Πριν καν κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων που έχουν σπρώξει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στην άβυσσο της κοινωνικής εξέγερση, η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, πέραν των 89, και μάλιστα με ποια δικαιολογία;
Ότι έχει αποτύχει παταγωδώς η πολιτική της αφού ομολογεί πλέον είναι ασιαφανές ότι ο στόχος του 120% του χρέους επί του ΑΕΠ είναι αδύνατον να επιτευχθεί το 2020!
Όπως μεταδίδει το Reuters, tο ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120%του ΑΕΠ το 2020, βάσει προκαταρτικής έκθεσης του ΔΝΤ που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group, και στην οποία αναφέρεται ότι η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε ...
περισσότερες μεταρρυθμίσεις (σ.σ.: έτσι λένες πλέον τους νέους φόρους: "Μεταρρυθμίσεις").
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
«Νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των
υπαρχόντων 89» προσέθεσε.
Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί ακόμα η Αθήνα, αν αντί για το 2014 δοθεί χρόνος μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.
Οι αναφορές αξιωματούχων στον ευρωπαϊκό οικονομικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες τοποθετούν το κόστος της επιμήκυνσης μεταξύ 13 και 30 δισ. ευρώ.
Ο αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters μετά το EWG της Πέμπτης υποστήριξε ότι «οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δισ. ευρώ».
Και πιος ευθλύνεται που το χρέος έχει εκτιναχθεί σήμερα στο 170,7% του ΑΕΠ παρά το κούρεμα των 100 δισ. χρέους;
Μήπως αυτοί οι οποίοι ευθύνονται με την κατάρρευση του ΑΕΠ και την παροχή νέων δανείων για να επιβιώσουν οι τράπεζές τους. Το ζήτημα είναι ότι αυτοί αποτυγχάνουν, οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν.
Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί ακόμα η Αθήνα, αν αντί για το 2014 της δοθεί χρόνος μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο (πρακτικώς αδύνατο αυτό να συμβει αυτό το πλεόνασμα για μία σειρά λόγων).
Το τραγικό είναι ότι σε αυτό το πλεόνασαμ εδράζεται η αισιοδοξία" για έλλειμμα 136% του ΑΕΠ!
Δηλαδή ακόμα και το 136% εδράζεται σε ένα όχι απλά υπεραισιόδοξο, αλλά ανέφιτκο σενάριο, καθώς με την ύφεση εφέτος μετεξύ 7,5 και 8,5% στην καλύτερη περίπτωση και του χρόνου υπό ιδανικές συνθήκες περί το 5% (η Citi επιμένει για ύφεση άνω του 10% το 2013) είναι αδύναον τα τρία επόμενα χρόνια η Ελλάδα να φτάσει σε επίπεδα ανάπτυξης 4,5%.
Αυτό το γνωρίζουν και πρωτοετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Όλοι το γνωρίζουν εκτός από αυτούς που κακοποιούν το σώμα της χώρας...
Τμήμα ειδήσεων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.