# #

25 Οκτ 2012

Νόαμ Τσόμκσι..."Τα μνημόνια καταστρέφουν την Ελλάδα"



Καταπέλτης κατά της λιτότητας ήταν ο Νόαμ Τσόμκσι σε πρόσφατη συνέντευξή του, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζεται απειλεί την Ελλάδα, αλλά και το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης με καταστροφή. 

«Η πολιτική αυτή καταστρέφει την...

Ελλάδα», δήλωσε, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως δεν ενστερνίζεται θεωρίες συνωμοσίας και δεν πιστεύει ότι η Ε.Ε. επιδιώκει ηθελημένα να καταστρέψει οικονομίες χωρών όπως η Ελλάδα. Πιστεύει πως η πολιτική αυτή υιοθετήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή. 

«Τα μέτρα λιτότητας είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να αναθερμάνουν μία οικονομία, ούτε να αποπληρώσουν το χρέος. Αντίθετα, το χρέος διογκώνεται. Και δεν είναι πως αυτές οι πολιτικές δεν δουλεύουν τώρα και θα αποδώσουν αργότερα. Αυτές οι πολιτικές δεν θα αποδώσουν καρπούς ποτέ», δήλωσε κατηγορηματικά. 

Σύμφωνα με τον Τσόμσκι, τα μέτρα που υιοθέτησε η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης σε πολλά κράτη μέλη ήταν αντιπαραγωγικά και συνετέλεσαν στην καταστροφή του κοινωνικού μοντέλου, που επί πολλά έτη ήταν ιερό στην Ευρώπη. Ο Τσόμσκι μάλιστα έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερη επίθεση» στο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, με επιπτώσεις που ήδη είναι ορατές. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός πιέζεται πέρα από τις δυνατότητές του» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα ωθείται να ζήσει με το βιοτικό επίπεδο της δεκαετίας του '60».

από δω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.