
Πόσο ξεφτίλες είστε;



Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή αναφέρει τα εξής για την δίωξη του δημοσιογράφου>

Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων .


Ιδού το ρεπορτάζ>

Εντολή να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» από το περιοδικό «Hot Doc».

Στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας αναφέρεται: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Είναι κοινή άποψη ότι πρόκειται για αδιανόητη συμπεριφορά των Αρχών, με την οποία διασύρονται όλες οι εξουσίες, την ώρα που συγκλονίζεται όλη η Ελλάδα από τα ηχηρά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 2.059 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, τα οποία αποκάλυψε το περιοδικό «Hot Doc».

Αποκαλυπτική, ταυτόχρονα, είναι και η σιγή ιχθύος των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Τι απαντά ο δημοσιογράφος μέσα από το koutipandoras.grΑυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

http://soundcloud.com/thomas-iacobi/syn-kostas-baxebanis-27-10?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=twitter&utm_content=http://soundcloud.com/thomas-iacobi/syn-kostas-baxebanis-27-10
http://www.kourdistoportocali.com/articles/15409.htm

3 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.