# #

25 Οκτ 2012

Δάσκαλε που δίδασκες…


Το κουδούνι χτυπά για «προσευχή». 
Οι μαθητές μαζεύονται για να ξεκινήσει άλλη μια μέρα τους στο διάσημο πανεπιστήμιο, που διδάσκει η «αφρόκρεμα» των ακαδημαϊκών δασκάλων όλου του πλανήτη. 
Παιδιά «μικρομεσαίων» οικογενειών πληρώνουν το ευτελές ποσό των 27.448 δολαρίων (δίδακτρα 2004-2005), ανά έτος, δηλαδή για πτυχίο γύρω στα 120.000 δολάρια, για να αποκτήσουν το «αγαθό» της γνώσης, που άλλωστε σύμφωνα με τη διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων (άρθρο 26) είναι ισότιμα «κατοχυρωμένο» για όλους (κούνια που σας κούναγε).
Αφού αγόρασαν το πρωί απ το κυλικείο κουλούρια και παστέλια συζητούν για τα μαθήματα της ημέρας, αφού έχουν επτάωρο σήμερα. 
Τις πρώτες δύο ώρες έχουν το μάθημα «αντιμετώπιση οικονομικών κρίσεων» με τον... G.PAPANTREOU,  δεύτερο δίωρο θα μαγέψει το ακροατήριο ο σπουδαίος οικονομικός φιλόσοφος G. PAPAKONSTANTINOU με θέμα « οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη», ενώ στις τρεις τελευταίες ώρες οι φοιτητές θ απολαύσουν εισηγήσεις- τοποθετήσεις των . DIAMANTOPOULOU, G. GEROULANOU και P. EFTHIMIOU.

Νομίζω και ο πιο δύσπιστος κατανοεί απολύτως γιατί το  συγκεκριμένο  ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης, που χωρίζεται από την Βοστώνη από τον ποταμό Τσάρλς, θεωρείται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.
Ποιος δε θα ζήλευε να προσέρχεται κάθε πρωί στους καταπράσινους χώρους του επιβλητικού συγκροτήματος του 17ου αιώνα, να έχει τη δυνατότητα να κάνει την έρευνα του στα απολύτως εξελιγμένα εργαστήρια του, αλλά κυρίως, ν ακούει προσωπικότητες του βεληνεκούς ενός PAPANTREOU ή DIAMANTOPOULOU, ενώ στο προσεχές μέλλον σίγουρα θ ακολουθήσουν κι άλλοι εισηγητές A.SAMARAS, G STOURNARAS κ.α
Άλλωστε υπάρχει «παράδοση» ελλήνων στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αφού αρκετοί έλληνες πολιτικοί έχουν  φοιτήσει στο Χάρβαρντ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε εδώ το διδακτορικό του, ενώ δίδαξε και ως καθηγητής έως το 1950. Ο πρώην  ( Έλληνας;) πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει σε αυτό το πανεπιστήμιο μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, ο Αντώνης Σαμαράς στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο Παύλος Γερουλάνος στη Δημόσια Διοίκηση.
Κι αν νομίζει κάποιος κακεντρεχής ότι εκεί τέλειωσε κι ο L.PAPADIMOS σφάλλουν αφού αυτός σπούδασε στην ευρύτερη περιοχή της Βοστόνης και συγκεκριμένα στο ΜΙΤ (Τα ετήσια δίδακτρα για το 2008/2009 ήταν 36,390 δολάρια).
Αν τώρα νομίζετε πως ειρωνεύομαι ή κάνω πλάκα μάλλον είστε ανενημέρωτοι. Οι παραπάνω «φωστήρες», που με δυσκολία μπορούν να κυκλοφορήσουν πεζή στη χώρα τους (;) διδάσκουν (τρομάρα τους!!!) τους γόνους οικογενειών, που θ αποτελέσουν τις μελλοντικές νεοταξικές κυβερνήσεις των δύσμοιρων χωρών του κόσμου. Πανεπιστήμια χρηματοδοτούμενα από οικογένειες επιχειρηματιών (βλ εφημ ΒΗΜΑ 19-9-2012) Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», ο πρώην πρωθυπουργός θα διδάξει στο Ίδρυμα Angelopoulos Public Leaders του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που ίδρυσε και χρηματοδοτεί αποκλειστικά το ζεύγοςΘεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου.
Προς τι θ αναρωτηθείτε η «ζήλια» μου για το διδακτικό προσωπικό του Χάρβαρντ. Απλά αντιλαμβανόμαστε πλέον πως είμαστε «όμηροι» μιας κλειστής πολιτικής-οικονομικής κλίκας, που είναι εντελώς αδίστακτη και κυνική, ώστε να «κεφαλοποιεί» τις εγκληματικές αποστολές της ακόμα και με τις «ακαδημαϊκές δάφνες». Ο «πρωθυπουργός» που δημιούργησε την πρώτη χώρα-αποικία της Ευρώπης, η «υπουργός» της φωτοτυπίας, που σαν επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ εισηγήθηκε η Αγγλική γλώσσα ν αποτελέσει τη δεύτερη επίσημη (!!!) γλώσσα της χώρας, ο «υπουργός» που διέσυρε τη χώρα διεθνώς, μέχρι που πέτυχε τον απώτερο στόχο του διδάσκουν θέματα οικονομίας και πολιτικής!!!
Οι άνθρωποι είναι το λιγότερο προκλητικοί και θρασείς. Πληροφορούμενος ο μέσος πολίτης τα «καθέκαστα» οργίζεται και καταλήγει σε συμπεράσματα που αναιρούν τις πρώτες «εκτιμήσεις» του περί «ανικανότητας» των ανθρώπων αυτών. Το «έγκλημα» ήταν προμελετημένο και γι αυτό «ανταμείβονται» οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του. Όσα βιβλία και να γράφονται, όσα άρθρα απ τους πρωταγωνιστές της περιόδου κι αν γράφονται (περί «μαγειρέματος» του ελλείμματος του 2009 για να κλειδώσει η προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης»), το ΕΓΚΛΗΜΑ έγινε. Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι δυστυχώς η «παρέα» Παπανδρέου φαίνεται να χει άξιους συνεχιστές, που αμιλλώνται τους προκατόχους τους στη διάπραξη νέων ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΩΝ εγκλημάτων.
Κερδισμένο, απ όλη την κατάσταση, παρελθούσα και παρούσα, είναι το Χάρβαρντ!!! Μετά τους σημερινούς εισηγητές έχει εξασφαλίσει και τους προσεχείς. Φαντάζομαι τον A. SAMARAS να διδάσκει προσεχώς με αντικείμενο παραδόσεων την «συνέπεια στον πολιτικό λόγο και πράξη». Είναι ο πλέον «αρμόδιος», ενώ κι ο πρόεδρος της Βουλής τώρα που «λύθηκε» η γλώσσα του, μπορεί ν αναλάβει κάποια ακαδημαϊκή παράδοση «γλωσσολογίας»!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.