# #

25 Οκτ 2012

Γιατί χάρηκε η Μέρκελ μόλις είδε τον Αντωνάκη στην Σύνοδο Κορυφής;


Τρισάθλια και ελεεινή επανάσταση


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
Πριν λίγες μέρες ζούσαμε το ίδιο ρουτινιάρικο σκηνικό. Οι τροϊκανοί να απαριθμούν τα μέτρα και οι υπάλληλοι τους που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση να απαντούν το ίδιο μονότονα και βαρετά «Ναι σε όλα».

Και ξαφνικά έγινε το απρόσμενο. Ο πασοκοφώτης βγήκε από την σύσκεψη λέγοντας: εμείς αυτά τα μέτρα δεν τα ψηφίζουμε.

Επανάσταση, σκέφτηκα. Άρχισα να ψάχνω την μπλούζα με τον Τσε για να κατέβω στους δρόμους. Αλλά είμαι άτυχος…

Μέχρι να βρω το μπλουζάκι η επανάσταση είχε λήξει…

Πρέπει να ήταν η πιο σύντομη επανάσταση στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι τριετίες είναι το μόνο πρόβλημα του πασοκοφώτη,. Όλα τα άλλα είναι καλά καμωμένα. Και θα ψηφίσει τα πάντα, εκτός από την κατάργηση των τριετιών. Οι οποίες έχουν καταργηθεί από τον Φεβρουάριο καθώς μόνο αν πέσει η ανεργία κάτω από 10% θα ισχύσουν ξανά.

 Το δήθεν αριστερό πρόσωπο της χυδαιότητας.

 Το κολπάκι είναι γνωστό και πολυπαιγμένο. Σε κάθε πακέτο βάζουν ένα μέτρο (του μέλλοντος) ως αυτό που είναι το απόλυτα διαπραγματεύσιμο και η πορτοκαλί γραμμούλα τους. Τα μέσα προπαγάνδας υπερτονίζουν την καταστροφή που θα φέρει αυτό το μέτρο (σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που θα μας σώσουν) και τον υπέρ πάντων αγώνα των αρχηγών που στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση.  

Και από κάτω ένας λαός κοιμισμένος παρακαλάει να μην περάσει και αυτό το έγκλημα.

 
Τελικώς η τρόικα υποχωρεί για το επόμενο τρίμηνο, η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον

έσωσε κάτι (ας πούμε αντί για πλήρη κατάργηση κατώτατου μισθού φράσαμε τον Φεβρουάριο στο μείον 22% και μείον 34% για τους νέους). Έτσι και τώρα. Σώθηκαν οι τριετίες.

 Σωθήκαμε αδέλφια… μπράβο στον αριστερό Φώτη και σοσιαλιστή Μπένι.

 Θα μας δώσουν την επιμήκυνση ή όχι; Μας έχει φάει αυτή η εθνική αγωνία. Η επιμήκυνση είναι κάτι καλό για τον λαό.

Όπως ξέρουμε το μνημόνιο προβλέπει μέτρα 11,5 δις τα οποία έγιναν 13,5 που θα μοιραστούν στα έτη 2013 και 2014.

Αν όμως πάρουμε την επιμήκυνση τότε το πακέτο ανεβαίνει στα 18,5 δις (και προσθέστε όσα δις θέλετε για τις τρύπες) και τα μέτρα θα μοιραστούν ως εξής: Τα 13,8 θα μοιραστούν στα έτη 2013 και 2014 (εκ των οποίων τα 9,5 στο 2013) και τα υπόλοιπα θα πάνε στα επόμενα έτη αλλά επειδή για να είμαστε σίγουροι θα τα πάρουμε στα μέσα του 2013 για να τα εφαρμόσουμε το 2014.

Δηλαδή με την επιμήκυνση θα φορτωθούμε τα ίδια μέτρα για το 2013 και 2014 και θα φορτωθούμε και επιπλέον μέτρα για τα υπόλοιπα μέτρα. Και αυτό είναι θετικό για τους πολίτες.

 
Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις;

 Να το πούμε αλλιώτικα. Πως με το PSI για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία μια χώρα χρεοκοπεί και κουρεύοντας το χρέος της μένει με περισσότερο χρέος από αυτό που είχε πριν το κούρεμα;

Έτσι και με τα μέτρα. Άμα τα 11,5 δις τα μοιράσεις σε 4 χρόνια αντί για δύο τότε στα πρώτα δύο γίνονται 13,8 δις.


Και μετά μας φταίνε τα ληγμένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ…. Για τα ληγμένα φάρμακα δεν λέμε κουβέντα. Ούτε για τους ληγμένους πολιτικούς.

 
Νούμερα και νουμεράκια

Σε νέα δημοσκόπηση τα πράγματα δείχνουν το ίδιο τραγικά όπως και η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας. Η ΝΔ έχει εκλογική επιρροή 27% και το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ δεν είναι ακόμα στο «άλλο κόμμα» αλλά έχουν από 5,5%.

Δηλαδή, ένα 38% του λαού δείχνει την προτίμηση του προς τους δήμιους του. Λογικά  κερδισμένοι και ευχαριστημένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι το πολύ ένα 10% - 15%. Κάτι βιομήχανοι, τραπεζίτες, διευθυντές πολυεθνικών, μεγαλολαμόγια, μεγαλοξενοδόχοι… και κάτι κουμάσια που επιβιώνουν σε κάθε περίπτωση.

 Το 38% είναι μεγάλο νούμερο.

 Επίσης μεγάλο νούμερο είναι αυτό που επικροτεί ελεεινούς και τρισάθλιους που ονειρεύονται εμφύλιο πόλεμο και σαπούνι από κομμούνι.

Είμαστε, ως λαός, μεγάλα νούμερα, τελικά.

 Μπένι ο λαοφάγος. Από την βουλιμία του έφαγε και το ΠΑΣΟΚ…

Και ξαφνικά ο άνθρωπος που ήταν στην αντίσταση από ηλικία 12 ετών προσποιήθηκε ότι κατάλαβε ότι τα μέτρα των πακέτων της τρόικας έχουν ισοπεδώσει τον λαό.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ως πρόεδρος της μπανανίας υπέγραψε τα πάντα όλα…

Είναι προβοκάτσια να συνδέσεις αυτήν την δήλωση με την 28η Οκτωβρίου…

 Γιατί χάρηκε η Μέρκελ μόλις είδε τον Αντωνάκη στην Σύνοδο Κορυφής;

 Έμαθε ότι ο Σφουγγαράκης θα της έκανε δώρο δύο  κόκκινες πουά γραμμές που βρέθηκαν τυχαίως κάπου ανάμεσα στο στικάκι του Μπένι και την υπεύθυνη αριστερά του πασοκοφώτη.

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.