# #

25 Οκτ 2012

Έχουν τρελαθεί: Συζητούν από τώρα για νέα μέτρα την άνοιξη


Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σίγουρος πώς είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πιούμε. Και τότε του ασκήσαμε κριτική διότι εδώ και τρία χρόνια τελευταία πικρά ποτήρια πίνουμε και δεν τελειώνουν ποτέ.

Ας υποθέσουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η βουλή συναινέσουν και περάσουν τα επώδυνα μέτρα, πράγμα που πολύ αμφιβάλλουμε. Και στην ψηφοφορία της Βουλής θα γίνει χαμός και η κοινωνία δε θα συγχωρήσει τις λάθος αποφάσεις οι οποίες μοιάζουν να είναι ίδιες με αυτές που πήρε το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια.


Ας κάνουμε, όμως, την ...

υπόθεση ότι τα 13,5 δισ. ευρώ και τα σκληρά εργασιακά θα τα καταπιούμε ελπίζοντας ότι είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι.

Τότε, γιατί ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται δειλά – δειλά κάποιες φωνές ότι την ερχόμενη άνοιξη θα χρειαστεί η κυβέρνηση να πάρει ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ; Λέγεται ότι η επιμήκυνση η οποία προϋποθέτει χρηματοδότηση της τάξης των 16-18 δισ. ευρώ θα πρέπει να συνοδεύεται κι από άλλα μέτρα. 


Τι θα είναι αυτά είναι άγνωστο αλλά π.χ. ήδη ακούγεται ότι την άνοιξη θα αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες, επομένως θα επιβαρυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων και οι φόροι που σχετίζονται με τις αντικειμενικές. Και φυσικά στο σύστημα θα μπουν όλα τα ακίνητα, ακόμη και οι καλύβες.
Επίσης, ακούγεται ότι η τρόικα θα επαναφέρει θέματα για τα εργασιακά που σήμερα η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να τα διασώσει.


Ακόμη, ακόμη δεν έχουμε δει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο, φημολογείται ότι θα είναι σκληρότερο απ’ ότι το περιμένουμε. Για να μη μιλήσουμε για τα σχέδια περί νέων περικοπών. Και ρωτάμε: Έχουμε εμείς τρελαθεί ή κάποιοι παίζουν με τα νεύρα μας; Μας διαβεβαιώνει κανείς από την κυβέρνηση ότι δεν θα ξαναζήσουμε μια από τα ίδια. Με τον πρωθυπουργό δηλαδή να μιλά για τελευταία ποτήρια, τους υπουργούς να κάνουν… σκληρή διαπραγμάτευση, την τρόικα να μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα και μια δόση από το δάνειο να γίνεται θρίλερ με νέους εκβιασμούς. Ό,τι δηλαδή ζουν οι Έλληνες από το 2009 και έπειτα.


Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί; Ενώ δηλαδή να είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ για το αν θα περάσουν τα μέτρα που συζητώνται, ήδη πίσω από τις πόρτες κάποιοι να σκέφτονται πώς θα περάσουν επικοινωνιακά ένα νέο πακέτο εκεί γύρω στον Μάρτιο.


Είναι φανερό ότι τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης αλλά κάποιοι νομίζουν ότι είναι μικρή σεισμική δόνηση, μέχρι να πέσει το κτίριο δηλαδή και να τους πλακώσει όλους. Ας ρίξουν καμιά ματιά έξω από το παράθυρο. Ο Τσίπρας και ο Μιχαλολιάκος ετοιμάζονται.


Το σχέδιο

Ως αποδεικτικό των όσων γράφουμε παραπάνω, ήρθαν οι Financial Times οι οποίοι παρουσιάζουν αντίγραφο του… νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι όροι για τη συμφωνία είναι:

  • Ο ειδικός λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους
  • Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα
  • Προβλέπονται ξεκάθαρα νέες περικοπές αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα.
Ουσιαστικά δηλαδή έρχεται διεθνής οικονομικός έλεγχος, πρόσληψη τεχνοκρατών από το εξωτερικό που ουσιαστικά θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και επιπλέον μέτρα λόγω παρέκκλισης των στόχων που είναι σχεδόν σίγουρο με ύφεση επί 6 χρόνια, ανεργία 25% και μηδενική ανάπτυξη.

 Από factorx

http://skoyrasnet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.